Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Spatader sclerotherapie

Voorbijganger

Waarom wordt alleen nog de laser behandeling en geluid behandeling vergoed? Wat als die twee geen optie zijn? Waarom wordt sclerotherapie niet meer vergoed?

Spatader sclerotherapie

6 ANTWOORDEN

Re: Spatader

Fanatiekeling

Volgens mij kun je je nu beter richten op het opzeggen van je huidige verzekering. Je hebt daarna nog een maand om een nieuwe te kiezen. Eventueel kun je ook terugkeren naar je huidige verzekering, maar dan heb je tenminste eerlijk en rustig kunnen nadenken.

Groet, Feina.

Re: Spatader

Voorbijganger

Thanks, maar in januari zal ik nog steeds dezelfde vraag hebben, en dus geen antwoord.

Re: Spatader

Fanatiekeling

Het " waarom" is geen verzekeringskwestie, tenzij het een fout in de polisvoorwaarden betreft. U kunt beter rondkijken naar een andere zorgverzekeraar die het wèl vergoedt.

 Aanvullende verzekering: 

21.3 Overige cosmetisch chirurgische behandelingen (zonder medische indicatie) Wij vergoeden de kosten van overige chirurgische ingrepen van cosmetische aard. De aanleiding voor deze ingreep moet voortvloeien uit een persoonlijke behoefte, noodzaak of omstandigheid. Voorwaarde voor vergoeding Een medisch specialist moet de ingreep uitvoeren. Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden Wij vergoeden niet de kosten van behandelingen met: a botox; b fillers; c (autologe) lipofilling; d peeling; e laser- of refractiechirurgie; f sclerocompressietherapie (spataderbehandeling); g het eigen risico wat mogelijk in rekening wordt gebracht.

 

volgens mij wordt dus ook lasertherapie niet vergoed. Bovendien is de uitzondering voor sclerocompressietherapie ook al in de basisverzekering vastgelegd.(
Wat krijgt u vergoed?
consult bij een medisch specialist
invasieve behandeling met laser
invasieve behandeling met geluid
Wat krijgt u niet vergoed?
consult bij de medisch specialist als u geen medische reden heeft voor een spataderbehandeling
sclerocompressietherapie)

Dus mèt medische indicatie mag deze techniek ook niet worden toegepast. 

Groet, Feina.

Re: Spatader

Voorbijganger

Dank je voor je uitgebreide antwoord. De reden voor mijn 'waarom' vraagstelling is dat ik dit jaar wél sclerotherapie heb gehad voor een spatader en dus rijst de (logische) vraag waarom het in 2016 niet meer vergoed wordt. 

Re: Spatader

Voorbijganger

En bij Menzis en de Friesland bijvoorbeeld, wordt nergens gesproken over bepaalde behandelingen wel en andere niet. Daar wordt het gewoon vergoed, mits je aandoening aan bepaalde criteria voldoet.

Re: Spatader

Medewerker

Hey @ME1976, allereerst welkom op de community natuurlijk!

Wat @Feina aangeeft klopt helemaal. Er is vanuit de Basisverzekering  helaas geen vergoeding voor sclerocompressietherapie als zelfstandige behandeling.

Hier vind je namelijk de vergoeding: Spataderen

De richtlijnen zijn voor andere verzekeraars niet veranderd en ook gelijk aan onze vergoeding. Wel is het zo dat dat er in uitzonderlijke gevallen sclerocompressietherapie onderdeel is van een andere therapievorm. Dan wordt het wel vergoed. De sclerocompressietherapie wordt dan niet apart bij de in rekening gebracht

Het kan zijn dat jouw specialist deze behandeling onder een ander behandelingstraject heeft ingediend, mocht dit het geval zijn, kijk ik dat graag voor je na middels een privébericht met je relatienummer en geboorte datum.