Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Psychiater gezocht

Bezoeker

Sinds kort ben ik op zoek naar een vrijgevestigde psychiater. Na 8 jaar lang aanmodderen binnen de GGZ instelling, wil ik nu zelf kiezen wie mijn volgende arts word zodat ik iemand kan kiezen die voldoende ervaring heeft die bij mijn zorgvraag aansluit. 

Nu is mijn probleem dat er niet een soort top25 van beste psychiaters te vinden is online. Doordat ik al 8 jaar lang slechte ervaringen heb op dit gebied wil ik niet meer de eerste de beste. Dus de locatie van arts maakt me niet uit. Nogmaals, ik wil dus niet een gewone vrijgesvestigde psychiater dichtbij. Ik wil er een die aantoonbaar een van de besten is. 

Mijn vraag: Is er bij zorgverleners wel een soortgelijke lijst beschikbaar? En, hoe kan Zilveren Kruis mij ondersteunen in deze zoektocht?

Psychiater gezocht

5 ANTWOORDEN 5

Re: Psychiater gezocht

Lid verzekerdenraad
Hoi @MWolf,
Je kunt misschien het beste de zorgcoach van zilveren kruis Bellen,
071 - 364 02 80 Op werkdagen van 08 tot 18 uur
Dan kun je samen overleggen welke arts aan jouw eisen zou kunnen voldoen.
Sta er wel bij stil dat als je een ranglijst heb, dat de nummer 1 niet perse diegene is waar jij het beste mee overweg zal kunnen

Re: Psychiater gezocht

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo MWolf,

 

Vervelend dat je nog geen arts hebt gevonden die bij jou past. Begrijpelijk dat je nu zelf aan het stuur wil gaan staan.

 

Zoals diadino24 al adviseert, kan het handig zijn om de Zorgcoach te bellen. Bedankt voor het meedenken diadino24! Misschien heb je al gebeld? Ik heb ook alvast gevraagd of de Zorgcoach ook in dit topic wil reageren. Ik verwacht 1 dezer dagen een reactie.

 

Misschien staat er ook interessante informatie voor jou op deze pagina over GGZ. Heb je nog andere vragen? Stel ze gerust!

Re: Psychiater gezocht

Expert

Goedemorgen MWolf,

Vervelend dat je 8 jaar verder bent en niet de juiste psychiater hebt getroffen.

Ik snap dat je nu niet de eerste de beste  psychiater wil maar een goede die je verder kan helpen. Helaas bestaat er geen lijst van de beste psychiater. Wel zijn er psychiaters die een bepaalde hulpvraag goed kunnen begeleiden. Dit is inderdaad een zoektocht.

Je kunt op de website van ons de zorgzoeker raadplegen en zien welke psychiaters zijn aangesloten bij Zilveren Kruis. Je kunt zoeken op de zoekterm 'gespecialiseerde GGZ' en je postcode. Dan vind je de grote instellingen en de vrijgevestigde psychiaters bij jou in de buurt.  Vervolgens kun je de website van de psychiater raadplegen en kijken of het je aanspreekt. Zo ja, dan kun je met verwijzing van de huisarts een afspraak maken voor een intake.

Een andere optie is contact opnemen met ons op telefoonnummer: 071 365 20 57. Of stuur een collega Corine V een privebericht met jouw telefoonnummer zodat we jou kunnen bellen. Dan kunnen we je verder helpen met je zoektocht. Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg geholpen heb.

 

Zorgcoach
Highlighted

Re: Psychiater gezocht

Fanatiekeling

Je kunt ook eens rondkijken in de mogelijkheden die het nabije buitenland aanbiedt. Bijvoorbeeld Belgie ( universiteitskliniek Leuven) http://www.uzleuven.be/nl/ziekten-en-aandoeningen en Münster ( universiteitskliniek). http://klinikum.uni-muenster.de/index.php?id=psychiatrie_uebersicht. 

Groet, Feina.

Re: Psychiater gezocht

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hi Feina, bedankt weer voor het meedenken.

 

MWolf, als je kiest voor een zorgverlener in het buitenland dan moet je meer betalen. Met een psychiater in het buitenland hebben we namelijk geen contractafspraken gemaakt. En bij een niet-gecontracteerde hulpverlener krijg je minder vergoed. Wil je toch naar het buitenland en ben je benieuwd wat dat voor jou betekent? Dan kunnen we dat voor je uitzoeken. 

 

Hebben we je zo goed op weggeholpen? Heb je nog vragen? Laat het gerust even weten. Succes in ieder geval met je zoektocht!