Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Psychiater en GGzE FACT

Nieuwkomer

Geachte heer/mevrouw.

Ik ben woonachtig in Eindhoven en in behandeling bij een psychiater in Venray, die voorheen in Helmond werkte, tot zij een praktijkruimte kreeg aangeboden in Venray (haar woonplaats).

Ik zie mijn psychiater normaliter eens in de zes weken. Privéomstandigheden maken het echter noodzakelijk dat ik vaker psychologische hulp nodig heb (ook op praktisch gebied).

Mijn psychiater adviseerde mij een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, maar gaf aan dat ik daar verzekeringstechnisch enkel voor in aanmerking zou komen wanneer ik 1: in Venray zou wonen ÓF 2: het contact met haar zou stopzetten.

Nu ben ik bij mijn huisarts geweest die me GGzE FACT adviseerde. Hij kan me daarnaar verwijzen, maar zei wel dat ik eerst contact zou moeten opnemen met mijn zorgverzekeraar, om te checken of ik gebruik kan maken van GGzE FACT ÉN mijn psychiater in Venray kan blijven zien (aangezien ik met haar een vertrouwensband heb opgebouwd.

Graag hoor ik van u.

Met vriendelijke groet, Marieke000

Psychiater en GGzE FACT

1 ANTWOORD

Re: Psychiater en GGzE FACT

Webcare

Hoi @Marieke000 Dank voor je bezoek op onze community, ik ga er vanuit dat jij voor dezelfde indicatie naar 2 zorgverleners wil voor niet- klinische Gespecialiseerde GGZ. Heb ik dat goed?

 

Het zit zo:

Er is geen vergoeding als je voor dezelfde indicatie bij 2 zorgverleners tegelijk behandeld wordt. 

Het is ook niet akkoord als je bijvoorbeeld bij een tweedelijns psychotherapeut/psychiater en daarnaast voor eenzelfde indicatie bij een eerstelijns psycholoog loopt.

 

Gaat het om verschillende indicaties dan is het een ander verhaal.

Zorgverlener GGz E is overigens wel gecontracteerd door ons, mocht je een keuze maken voor één zorgverlener misschien goed om te weten.

 

Bij jou gaat het om een logistieke reden begrijp ik, ik had graag beter nieuws voor je.

 

Is het antwoord helder voor je Marieke? 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.