Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Op zoek naar een goede psycholoog

Voorbijganger

Goedemiddag, 

 

Zoals u al aan het onderwerp kunt lezen ben ik op zoek naar een goede psycholoog. Dit klinkt misschien heel raar maar sta mij toe om even kort mijn situatie te schetsen dan begrijpt u het waarschijnlijk beter. 

 

Ik heb een verleden van misbruik in combinatie met een sociale angst stoornis en ADD. Hier tracht ik al maanden hulp voor te zoeken. Waar ik naar op zoek ben is iemand die mij kan helpen om door middel van gesprekken en therapie bij het verwerken van deze trauma,s Ik hoor u al denken dat zou tovh niet zo moeilijk moeten zijn. Helaas is niks minder waar. 

 

In de afgelopen 6 maanden heb ik al 4 verschillende psychologen gehad die allemaal aankomen met technieken en oefeningen die ook zeker wel helpen maar de gesprekken en de therapie worden verder achterwege gelaten dus de dingen worden niet echt verwerkt. 

 

Inmiddels ben nu nu onderhand de wanhoop nabij. Ik vroeg mij af of u als zorgverzekeraar psychologen/psychaiters weet die echt gespecialiseerd zijn in het helpen bij de verwerking van trauma,s. In de omgeving Flevoland/Noord holland Aangezien ik het ook niet zo breed heb (bijstanduikterking) vroeg ik mij af of ik de eigen bijdrage of/en het eigen risico ook in termijnen kan betalen? Ook dat is namelijk een groot obstakel ik heb dringend hulp nodig maar eigenlijk het geld niet... dus als dat in terminen zou kunnen of jullie de hulpverlening helemaal vergoeden zou dat mooi zijn. 

 

Ik hoor graag van jullie 

 

Groetjes Angelique 

Op zoek naar een goede psycholoog

2 ANTWOORDEN

Re: Op zoek naar een goede psycholoog

Bekend gezicht

@AngeliquedeWit

hoi 

Heb je al misschien onderzoek gedaan of het GGz misschien wat voor u is?

Ik heb zelf  ook heel wat trauma's te verwerken en heb daar ook EMDR therapie voor gehad maar het blijft niet echt "hangen"

Nu zit ik zelf in het traject van GGZ en die willen een bahendeling starten genaamd ITP.. het nadelige hiervan is de wachtlijst van max 6 maanden Smiley Onverschillig

 

In termijnen betalen kan altijd volgens mij?

 

Groetjes

Nanda

 

Re: Op zoek naar een goede psycholoog

Expert

Hallo Angelique,

 

Wat vervelend voor je dat je al zo lang op zoek bent naar een psycholoog die jou goed kan behandelen.

 

Voor een psycholoog bij jou in de buurt verwijs ik je naar onze zorgzoeker. Zoek op het woord ‘GGZ aanbieders’ en je krijgt alle gecontracteerde psychologen bij jou in de buurt naar voren. Als je de filter inschakelt, kan je heel gericht zoeken op jouw stoornis.

 

De zorgcoach denkt graag persoonlijk met jou mee. Wil je jouw gegevens sturen, in een persoonlijk berichtje? Dat doe je door op mijn naam te klikken. Klik daarna aan de rechterkant op ‘Deze gebruiker een privébericht sturen’. We nemen graag met je door hoe we je kunnen helpen.

 

De kosten van de GGZ-zorg worden uit de basisverzekering betaald, als je een verwijzing hebt van je huisarts. Daarom zijn we verplicht om deze kosten te verrekenen met het eigen risico. Wij begrijpen heel goed dat je het totale bedrag van 385 euro niet in 1 keer kan betalen. Daarom kan je het bedrag in termijnen aan ons terug betalen.

 

Ik zie je gegevens graag in een persoonlijk berichtje.

 

Je kan de Zorgcoach ook chatten of bellen, op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur op ons telefoonnummer 071 – 364 02 80.

 

Zorgcoach Zilveren Kruis