Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Litteken behandeling vergoed?

Bezoeker

Beste,

 

Ik heb sinds een vrij lange tijd een litteken op mijn voorhoofd welke is overgebleven nadat ik gordel roos op mijn voorhoofd heb gehad. Helaas heeft de tijd met wachten en hopen dat het bijtrekt niet het gewenste resultaat opgeleverd.

 

Mijn vraag is, mocht ik een litteken correctie willen ondergaan, word dit dan vergoed?

 

Ik hoor het graag!

 

Groet,

Raymon

Litteken behandeling vergoed?

8 ANTWOORDEN 8
Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Webcare

Hoi Raymond, goed dat je stappen zet om je op ons forum te laten informeren.

Hoe werkt het?

Je hebt eerst een verwijzing nodig van de huisarts voor de plastisch chirurg.

 

Als er sprake is van medische noodzaak dan vraagt je behandelend arts toestemming voor je aan. Je hoeft zelf niets te doen. Op basis van de aanvraag van uw arts wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed. (betaling van eigen risico)

Medische noodzaak is dus niet (altijd) voldoende om voor vergoeding in aanmerking te komen.

 

Wij laten zowel jou als je specialist weten of er akkoord voor vergoeding van de littekencorrectie.

Je kunt alvast de vragenlijst bekijken zodat je weet of je aanvraag zin heeft.

 

In de Zorgverkenner kun je zien welke zorgverleners er zijn gecontracteerd, je leest hier ook meer over kwaliteit en ervaringen. 

 

Puntje op de i Raymon: alle info die ik je geef gaat over 2017. Hou de website in de gaten, we updaten eind dit jaar dagelijks de informatie over gecontracteerde zorgverleners in 2018.

 

Kun je alvast verder met mijn antwoord?

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Bezoeker

Beste Pauline,

 

Bedankt voor de hulp en de uitleg. Ik ga proberen of ik met de gegeven informatie verder kan. 

 

Valt overigens een litteken laser correctie ook onder plastic chirurgie?

Overigens heb ik een Zilverenkruis ziezo selectief verzekering.

 

Groet,

Raymon 

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Moderator

Hallo Raymon,

Ik kan je vraag zo niet beantwoorden. Je behandeld arts vraagt voor jou toestemming aan. Hierin geeft hij/zij aan hoe jouw littekencorrectie uitgevoerd wordt (bijvoorbeeld via laser of op een andere manier). Op basis van de aanvraag van je arts wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed. Bespreek je vraag even met je arts, groetjes Laura

 

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Bezoeker

Bedankt voor het bericht.

 

Zojuist bij mijn huisarts geweest en die heeft mij doorverwezen naar een huidarts. Ben benieuwd :)

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Bezoeker

Zojuist in het ziekenhuis (afd. dermatologie) geweest naar doorverwijzing van mijn huisarts. Op wonderbaarlijke wijze ben ik niet naar de juiste persoon doorverwezen, de dokter vertelde mij dat zij niet de juiste persoon is. De dokter heeft mij doorverwezen naar een andere dermatoloog.

 

Het nummer dat ik mee heb gekregen gebeld voor een afspraak, de assistente vertelde mij dat er 0,0 vergoed word van het intake gesprek en behandeling zelf (40,- intake, 170,- per behandeling) 

 

Zoals u onder tussen kunt begrijpen ben ik een beetje de kluts kwijt geraakt..

 

Ik hoop dat iemand mij hier verder mee kan helpen.

 

Groet,

Raymon

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Beste Raymon, 

 

Kan me de verwarring voorstellen! Het begint eigenlijk al met het feit dat de huisarts naar de dermatoloog verwijst in plaats van de plastisch chirurg. Op zich is dit minder vreemd dan het misschien lijkt, want beide specialisten voeren dit soort behandelingen uit. Helaas is het zo dat de behandelingen die bij de correctie van littekens worden uitgevoerd niet zomaar in de basisverzekering zitten. Een laserbehandeling wordt alleen in bepaalde gevallen vergoed en moet altijd worden aangevraagd ter beoordeling. Als de arts echter meteen al ziet dat zo'n aanvraag niet zinvol is omdat er sowieso geen vergoeding uit de basisverzekering mogelijk is, dan zal de arts echter geen aanvraag doen. Het lijkt er op alsof de dermatoloog die jou in eerste instantie heeft gezien deze inschatting al gemaakt heeft. Weet je of hier iets over gezegd is Raymond? Of zou je kunnen navragen of dit inderdaad is wat er gebeurd is? Groetjes, Wim 

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Bezoeker

Beste @WimB,

 

Bedankt voor het berichtje.

 

Helaas is het probleem dat de eerste dermatoloog, naar doorverwijzing van mijn huisarts zei dat de kans vrij groot is dat het wel vergoed werd (omdat het ontstaan is uit een ontsteking en misvormd is). Nadat ik de 2e (op doorverwijzing van de 1e) dermatoloog gebeld heb (assistente) zij over de telefoon zonder vooraf enige informatie te hebben al gelijk zei dat littekens nooit vergoed worden. Overigens werd dit lachend gezegd over de telefoon toen ik vroeg of het mogelijk vergoed word....

 

En dit schept bij mij verwarring, dokter zegt dat de kans groot is het vergoed word en de assistente zegt bij voorbaat al van niet.

Highlighted

Re: Litteken behandeling vergoed?

Webcare
Webcare

Hallo Raymon, logisch dat die wisselende informatie voor verwarring zorgt. Een littekencorrectie wordt gedaan door een plastisch chirurg, niet door een dermatoloog. Ik raad je aan even te bellen naar de huisarts en een verwijzing naar de plastisch chirurg te vragen, in plaats van naar een dermatoloog. Op deze pagina lees je meer over de vergoeding en voorwaarden van de littekencorrectie bij de plastisch chirurg. Klik links op jouw verzekering, en je ziet rechts de voorwaarden staan.

Laat je weten of het zo gaat lukken?
Groet, Kim

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.