Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Lipoedeem/liposuctie

Starter
Bij een heupoperatie in juni 2017 is er een zenuw beschadigd.Eerst met een brace gelopen.Na een jaar revalideren moest ik me er bij neerleggen dat de kracht in mijn been niet meer zal worden zoals hij was.Aangezien ik ook lipoedeem heb is dat voor mij letterlijk en figuurlijk een zware last.
Het been word snel moe waardoor het gevaar van struikelen over het minste geringste groot is.
Onwillekeurig ga ik slepen met het been.Na alles te hebben geprobeerd lijkt liposuctie de enigste oplossing nog voor mij.
Ik ben kostwinner en heb de volledige zorg voor mijn kind.
Maar omdat ik een lopend beroep heb werk ik nog steeds niet.
Wat verder van huis loop ik nog steeds met een kruk, na een operatie afgelopen zomer aan mijn andere heup.Deze is beter verlopen.Zorg en zekerheid weigert de kosten te vergoeden en praat zichzelf constant tegen.
Ik sta inmiddels met mijn rug tegen de muur en weet het echt niet meer.
Wat is dan nog medische noodzaak in dit land? Als ik mijn werk niet meer kan doen raak ik op den duur mijn baan kwijt.Weet iemand raad.

Lipoedeem/liposuctie

3 ANTWOORDEN 3
Highlighted

Re: Lipoedeem/liposuctie

Fanatiekeling

Hallo Alisha, echt schrijnend dat dit niet vergoed wordt. Op dit forum is al een ander topic geweest (2014) over lipoedeem, en het antwoord van ZK was telkens dat het niet vergoed wordt. Lees de bijlage. 

Tussen 2014 en 2018 is er wel iets veranderd aan " kosmetisch" plastisch-chirurgische operaties onder de basisverzekering: als aangetoond kan worden dat ze medisch noodzakelijk zijn worden ze (soms?) wel vergoed. 

De enige suggesties die ik heb zijn:

1. Probeer een academisch ziekenhuis. Ik kan me voorstellen als een academisch ziekenhuis de behandeling aanbeveelt en aanvraagt, dat er dan meer kans is dat het wordt toegewezen.

2. Probeer een andere zorgverzekeraar. Ik las dat je bij ZenZ verzekerd bent. Gezien de reacties van ZK denk ik dat je ZK niet moet kiezen. 

3. Spreek het ziekenhuis aan dat de zenuw heeft beschadigd. Als er sprake is van schuld , zijn zij misschien bereid om de kosten te dragen? 

4. Betaal de operatie zelf. Vraag de prijs op bij enkele ziekenhuizen. Ik raad priveklinieken af omdat ik de kwalitieit niet vertrouw. Informatie over de operatie bij het universitair ziekenhuis in Leuven, Belgie, heb ik toegevoegd: zie de tweede bijlage. Over het algemeen is het gemakkelijk om in Belgie snel een afspraak te krijgen ( kleinere wachtlijsten) en mijn indruk is dat de prijzen in Belgie ook lager liggen. Bij een NL ziekenhuis kost liposuctie €2169? Let op het verschil tussen een " cosmetische chirurg" ( dit is een eenvoudige basisarts) of een "plastisch chirurg" ( dit is een specialist met een zware opleiding).

 

PS een bijlage met liposuctie prijzen bij een privekliniek heb ik toch toegevoegd. Bij de bovenbenen staat een prijs van €1650. ( zadeltassen). Ik vermoed dat dit per bovenbeen en per zijde is? In dat geval zouden de kosten €1650+€1400=€3050 ( 1 bovenbeen buitenzijde en binnenzijde)  worden. Dat is erg duur idd.

 

PS aan het ZK: ik vind dat als het maar om 1 bovenbeen gaat ( aan de kant met de beschadigde zenuw), dat de zorgverzekering dit moet betalen, aangezien het een hersteloperatie is.

 

 

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Lipoedeem/liposuctie

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Welkom op de community @Alisha. Wat verschrikkelijk dat het gevolg van een beschadiging van een zenuw zoveel impact op jouw leven heeft!

Goed dat je hier om hulp vraagt. Feina geeft al een aantal suggesties. Uit jouw verhaal maak ik nog niet helemaal op of er daadwerkelijk sprake is geweest van een medische fout van de arts of van schuld bij het ziekenhuis. Je zou het voorval kunnen melden bij de afdeling van Zorg en Zekerheid die schade verhaalt bij aansprakelijke (tegen)partijen om te zien of zij jou mogelijk kunnen helpen? Of je zou hulp kunnen vragen bij een letselschade-expert.

 

Misschien is een vergoeding vanuit de basisverzekering een mogelijkheid. De basisverzekering kent namelijk een vergoeding voor behandelingen van lichamelijke afwijkingen die aantoonbaar klachten opleveren. Je hebt dan een verwijzing nodig en toestemming van de verzekeraar. Je kunt dit nalezen in deze vergoeding.

 

Zijn er nog anderen naast Feina die tips hebben voor Alisha?

Highlighted

Re: Lipoedeem/liposuctie

Starter
Ontzettend bedankt allemaal voor jullie lieve en medelevende reacties.
Inmiddels heb ik ook niet stil gezeten en ben constant bezig geweest dit vergoed te krijgen.
Ze schuiven het allemaal af.
Zodra ik meer weet horen jullie het van mij.
Vriendelijke groet Alisha