Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Hulp aanpak obesitas bij kind van 12

Nieuwkomer

Zojuist de site doorzocht om te zoeken naar een oplossing voor mijn oude buurmeisje van 12 met ernstige obesitas. Omdat de ouders de taal niet spreken help ik hen met dit item. Ik heb gezocht in het vergoedingen overzicht van 2017 vanuit de 3 sterren polis, maar kan het antwoord niet vinden. Er staat een aanbod voor een cursus van 10 weken afvallen en afblijven, dat is het enige wat ik kan vinden, maar als ik door klik naar de gecontracteerde aanbieder is de dichtst bijzijnde vestiging Haarlem, terwijl het om een meisje van 12 jaar gaat die geen mogelijkheden (en tijd) tot vervoer heeft. Reizen is qua begeleiding en financieel gezien geen optie en ze woont in Amsterdam west. Zijn er andere mogelijkheden om fitness met persoonlijke begeleiding in de buurt (tot 5 km fietsen) of zo vergoed te krijgen? Ze loopt 1 x per maand of zo bij een dietist, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Geld voor sport is er niet en voor het sportfonds of stadspas komen ze net niet in aanmerking, maar als het zo door gaat wordt ze echt ziek van het overgewicht en ze wil wel gaan bewegen. Graag hoor ik wat Zilveren Kruis hieraan kan doen. 

Hulp aanpak obesitas bij kind van 12

2 ANTWOORDEN 2
Highlighted

Re: Hulp aanpak obesitas bij kind van 12

Fanatiekeling

Ik zou denken dat de weg via de specialist, de kinderarts, aangewezen zou zijn. 

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Hulp aanpak obesitas bij kind van 12

Webcare
Webcare

Hallo Marry, wat lief dat jij dit voor je buurmeisje wilt uitzoeken! 
Voor fitness en begeleiding is geen vergoeding. Meestal is er meer nodig dan alleen bewegen. De 1e stap is een afspraak maken bij de huisarts. Daar kunnen jouw buren aangeven dat de hulp van de diëtist alleen niet genoeg is. De huisarts zoekt dan naar andere zorg en kan doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis, zoals een kinderarts. Zoals Feina ook aangeeft (dank). De kosten van de huisarts en de kinderarts of andere medisch specialist worden vergoed uit de basisverzekering. Dat kost de buren niks.
Hopelijk kun je voor nu zo verder!
Groet, Kim

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.