Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Hoeveel behandelingen bij de psycholoog krijg ik vergoed?

Nieuwkomer

Goedendag,

 

Ik zat bij vergoedingen te kijken van psychologie (eerste lijns), maar ik kan nergens vinden hoeveel behandelingen of tot welk bedrag er vergoed wordt naast het betalen van het eigen risico.

 

Kan iemand mij vertellen of dit het geval is en zo ja hoeveel behandelingen er worden vergoed.

 

Bij voorbaat dank,

 

Tim

 

Hoeveel behandelingen bij de psycholoog krijg ik vergoed?

2 ANTWOORDEN

Re: Hoeveel behandelingen bij de psycholoog krijg ik vergoed?

Fanatiekeling

De zorg die u bedoelt is er niet meer. Het heet momenteel " generalistische basis GGZ". Zie polisvoorwaarde 15 pagina 32 basisverzekering. De eigen bijdrage per behandeling is vervallen. Lees zelf de hele polisvoorwaarde. Er staan meer beperkende voorwaarden in.

Artikel 15 Generalistische Basis GGZ voor verzekerden van 18 jaar en ouder Heeft u een niet-complexe psychische stoornis? Dan heeft u recht op Generalistische Basis GGZ (hierna te noemen: Basis GGZ). Een van de volgende zorgverleners kan als hoofdbehandelaar optreden: a een gezondheidszorgpsycholoog; b een psychiater; c een klinisch psycholoog; d een psychotherapeut; e een verpleegkundig specialist (uitsluitend voor het product Basis GGZ chronisch (BC) binnen een voor de Basis GGZ gecontracteerde instelling of praktijk). De hoofdbehandelaar mag gebruik maken van een medebehandelaar. Toegestane medebehandelaren zijn behandelaren met een beroep dat is opgenomen in de DBC-tabel uit de nadere regel NR/CU-562 van de NZa (bijlage VI). De inhoud en omvang van de te verlenen zorg wordt begrensd door wat psychiaters en klinisch psychologen als zorg plegen te bieden. ...... 

Groet, Feina.

Re: Hoeveel behandelingen bij de psycholoog krijg ik vergoed?

Community Manager

@TimvdZ78 Leuk dat je een account hebt aangemaakt! Welkom!

Ik zie dat Feina je het antwoord al heeft gegeven. Bedankt @Feina!

Als je 18 jaar of ouder bent, komt de basis GGZ zorg uit de basisverzekering. Het eigen risico is inderdaad van toepassing. Er wordt niet meer gekeken naar het aantal behandelingen of aantal minuten. Er wordt nu gesproken over zorgproducten. Dit zijn integrale producten, wat betekent dat álle benodigde zorg (binnen een jaar) vanuit dit zorgproduct wordt geleverd.

Lees ook eens het vergoedingsartikel op de website door. Hierin staan nog wat belangrijke punten. Bijvoorbeeld over gecontracteerde zorgverleners en de verwijzing. 

Kom je er zo uit Tim? 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.