Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Herbruikbare luiers

Starter
Kan ik een vergoeding ontvangen voor herbruikbare luiers voor incontinentie?

Herbruikbare luiers

6 ANTWOORDEN 6
Highlighted

Re: Herbruikbare luiers

Webcare

@charles, de leverancier bepaalt het incontinentiemateriaal samen met jou en hoeveel je nodig hebt. Je betaalt eigen risico over de kosten.

 

Wat krijg je  vergoed?

  • incontinentiemateriaal voor urine of ontlasting
  • netbroekjes
  • luiers voor kinderen vanaf 3 jaar die incontinent zijn door een medische oorzaak, bijvoorbeeld door een lichamelijke handicap (kinderen onder de 5 jaar hebben ook een indicatie van de specialist nodig)

Incontinentiemateraal wordt vergoed op verwijzing van de behandelend arts, huisarts, stomaverpleegkundige, continentieverpleegkundige of fysiotherapeut met bekkenbodemspecialisme.

 

Je kunt naar een apotheker of een medisch speciaalzaak die incontinentiemateriaal levert. Kijk in de zorgzoeker eerst of de zorgverlener gecontracteerd is. Je vindt gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgzoeker.

 

Een algemeen antwoord omdat ik je situatie niet ken @charles.

Je bent altijd welkom voor je privébericht als je meer vragen hebt, stuur mij dan svp met je vraag je relatienummer, postcode en geboortedatum.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Herbruikbare luiers

Fanatiekeling

Bij vragen over medische hulpmiddelen vraag ik me steeds af, of er verschillen zijn tussen de leveranciers? Is het mogelijk dat de ene leverancier wel het gewenste matieriaal levert, en de andere niet @Pauline

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Herbruikbare luiers

Webcare

@Feina
Gecontracteerde apotheken bepalen tijdens het intakegesprek met de patiënt in welk zorgprofiel iemand valt. Het zorgprofiel bepaalt de hoeveelheid incontinentiemateriaal waar iemand recht op heeft. 

De apotheken gebruiken o.a. een vragenlijst om het zorgprofiel vast te stellen. Hierdoor zou het niet voor moeten komen dat apotheken op verschillende zorgprofielen uitkomen. 

Bart

Highlighted

Re: Herbruikbare luiers

Starter
Oké bedankt voor het andwoord
Highlighted

Re: Herbruikbare luiers

Fanatiekeling

Beste zilveren kruis @BartH, Toch denk ik dat het " samen met de leverancier bekijken wat je nodig hebt" onderworpen is aan subjectiviteit. De ene persoon is nu eenmaal wat royaler dan de andere. Ik denk dat ook de ene leverancier meer met de klant meedenkt dan de andere, waardoor hij een beter product zal leveren.

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Herbruikbare luiers

Webcare

@Feina

 

Even terugkomend op je eerdere vraag: 

 

"Bij vragen over medische hulpmiddelen vraag ik me steeds af, of er verschillen zijn tussen de leveranciers? Is het mogelijk dat de ene leverancier wel het gewenste materiaal levert, en de andere niet"

 

We hebben het over twee verschillende dingen. 

Het gaat om het soort en de hoeveelheid incontinentie materiaal. 


Het kan inderdaad verschillen. Het soort materiaal dat er geleverd moet worden is ter beoordeling van de leverancier of apotheker. Zij kopen zelf het materiaal in.  

We hebben wel afspraken over welk soort materiaal er binnen de basisverzekering vergoed mag worden. 

 

Als het gaat om aantallen, is er in het verleden inderdaad royaal incontinentiemateriaal verstrekt.

Daarom hebben wij en andere zorgverzekeraars patiëntprofielen opgesteld waarin per profiel de aantallen staan. 

 

Groet,

Caroline

 

 

 

 

 

Ben je blij met het antwoord wat ik of een ander communitylid heeft gegeven? Accepteer deze dan als oplossing.