Verbouwen of verhuizen: wat is de juiste keuze op je 'oude' dag?

Moderator

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen als je ouder wordt. Dat wil waarschijnlijk iedereen. Maar je huidige woning is wellicht niet levensloopbestendig. Het huis is bijvoorbeeld niet gelijkvloers en ongeschikt als bewegen moeilijker wordt. Je hebt dan twee opties: de woning aanpassen of verhuizen.

 

Verbouwen?
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te blijven wonen waar je nu woont. Maar kan dat dan ook? Of moet je verbouwen? En wat moet er dan verbouwd worden?
Misschien heb je je woning al ‘seniorproof’ gemaakt.  Dan zijn we benieuwd: wat heb je aangepast in je woning? En bevalt het?

 

Of verhuizen?
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever verhuist naar een seniorenwoning. Waarom zou jij liever verhuizen dan verbouwen? Welke voordelen heeft dit? Deel je ervaringen en ga in gesprek met elkaar!

Verbouwen of verhuizen: wat is de juiste keuze op je 'oude' dag?

3 ANTWOORDEN

Re: Verbouwen of verhuizen: wat is de juiste keuze op je 'oude' dag?

Moderator

Voor ons nieuwe online magazine ‘Prettig ouder worden’ willen we mensen interviewen die onlangs hun huis hebben aangepast op het ouder worden. Of die overwegen om te verhuizen naar een seniorenwoning.

 

Heb jij verbouwd? Of overweeg je dat te gaan doen? Of ben je verhuisd naar een seniorenwoning? Misschien vind je het dan leuk om hierover geinterviewd te worden. Stuur in een privébericht je naam en telefoonnummer. Dan nemen wij contact met je op!

Highlighted

Re: Verbouwen of verhuizen: wat is de juiste keuze op je 'oude' dag?

Gast

Ouder worden heb ik persoonlijk veel moeite mee,omdat je moet leren steeds meer in te leveren wat ik niet wil,en je lichaam toch moet aanpassen ,waardoor je toch moet toegeven om in te leveren,ik woon nog steeds zelfstandig met mijn vrouw die veel voor mij doet en mee gaat naar zieknhuis enz,daardoor kan ik nog zeer veel ondanks het ouderworden en dat betekent voor mij nog steeds niet in een seniorwonig wil verhuizen.

Hier kan ik nog zoveel prettige dingen doen zoals mijn bloemen tuin,kanaries houden,dit alles gaat langzamer maar ik heb hier nog veel plezier in ondanks mijn reuma en mijn parkison  die ik heb wat zich steeds meer van je lichaam vraagt,daar naast zijn er veel hulp midelen die je kan gebruiken en zo ook de woning aan kan passen dus voorlopig ga ik zeker nog niet nar een senioren woning om met mijn armen over elkaar te zitten naar buiten te staren

Re: Verbouwen of verhuizen: wat is de juiste keuze op je 'oude' dag?

Moderator

Dank voor je reactie @wdfaasse1290. Jouw reactie heb ik verplaatst naar dit topic dat over verbouwen of verhuizen gaat. Ik stuur nog even een priveberichtje om te vragen of je het leuk zou vinden om mee te werken aan een interview.

 

Ik lees dat jij liever in je huidige huisje blijft wonen zodat je kunt genieten van je tuin en je vogeltjes. Dat kan ik me helemaal voorstellen. Als je zou gaan verbouwen, wat zou je dan als eerste aanpakken?

 

En hoe kijken anderen hier tegenaan? Herkenbaar wat @wdfaasse1290 zegt?