Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Voorbijganger

Beste Forum, Beste Zilveren Kruis,

 

Afgelopen week heb ik via e-mail een declarieoverzicht binnengekregen, waarbij ik even werd meegedeeld dat ik E 605,89 (!) van mijn rekening geincasseerd gaat worden binnen enkele dagen.

 

Wanneer ik kijk op de Specificatie zie ik enkel staan, 'Traject Kosten' gemaakt bij het OLVG te Amsterdam in Maart 2015.

 

Nu ben ik even heel hard gaan nadenken, waar dit in hemelsnaam ook alweer voor is.

Het enige waar ik (gezond mens!) gebruik van heb gemaakt, is de Kaakchirurg om mijn Verstandskiezen te laten trekken. 

 

Nu denk ik bij mijzelf, hoe is het mogelijk dat ik na meer dan 1 jaar, hier uberhaupt nog een rekening voor gepresenteerd krijg???? Kan ik mijn rekeningen ook na meer dan 1 jaar betalen???

 

Daarnaast, ben ik in de veronderstelling geweest, dat het trekken van Verstandskiezen, indien deze behandeling niet door de Tandarts uitgevoerd kan worden, gewoon vergoed worden. Ik kan me nog zo herinneren dat ik hier rekening mee heb gehouden bij het aanpassen van mijn verzekering eind 2014, rekening houdend met de extra kosten die ik in 2015 zou kunnen verwachten. Ook heb ik in 2015 de website er op nageplozen en stond er dat deze behandeling gewoon vergoed wordt, indien ik bij een gecontracteerde zorginstelling zou gaan! In feite kun je je dus nooooit juist verzekeren, al helemaal niet als de verzekeraar je een jaar later pas eea in rekening brengt!

 

Nu heb ik zojuist gebeld met jullie klantenservice (die mij een verhaal komt vertellen over de kleine financiele voordeel ik behaald zou hebben met het nemen van mijn volledige vrijewillige eigen risico - serieus??) en krijg ik te horen, dat deze behandeling valt onder de Basisverzekering maar dit verhaald wordt op mijn Eigen risico (feitelijk..omdat ik deze heb?) en dat het dus klopt - uhh waarom???

 

Nu betaald ik iedere maand, een premie voor een dure basis verzekering, voor jan met de korte achternaam, en daarnaast ook nog premie voor een aanvullende verzekering en puntje bij paatje als het erop aan komt, als ik 'eens' gebruik maak van zorg en mijn zorgeverzekering, dan mag ik ook nog eens de hele behandeling zelf betalen!!!

 

Niet alleen, is de informatie die vooraf aan behandelingen verstrekt wordt op de website 'onjuist' en totaal ontoereikend, zijn diverse kostenposten die op de Declaratie overzichten staan totaal vaag en komt de rekening ook nog eens veel te laat! Daarnaast verwachten jullie dat mensen ook gewoon even E600+ op hun rekening hebben staan, die men even in 7 dagen moet ophoesten! 

 

Dit is voor mij een reden om mijn verzekering op te zeggen! 


Ik voel me zwaar besodemietert gewoon! De Zilveren Kruis laat zich allerminst zien als een zorgzame Zorgverzekeraar en legt alle zorg naast zich neer door alles maar af te schuiven op de Overheid en de afspraken die daarmee gemaakt zijn! Walgelijk!

 

 

Chitra

Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

10 ANTWOORDEN

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Bezoeker

Sorry dat ik het moet zeggen, maar dat krijg je bij iedere verzekering voor je "kiezen"! Zeker als je het eigen risico gaat ophogen om een lagere premie te krijgen neem je een bewust risico dat je ooit meer moet bijbetalen.

Ik wil je reactie niet direct kortzichtig noemen, maar dit wist je dus vooraf (tenzij je de voorwaarden niet hebt gelezen). De meeste zaken in de basisverzekering vallen nu eenmaal onder het eigen risico, meestal onafhankelijk van de verzekeraar.

En nee, ik wek niet voor welke zorgverzekeraar dan ook... 

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Voorbijganger

Beste meneer Jaarsveld, 

 

Hartelijk dank voor uw mening, waar ik verder weinig aan heb.

 

Ten eerste, denk ik niet dat het normaal is, dat je zo'n rekening een jaar na dato voor je kiezen krijgt gepresenteerd! Waar vooraf totaal niets over gerept is van een evetuele verhaling op mijn Eigen Risico!

 

Ten tweede, ben ik geen kudde koe, en verwacht ik (hoe kortzichtig dan ook) een betere behandeling van mijn ziektekosten verzekeraar, ook al is het nu allemaal eenmaal zo geregeld! Het woord Verzekeraar slaat hedendaags nergens meer op! En de politiek maakt er ook een potje van - maar dat is weer een hele andere discussie!

 

Maar ik zal me geen illusies maken want helaas zal ik die 'betere behandeling' echter bij geen enkele andere verzekeraar krijgen, hier in NL omdat deze hun leden ook net zo achterbaks zullen behandelen. Het gaat alleen maar om geld.. en niet meer om de zorg en de mensen!

 

Chitra

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Uitblinker

hoi @Chitra

 

sorry, maar in grote lijnen ben ik het met de heer jaarsveld eens,

jij hebt zelf gekozen voor het financiele voordeel door je vrijwillige eigen risico (over de kosten vanuit de basisverzekering).

 

en helaas je aanname dat kaakchirurgie vergoed wordt klopt, maar je hebt zelf geen rekening met het te betalen eigen risico.

 

waar ik je wel gelijk kan geven, ruim een jaar na dato nog de rekening ontvangen is op z'n zachts gezegd niet normaal.
deels zal het aan zilveren kruis liggen, maar OLVG heeft hier de grootste fout gemaakt door de rekening zo laat te declareren, want dat veroorzaakt de grootste vertraging op.

 

maargoed, voor nu zul je helaas de rekening nog moeten betalen, enige goede tip hiervoor is om een betalingsregeling aan te gaan met het zilveren kruis. klik hier voor uitleg betalingsregeling
kun je telefonisch regelen of via Mijn Zilveren Kruis klik hier

 

groet mike

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Starter

Je kan wel heel erg boos zijn maar praten is de beste oplossing , vaak helpt dat 

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Bekend gezicht

Als ik uw verhandeling lees, krijg ik echt de indruk dat u het begrip 'vrijwillig eigen risico' niet goed begrepen hebt. Er bestaat in Nederland helaas nu eenmaal zoiets als een verplciht eigen risico en zodra je aanspraak moet maken op je basisverzekering moet je de eerste € 365,-- (in 2015) zelf betalen, ervan uitgaande dat je je verzekering hebt afgesloten op basis van alleen het verplichte eigen risico. Als je - zoals u kennelijk gedaan heeft - vrijwillig kiest voor een hoger eigen risico en in ruil daarvoor maandelijks minder premie betaalt, dan neem je het - vrijwillige - risico dat je bij ziekte eerst dat hogere eigen risico zelf moet ophoesten. Ik begrijp dat u dat zonde van het geld vindt, maar dat is wel een risico dat u bewust genomen hebt, en waarvoor u in ruil ook minder premie hebt betaald.

 

In mijn ogen is er dan ook geen enkele reden om zo van leer te trekken. Wees dankbaar dat u zo diep moest nadenken waarvoor die ene rekening ook alweer was. Tel je zegeningen, zou ik zeggen.


Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Verwijderde account
Niet van toepassing

Ik sluit me wel aan bij de andere. Je hebt "gegokt" en verloren.

Helaas hebben we allemaal een verplicht eigen risico (wat ik persoonlijk een erg vervelend iets vind wat de politiek nu eenmaal heeft vastgesteld), en als je kiest voor een vrijwillig eigen risico om de premie te drukken dan heb je een keer "pech" wanneer je kosten maakt.

 

Maar ik zou het zo zien, jij betaald waarschijnlijk per maand 20 a 25 euro minder premie dan ik.

dus die "schofterige" bedragen heb je in twee jaar weer terug Smiley Vrolijk

 

of je moet elk jaar (ziekenhuis)zorg nodig hebben, dan zou ik als ik jou was, je eigen risico aanpassen.

 

gr

Willem

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Fanatiekeling
Het trekken van verstandskiezen is berucht vanwege de verwarring over de vergoeding. Ik meen dat zowel op de website als in de polisvoorwaarden 2015 heeft gestaan dat " een gemakkelijke/ eenvoudige extractie bij de kaakchirurg onder de tandarts verzekering zou vallen". In middels is deze tekst voor 2016 misschien verbeterd omdat bijna iedereen hierdoor bedrogen werd. Het is namelijk zo dat als de kaakchirurg van mening is dat het " een gemakkelijke extractie " is, deze dan NIET onder de basisverzekering gedeclareerd mag worden en dat DUS dan vergoed wordt door de tandartsverzekering.


1. Dit forum napluizen op eerdere topics hierover.
2. Zelf concluderen dat de polisvoorwaarden 2015 en/ of de tekst op de website 2015 misleidend was en op grond daarvan verzoeken om het toch terugbetaald te krijgen. Bij een negatieve beslissing een klacht indienen bij de ombudsman zorgverzekeringen SKGZ te Zeist.
3. Eerdere uitspraken van deze ombudsman nakijken op de website skgzpro.
4. Concluderen dat de voorwaarden van ZK wel correct waren en je neerleggen bij deze uitkomst. Eventueel nog wel de in rekening gebrachte vastgestelde maximumtarieven en codes controleren. Als je klikt op de regel, krijg je waarschijnlijk meer info.

Graag hulp van ZK! Wat vind ZK hier zelf van? Dit verdient toch niet de schoonheidsprijs?
Groet, Feina.

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Goedemorgen Chitra, dat is inderdaad een enorme rekening! Laten wij dat voorop stellen. Je noemt een hoop zaken en ik zie dat je een aantal vragen hebt. Ik ga die allemaal beantwoorden ook al heb je op de meeste vragen en opmerkingen al antwoord gekregen van andere bezoekers van onze community.

 

Een zorgverlener mag volgens de Nederlandse wet de rekening na een jaar nog indienen. Jij vraagt je af of je de rekening dan ook na een jaar pas mag betalen? Helaas niet en die vergelijking gaat ook niet op. Jij mag namelijk wel, volgens de Nederlandse wet, de rekeningen na één of twee jaar indienen bij ons. Hoe vervelend dat ook is voor jou en mij. Dat recht heeft dus niet alleen de zorgverlener maar ook de verzekerde. 

 

 

Jij geeft aan dat je op de website hebt gelezen dat wij deze behandeling vergoeden: klik hier voor de vergoedingspagina voor kaakchirurgie. Dat klopt maar is niet het hele verhaal. Wij vergoeden de kosten aan de kaakchirurg maar je moet wel eigen risico betalen. Dat moet over vrijwel alle vergoedingen uit de basisverzekeringen bij een medisch specialist. Je hebt gekozen voor een vrijwillig eigen risico naast een verplicht eigen risico van € 385,00. Dat betekent dat je significant minder premie hoeft te betalen maar ook meer risico neemt. Mocht je zorg nodig hebben in een ziekenhuis dan is het altijd af te raden om een hoger eigen risico te nemen. Je neemt dan letterlijk een hoger risico.

 

Waarom heb je een verzekering? In het beste geval heb je de verzekering voor anderen. De dure basisverzekering die jij noemt besteden wij voor 98 procent aan mensen die meer zorg gebruiken dan zij betalen aan premie. Denk hierbij aan chronisch- of ernstig zieke mensen. Wat heb jij daaraan? Goede vraag, ten eerste is het zorgstelsel gebaseerd op solidariteit. De ene burger (zoals jij en ik) zal meer betalen dan wij gebruiken aan zorg. De minder gezonde buurman of buurvrouw kan dan toch ziekenhuiszorg krijgen. Ten tweede, als je morgen een hersenoperatie moet hebben van € 200.000,00 krijg je deze ook. Ook al betaal je daar niet voldoende voor om hier winst op te maken. 

 

De rekening komt inderdaad laat, dat geef je goed aan. In de eerste alinea legde ik al uit dat dit toegestaan is in Nederland om rekeningen laat in te dienen. Zodra wij de nota ontvangen verwerken wij deze automatisch binnen 14 dagen. Wij sturen jou dan drie weken van tevoren een bericht en een extra melding dat deze kosten eraan komen. Je geeft aan dat je maar 7 dagen hebt om je rekening te betalen. Je hebt onze eerdere berichten dan gemist en hier moeten wij serieus naar kijken. Heb jij het juiste e-mailadres opgegeven en bevestigd aan ons? Wij sturen de rekening altijd meer dan drie weken van tevoren zodat je nog een betalingsregeling aan kunt vragen - zoals Diadano al aangaf.

 

Je kunt de zorgverzekering opzeggen vanaf 1 januari 2017 door je aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. Dat zou ik jammer vinden en ik ben bang dat je daar weinig mee geholpen ben. Dit is zo geregeld in het Nederlandse zorgstelsel. Wat betekent dat? Het betekent dat je deze situatie bij elke zorgverzekeraar precies op dezelfde manier zou tegen komen. De overheid stelt het eigen risico vast en de regels om nota's in te dienen.

 

Volgens mij heb ik al je vragen aangestipt. Kun je hier wat mee? Controleer vooral even hoe jij je rekeningen ontvangt. Zodat je in de toekomst ruim de tijd hebt om je zaken in orde te maken met ons. 

 

Je kunt ook rondzoeken op de community en meepraten met ons. Je bent meer dan welkom met jou kritische blik. 

 

Anton

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Voorbijganger

Beste Anton, 

 

Dankjewel voor je uitgebreide & vriendelijke uitleg.

 

Denk ik net over de choque heen te zijn en de rekening in delen te kunnen betalen, heeft de incasso voor de tweede keer plaatsgevonden en is het geld in 1 keer alsnog afgetrokken - daar gaat de betalingsregeling.

 

Volgens de klantenservice, zou na het afkeuren van de Incasso, ik een bericht krijgen waarna ik alsnog een betalingsregeling kon krijgen.... niet dus! Dag Vakantiegeld! 


Chitra

 

Re: Waar betaal ik in hemelsnaam een verzekering voor?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hoi Chitra, 

 

Wij proberen dan een herincasso als het de eerste keer niet is gelukt. Vaak is er een volgende keer wel voldoende saldo. Wil je het bedrag alsnog in termijnen betalen dan kun je het laten storneren bij je bank. Na 4 werkdagen is dat zichtbaar in onze administratie en dan kun je alsnog een regeling aanvragen. 

 

Die keuze laat ik aan jou!

 

Geniet van je weekeinde,

 

Anton

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.