Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Verstandskiezen trekken

Nieuwkomer

Ik heb een vraag, moet namelijk mijn verstandkiezen laten trekken,maar zie dat er vanuit de basisverzekering alleen kiezen laten trekken onder narcose wordt vergoed. 
Dus niet onder plaatselijke verdoving? Ik moet naar de kaakchirurg maar waarschijnlijk geen volledige narcose. 

Wil het graag weten ivm met de verzekering die ik moet afsluiten. 

Verstandskiezen trekken

6 ANTWOORDEN 6

Re: verstandskiezen trekken

Fanatiekeling

U schrijft "ik zie dat er vanuit de basisverzekering alleen kiezen laten trekken onder narcose wordt vergoed. " ?

 

Dit klopt niet. Waar heeft u dit gelezen ?

 

Denkt u trouwens aan de kosten van het Eigen Risico ? 

Misschien kan Zilveren Kruis u vertellen, wat de gemiddelde prijs is van een verstandskies trekken. 

Groet, Feina.

Re: Verstandskiezen trekken

Webcare

Goedemorgen Tanja,
Het trekken van verstandskiezen bij een kaakchirurg valt bijna altijd onder de basisverzekering als medisch specialistische ingreep. Het eigen risico geldt dan wel. Om verder met je door te nemen hoe het werkt:

Het trekken van verstandskiezen bij een tandarts wordt alleen vergoed uit een tandverzekering. Vaak gaat het bij het trekken van verstandskiezen echter om een complexe extractie, waar de tandarts niet zelf aan wilt beginnen. De tandarts verwijst dan door naar een kaakchirurg. 

De kaakchirurg beoordeelt vervolgens of het gaat om een complexe extractie. Is dat het geval? Dan wordt het trekken van de verstandskiezen volledig vergoed uit de basisverzekering na aftrek van het eigen risico. Het is geen voorwaarde dat het moet gaan om een behandeling onder narcose. Stel dat het alsnog om een niet-complexe extractie zou gaan, dan wordt de behandeling alleen vergoed uit een tandverzekering, ook al wordt de behandeling uitgevoerd door een kaakchirurg.

Bij het trekken van verstandskiezen is er echter bijna altijd sprake van een complexe extractie. De tandarts verwijst namelijk alleen door als hij de behandeling niet zelf kan uitvoeren. Oftewel, als je bent doorverwezen naar een kaakchirurg dan kan je er vanuit gaan dat de behandeling vergoed wordt uit de basisverzekering, tenzij de chirurg zelf anders aan zou geven.

Is het een beetje duidelijk zo Tanja? Laat het mij weten als je nog vragen hebt.

@ Feina
Waarschijnlijk keek Tanja op de vergoedingspagina:

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Kaakchirurgie.aspx

Wij impliceren op de pagina dat een extractie alleen complex is als deze onder narcose uitgevoerd moet worden. Dat is niet zo. 

Groetjes,
Bart

Re: Verstandskiezen trekken

Starter

Ik heb het in september vorig jaar een verstandkies laten verwijderen bij de kaakchirurg. kosten zijn 300 euro. Het gaat van je eigen risico af helaas.

Er waren geen complicaties, maar wel operatief verwijderd.

 

Re: Verstandskiezen trekken

Medewerker

Welkom op de community @sjollie. Leuk dat je reageert! Zo help je anderen aan informatie waar ze naar op zoek zijn.

Zijn er bij jou nog meer verstandskiezen die eruit moeten? Of is het nu klaar?

 

Re: Verstandskiezen trekken

Starter

Nee ik hoop dat ik eerst klaar ben bij de kaakchirurg Smiley Knipoog

Het is idd onduidelijk wat het ongeveer kost (ik was van tevoren al op zoek gegaan op internet maar kon het niet terugvinden). Kies trekken is dus 300 euro bij de kaakchirurg (zit dan wel verdoving en foto e.d. bijin). En ook al heb je een goede tandartsverzekering. Dat staat er los van. Het is eigen risico. Als je een kies bij de tandarts laat trekken is het een stuk goedkoper en zit het in je tandartsverzekering (als je die hebt). Als je geen tandartsverzekering hebt en je eigen risico is al op, kun je weer beter door het ziekenhuis laten trekken Smiley Knipoog

 

Re: Verstandskiezen trekken

Medewerker

Klopt helemaal @sjollie. Het maakt inderdaad uit wie de verstandskiest trekt en om wat voor soort extractie het gaat. Gaat het om een gecompliceerde extractie en doet de kaakchirurg dat dan valt het onder de basisverzekering.  En geldt er een eigen risico. Gaat het om een ongecompliceerde extractie en doet de tandarts of kaakchirurg dat, dan valt het onder de tandartsverzekering. En betaal je geen eigen risico.