Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding behandeling parodontitus

Starter

Ik heb een ksotenbegroting gekregen van mijn tandarts en wil weten wat vergoedt wordt. Ik ben aanvullend verzekerd met 2 sterren en ook nog aanvullend tand 2 sterren. Op de begroting staan de volgende codes: A10 deze wordt 4 keer genoemd dit gaat om een bedrag van 4 x 13,21 voor verdoving, 14 x T21 dit is voor grondig reingigen wortels voor elementen, dan nog 4 x M03 en é'wen keer T51 en één keer T32. Voor een totaal bedrag van 668,92. Ik ben verder nog gaan kijken voor andere mogelijke behandelingen van parodontitus en kwam op de Laser genius behandeling wordt dit vergoedt en wat zijn daar de resultaten van?

Vergoeding behandeling parodontitus

7 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding behandeling parodontitus

Medewerker

Ha @Angelique1 van harte welkom op de community!

 

Bedankt dat je jouw vraag hier stelt, ik help je graag verder op weg.

Wist je dat je de offerte op onze website kunt invoeren. Klik hiervoor op deze link.Je kiest dan het pakket dat jij bij ons hebt aan (tandarts 2 ster), vervolgens kun je alle codes opvoeren (ook het aantal aangeven) en zo berekent de tool de exacte vergoeding uit de verzekering die je hebt. Dit moet jouw vraag m.b.t. wat er vergoed wordt beantwoorden. 

 

Betreft de Laser Genius behandeling heb ik wat extra informatie nodig. Heb je enige idee welk code de tandarts of mondhygiënist hiervoor gaat gebruiken?  

 

Groetjes, Aaron

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.

Re: Vergoeding behandeling parodontitus

Starter

Hallo Aaron,

 

Dank je wel voor de handige rekenhulp kon nu precies zien heoveel ik vergoed krijg bij de behandeling. Ik heb over 2 weken een intake gesprek voor de Gneius Laser en zal dan gelijk vragen naar de codes voor de vergoeding. Fijn weekend.

 

Groeten,

 

Angelique Gutteling

Re: Vergoeding behandeling parodontitus

Medewerker

Graag gedaan @Anqelique1, mocht je meer weten over de Genius Laser en er vragen over hebben dan hoor ik dat graag van je! 

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.

Wat wordt er vergoed ????

Starter

Net van de tandarts vandaan, is alweer zo'n 2 jaar geleden. Nu moeten er de volgende behandelingen worden gedaan.

 

 

Wortelkanaalbehandeling € 765,- (C, E, A, X, M, V, R  codes)

Gaatjes (vullen) € 315,-  (A, C, V, M, X codes)

 

Nu heb ik 1 ster aanvullend, wat mij recht geeft op maar € 250,-. Ik ben nogal een leek op dit gebied omdat mijn ouders alles regelden. Begrijp ik goed dat als ik bovenstaande behandelingen wil uitvoeren € 830,- zelf moet betalen ? dit is voor mij niet te betalen, terwijl de behandelingen wel gedaan moeten worden.

 

 

En mocht ik deze behandelingen laten uitvoeren,moet ik dan ook weer alles zelf betalen bij de mondhygiëniste ?

 

 

Re: Wat wordt er vergoed ????

Community Manager

Hallo Joran,

 

Zoals je wellicht al had gezien heb ik je vraag verplaatst naar dit topic. @Aaron de Haas geeft op de vraag van TS een antwoord met een linkje naar de online rekentool. Met deze online rekentool kan je precies zien wat je vanuit jouw aanvullende verzekering vergoed krijgt.

 

Je aanname dat je andere behandelingen later dit jaar bijvoorbeeld bij de mondhygieniste niet meer vergoed krijgt als je je volledige vergoeding al hebt verbruikt dat klopt.

 

Kan je met deze informatie verder Joran? Als je nog vragen hebt, stel ze gerust in dit topic!

Re: Wat wordt er vergoed ????

Starter

En wat houd het eigen risico in ? Ik heb een eigen risico van € 385,- als ik hier overheen ga wat dan ?

Re: Wat wordt er vergoed ????

Community Manager

Het eigen risico betaal je alleen voor vergoedingen vanuit de basisverzekering. Omdat de behandelingen die jij aangeeft vergoed worden uit de tandartsverzekering betaal je hier geen eigen risico voor.