Twee keer beugel na mogelijke fout orthodontist

Nieuwkomer

mijn zoon, inmiddels bijna 16 en heeft autsime, heeft al meer dan 2 jaar een beugel in gehad. Bij de orthodintist hebben ze op een gegeven moment gezegd dat ze tanden goed stonden op een klein schoonheidspuntje na, met de vraag wat we wouden. Er zou alleen een klein spleetje tussen ze voortanden zitten waarvan wij vonden dat dit acceptabel was. Besloten is toen om de beugel te verwijderen. Al snel zagen we dat hij naast het schoonheidsfoutje ook een enorme over bijt had. je kon er bijna een vinger tussen doen. Na overleg met onze eigen tandards besloten om de orthodontist hierover aan te spreken. Ze gaven toe dat dit niet zo netjes was en stelden voor om opnieuw een beugel te plaatsen om dit laatste te corrigeren. Na aanhouden hebben ze hun fout deels toegegeven en ons een aangepast voorstel gegeven op het eerste volledige behandel bedrag. Bepaalde kosten brengen ze niet in rekening en ze zouden tussen de controles door gratis de beugel aanspannen zodat het allemaal wat sneller zou gaan. Dit laatste is nooit gebeurd, maar de beugel gaat wel constant stuk waar we dan weer een aparte afspraak voor moeten maken. Inmiddels is onze 3 ster vergoeding bijna op, waarbij we ook al een half jaar of zo een andere verzekering hadden die ook een deel vergoed heeft. Wat zouden wij richting de orthodontist kunnen ondernemen om onder de extra kosten uit te komen?

Twee keer beugel na mogelijke fout orthodontist

1 ANTWOORD 1

Re: Twee keer beugel na mogelijke fout orthodontist

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Welkom op de community @hoekster. Wat een naar verhaal! Ik kan me voorstellen dat je je nu ook je zorgen maakt over de kosten van de beugel voor jullie zoon.

 

Je kunt  gebruikmaken van onze vergoeding 2e arts online. Je kunt dan een vraag stellen aan een medisch specialist. Je stelt de vraag online, op een beveiligde plek waar alleen jij bij kunt. Daar krijgt u ook het antwoord. Onze Zorgcoach kan je hierbij helpen. In de online vergoeding leggen we uit hoe je dat doet.

 

Of je kunt een second opinion vragen. Dit is een vergoeding vanuit de basisverzekering waarvoor het eigen risico geldt. Voor een second opinion heb je een verwijzing nodig. Je kunt het nalezen in de vergoeding second opinion.

 

Je kunt ook nog overwegen om de aanvullende verzekering te verhogen naar 4 sterren. Dan wordt de maximale vergoeding € 500 hoger. Maar daar betaal je dan ook wel een flink hogere premie voor. Dus je zou even moeten uitrekenen of je dan voordeliger uit bent.

 

Kun je hier verder mee?