Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Tandongeval

Starter

November 2017 ongeval dochter 16 jaar met voortanden los

Tandarts heeft tanden gezekerd en gewacht hoe tanden reageren

Na 10 maanden tandwortel nog goed, wel tanden scheef en orhodontie voorgeschreven

Ortho stelt behandelplan van 8 maanden voor om tanden recht te zetten

 

Vallen al deze kosten (tandarst en orthodontist kosten) onder de ongevallenverzekering van euro 10,000,00 

 

Tandongeval

6 ANTWOORDEN 6
Highlighted

Re: Tandongeval

Fanatiekeling

Dan moet u snel zijn ! Er  moet een aanvraag gedaan worden door de tandarts en het ongeval mag niet langer dan een jaar geleden zijn geweest.

 

PS de verzekering geldt niet voor verzekerden onder de 18 jaar!

De verzekering geldt niet in geval van een " ongeval" door het eten van drop.

De tandarts voor kinderen wordt vergoed door de basisverzekering. De orthodontist in dit geval? Dat weet ik niet.

Fronttandvervanging wordt tot 23 jaar vergoed door de basisverzekering.

 

https://www.zilverenkruis.nl/zorgaanbieders/mondzorg/declareren/Paginas/vergoeding-na-ongeval.aspx

 

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Tandongeval

Webcare

@Geen drop eten

Welkom op onze community! Wat een toestanden allemaal voor je dochter. Hopelijk gaat het wel een beetje goed met haar?

Wat Feina aangeeft klopt. De vergoeding van tandheelkundige zorg na een ongeval geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. Dat is niet de vergoeding die voor je dochter van toepassing is. Ik neem de vergoedingen die voor je dochter tot haar 18e gelden met je door.

Tandheelkundige zorg tot 18 jaar wordt voor het grootste gedeelte uit de basisverzekering vergoed. Enkele vergoedingen, zoals kronen, bruggen en inlays worden vergoed vanaf de Aanvullend 2 sterren. Lees hier hoe de vergoeding in elkaar steekt:

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Tandarts-en-mondhygienist-tot-18-jaar....

Voor orthodontiekosten tot 18 jaar werkt het wat anders. Orthodontie wordt éénmalig vergoed vanaf de Aanvullend 3 sterren (€ 2.000,-) en de Aanvullend 4 sterren (€ 2.500,-).

Voor deze vergoeding moet je dochter met jou of je partner meeverzekerd zijn met 1 van de genoemde verzekeringen. Dit is de link naar de vergoedingspagina:

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Orthodontie-tot-18-jaar.aspx

Er zijn ook bijzondere situaties waarin orthodontiekosten uit de basisverzekering vergoed worden. Op deze pagina leggen wij dit uit:

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Orthodontie-in-bijzondere-gevallen.asp...

Als de orthodontist vindt dat er in het geval van je dochter sprake is van een bijzondere situatie, dan kan hij een aanvraag bij ons indienen voor de vergoeding uit de basisverzekering. Wij beoordelen dan eerst de aanvraag.

De laatste vergoeding waar je dochter mogelijk mee te maken heeft is uitgestelde fronttandvervanging. Dit is een vergoeding voor mensen tot 23 jaar die voor hun 18e hoek- of snijtanden zijn verloren oor een ongelukt, of deze nooit hebben gehad. Ook hiervoor geldt dat een tandarts (of een andere tandheelkundige specialist) voorafgaand van de behandeling een aanvraag in moet dienen. Hier vind je het overzicht van de voorwaarden:

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Uitgestelde-fronttandvervanging-met-im...

Tip: je kunt altijd voorafgaand van een tandheelkundige behandeling het behandelplan opvragen. Hier staan de behandelcodes en kosten op. Met die gegevens kunnen wij met jou doornemen wat er vergoed wordt, en welke kosten er aangevraagd moeten worden. Het beste is om hier ons dan over te bellen of te chatten. Een privéberichtje sturen naar een medewerker van Zilveren Kruis op onze community kan ook (naar mij bijvoorbeeld).

Is alles een beetje duidelijk voor zover? Laat het mij weten als je nog vragen hebt!

Groetjes,
Bart

Highlighted

Re: Tandongeval

Fanatiekeling

Beste ZK, @BartH@Geen drop eten

 

Deze zorg is geen gewone ortho. Dit heeft te maken met het ongeluk. Kennelijk doet de gewone tandarts dit niet, maar kunnen de kosten dan niet toch op de basisverzekering geboekt worden? Ik denk, dat als tandartskosten tot 18 jaar in de basisverzekering zitten, dat het dan logisch is dat deze behandeling daarbij hoort. 

 

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Tandongeval

Webcare

@Feina, dank voor je reactie. We kunnen zoals @BartH al aangeeft bij @Geen drop eten het behandelplan laten beoordelen. 

 

Voor bijzondere orthodontie vergoeding is er vergoeding na toestemming uit de basisverzekering als het gaat om een beugel die nodig is door een zeer ernstige stoornis in de groei of ontwikkeling in de mond. 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Tandongeval

Starter

 

Op basis van welke voorwaarden toets ZK een behandelplan? Ortho verwijst naar document "Vademecum basispakket Tandheelkunde en Wlz 2018"

Highlighted

Re: Tandongeval

Webcare

@Geen drop etenWe beoordelen een behandelplan aan de hand van de behandelcodes, en of de behandelingen die hierop aansluiten uit de basisverzekering vergoed worden, of uit een aanvullende (tand) verzekering. Het Vademecum basispakket Tandheelkunde en Wlz 2018 beschrijft de behandelingen die uit de basisverzekering vergoed worden (voor kinderen en volwassenen). 

Hier staat bijvoorbeeld in wanneer een behandeling onder bijzondere tandheelkunde/orthodontie valt. Wanneer dit het geval is moet een tandheelkundig specialist een behandeling altijd voorafgaand aanvragen.

Bart