Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Mondhygiënist: valt schoonmaken onder 1 ster tandartsverzekering?

Nieuwkomer

Hallo,

Valt schoonmaken bij de mondhygiëniste onder 1 ster tandartsverzekering en wordt die dan volledig vergoed?

Mvg,

Mondhygiënist: valt schoonmaken onder 1 ster tandartsverzekering?

OPGELOST
3 ANTWOORDEN

Re: mondhygiënist: valt schoonmaken onder 1 ster tandartsverzekering

Webcare
Dirkbd94 Je krijgt 100 % vergoeding voor de mondhygiëniste voor de behandelingen met M-code. Met tand aanvullend één ster ben je verzekerd tot max € 250 per kalenderjaar.

Vraag van tevoren na of de mondhygiëniste ook andere tandartscodes gebruikt. In de link lees je meer over de tandartscodes.

https://vergoedingen.zilverenkruis.nl/tandarts-en-mondhygienist-vanaf-18-jaar

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: mondhygiënist: valt schoonmaken onder 1 ster tandartsverzekering

Fanatiekeling
Aanvulling: het bedrag van €250 is bedoeld voor tandartszorg inclusief mondhygienistenzorg samen.
( als er staat " je bent verzekerd tot €250 per kalenderjaar", dan zou de foute conclusie getrokken kunnen worden dat dit bedrag enkel aan de mondhygieniste besteed kan worden.)

Ik begrijp dat een behandeling bij een mondhygieniste vaak wel €80 kost, dus dan is €250 in totaal, samen met de tandartsconsulten en tandartsingrepen niet een hoog bedrag.

Re: mondhygiënist: valt schoonmaken onder 1 ster tandartsverzekering

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Puur op een omschrijving van de behandeling is het moeilijk de kosten te bepalen. Het is daarom handig om gebruik te maken van de 'prestatiecodes' voor de mondzorg. Die staan bijvoorbeeld op de begroting van de tandarts (hier kun je gerust om vragen).

 

De rekentool (klik hier) op onze webpagina kan je vervolgens helpen om de juiste vergoeding te vinden voor elke code. Erg handig om het overzicht te houden! Mocht een code niet werken in de rekentool dan gelden er vaak afwijkende voorwaarden. Je kunt het dan altijd laten weten aan ons!

 

Anton

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.