Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Kan ik nog een aanvullende tandarts verzekering nemen?

Starter

Hoi,

 

Ik heb dit jaar besloten om geen extra tandartsverzekering te nemen maar nadat ik vandaag naar de tandarts ben geweest en hij mij heeft aangeraden om mijn verstandskies te trekken begin ik te twijfelen of het toch niet verstandig is.

 

Ik zie dat het nog mogelijk is om mij aanvullend te verzekeren. Als ik daar nu voor kies wordt de behandeling van vandaag dan ook nog vergoed (controle + gebidsreiniging + foto's) of alleen de bezoeken nadat ik aanvullend erbij genomen heb?

 

Groeten,

 

Roland

Kan ik nog een aanvullende tandarts verzekering nemen?

2 ANTWOORDEN

Re: Kan ik nog een aanvullende tandarts verzekering nemen?

Fanatiekeling

Ja, je kan je nog verzekeren tm 31 januari, en ja, de behandeling van vandaag wordt ook vergoed ( immers je sluit de verzekering met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2016 af).

 

Als de tandarts de kies zelf trekt, vallen de kosten ( die overigens niet erg hoog zijn, misschien ca. €50-€70 inclusief verdoving) onder de tandartsverzekering. Maar als je naar de kaakchirurg wordt verwezen, valt dat onder medisch-specialistische zorg en kost dat je eigen risico. De kosten bij de kaakchirurg zijn waarschijnlijk ca. €200). 

 

Ps ik ben geen medewerker van ZK, dit is wat ik zelf weet. 

Groet, Feina.

Re: Kan ik nog een aanvullende tandarts verzekering nemen?

Starter

Bedankt voor de snelle reactie!

 

Ik hoef niet naar de kaakchirurg. Ik heb een afspraak met de tandarts zelf. Ik heb de tandarts gevraagd voor een indicatie van de kosten van vanmorgen en komende afspraak om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

 

Nogmaals bedankt!