Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Inplantaten

Nieuwkomer
Goedemiddag, ik hen mijn gebit voor grootste deel kunnen behouden na slechte mondzorg in mijn jeugd. Na diverse kronen is er nu een kies gespleten. Hij moet eruit em er nasst zit nog een melktand. Nu geeft de tandarts aan als ik geen kunst klapper wil inplantaten mogelijk zijn. Heb zelf tandarts 4 vergoeding in hoeverre kan ik daarmee uit de voeten voor inplantaten? Mvg, Hans

Inplantaten

6 ANTWOORDEN 6
Highlighted

Re: Inplantaten

Fanatiekeling

Heeft u een viersterren verzekering van €63,75 per maand? Die vergoedt €1250 maximaal aan tandartskosten. 

Als u naar een kaakchirurg gaat voor plaatsing van de implantaatwortel en daarna de kroon door de tandarts laar maken, dan kunnen in principe alle kosten ( op het eerste consult kaakchirurg en de bijbehorende  X-foto's na) , uit de tandartsverzekering betaald worden. Één implantaat kost bij kaakchirurg ca. €750. De kroon kost daarboven op nog eens ca.€700. Dus u komt niet uit met uw vergoeding. 

@Zilveren Kruis: kunnen jullie dat de codes die de kaakchirurg declareert vergoed worden door de tandartsverzekering.?

let op: eerste consult komt ten last van de basisverzekering. Dit kost dus eigen risico

PS er zijn ook tandartsen die alles in eigen beheer doen. In dat geval worden er echte " tandartscodes" gebruikt op de factuur. Zeker grotere tandarts-klinieken, hebben gespecialiseerde tandartsen voor het plaatsen van het implantaat.

PS u heeft een erg dure verzekering: u betaalt €765 per jaar om er maximaal €1250 voor terug te krijgen. Dus u  oet minstens €765 aan kosten maken, voordat u beter wordt van uw verzekering. U kunt beter gewoon sparen.

 

PS over de kosten van een implantaat wordt geheimzinnig gedaan. Op internet is er weinig over te vinden. Ik vind enkele " aanbiedingen", van ca. €1200 per implantaat. Ik voeg een bijlage van een Belgische kliniek toe, die ca. €1800 berekent in totaal.

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Inplantaten

Medewerker

Beste Hans,

 

De viersterren tandartsverzekering vergoed deze behandelingen voor 100% tot maximaal € 1.250,00 per jaar.

 

Het is jammer dat het nu al het einde van het jaar is. Bij een kroonbehandeling op een implantaat gaat het om twee aparte behandelingen. Het mooiste zou zijn als het implantaat in het ene jaar geplaatst wordt en de kroon het volgende behandeljaar geplaatst wordt. Op die manier maak je optimaal gebruik van de vergoeding van de tandartsverzekering. De behandeldatum is echter leidend voor het behandeljaar. Omdat het nu al halverwege december is ben ik bang dat de implantaatbehandeling dit jaar niet meer kan plaatsvinden.

 

In aanvulling op de vragen van Feina. De behandelcodes van de kaakchirurg worden inderdaad vergoed uit de tandartsverzekering, met uitzondering van het eerste consult.

 

De opmerking over de (te?) dure verzekering is een afweging die je voor jezelf moet maken. Je geeft aan dat je al meerdere kronen hebt. Als je nog meerdere kronen verwacht is het wellicht verstandig deze verzekering wel aan te houden. Als je terug gaat naar een lagere verzekering betaal je natuurlijk minder premie. Hier tegenover staat een lagere vergoeding hebt. Waar je echter ook rekening mee dient te houden is dat de kosten voor een kroon, al of niet op implantaten, voor 75% vergoed worden. Dus ook al heb je je maximale vergoeding nog niet verbruikt, je hebt altijd een eigen bijdrage. Dit in tegenstelling tot de viersterren polis. Maar het kan geen kwaad om te kijken of de viersterrenpolis in jouw geval wel "rendabel" is. Wellicht kun je dit zelf nakijken in de Mijn ZilverenKruis omgeving. Eventueel mag je mij via een privébericht je relatienummer doorgeven. Dan kan ik ook nakijken hoeveel tandheelkundige kosten je de laatste jaren hebt gehad en of het misschien verstandig is om in de toekomst een lagere verzekering af te sluiten.

 

Op internet kun je inderdaad slecht vinden wat een kroon kost. Dat komt ook omdat het maken van een kroon maatwerk is. En zeker een kroon op een implantaat is duurder dan een reguliere kroon. Het is daarom altijd verstandig een begroting op te vragen bij de tandarts.

 

Ik hoop dat je zo voorlopig voldoende informatie hebt. Succes met de behandeling.

 

Vriendelijke groet,

 

Ron Burgers

Highlighted

Re: Inplantaten

Fanatiekeling

Op internet is ook niet te vinden wat de kosten zijn van de kaakchirurg. Dat zijn gereguleerde tarieven , dus de begroting die de kaakchirug standaard aan elke patient meegeeft, behoort van te voren bekend te zijn. Op die manier heeft de patient enig idee van de kosten.  De zorgverzekeraar behoort hier ook een rol in te spelen.

Volgens mij zijn er zorgverzekeraars die een implantaat ten onrechte ten laste van de basisverzekering brengen. Is daar een reden voor ?

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Inplantaten

Medewerker

@Feina Zorgverzekeraars kunnen hier maar moeilijk een rol in spelen. Tandartsen/ kaakchirurgen zijn vrij om te kiezen welke implantaten ze gebruiken. Het ene merk implantaat is duurder dan de andere. Als de behandeling aangevraagd wordt kan de zorgverzekeraar alleen aangeven dat ze niet akkoord zijn met de hoogte van het bedrag een een maximale vergoeding goedkeuren.

 

Wat betreft het declareren van solitaire implantaten in de basisverzekering. De behandelend arts moet de behandeling met een speciale "voorloopcode" declareren als het ten laste mag komen van de basisverzekering. Als deze behandeling niet gemachtigd is wordt deze afgewezen. Zonder deze voorloopcode komt de behandeling automatisch ten laste van de tandartsverzekering.

 

Met een klein aantal artens zijn er afspraken dat ze zonder machtiging mogen declareren. Bij deze artsen mag Zilveren Kruis er van uitgaan dat zij op de juiste manier declareren. Dit kan echter alleen achteraf gecontroleerd worden, mocht het toch fout zijn gegaan.

Highlighted

Re: Inplantaten

Fanatiekeling

@Ron Burgers, wat bedoel je met de " speciale "voorloopcode" ". ? 

 

Wat houdt dit precies in ? 

Hoewel de kosten per implantaat kunnen varieren, er is wel een globale schatting mogelijk. De codes die de kaakchirurg gebruikt , zijn bekend. Het gaat om vaste maximale tarieven. Een paar jaar geleden was die informatie wèl op internet te vinden. 

Dus, aangezien het veld het laat afweten, kan de zorgverzekeraar hierin juist iets betekenen: door de gebruikelijke, uitgesplitste, kosten op dit forum te zetten. Gewoon een kostenplaatje. Daar waar variatie mogelijk is, is dit gemakkelijk aan te geven.

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Inplantaten

Medewerker

@Feina Ik stuur je daar even een privébreicht over. Ik denk dat het te technisch wordt voor de overige forum leden.