Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Implantaat onder 18 jaar

Nieuwkomer

Mijn zoon van 17 jaar bleek geen volwassen tand te hebben nadat hij zijn melktand wisselde. Nu hebben we besloten met de tandarts dat hij een implantaat krijgt (hij is al volgroeid).

In hoeverre wordt een implantaat door jullie verzekerd bij iemand onder de 18 jaar? Bedankt alvast!

Implantaat onder 18 jaar

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Implantaat onder 18 jaar

Medewerker

Hai Sr22b,

 

Zonder verdere achtergrondinformatie is niet helemaal zeker om aan te geven of er sprake kan zijn van een vergoeding. Bij agenesie, de medische term voor het ontbreken van elementen in het blijvende gebit, kan sprake zijn van bijzondere tandheelkunde. Omdat u aangeeft dat er sprake is van een tand, en niet van een kies, ga ik er van uit dat het het een element is die wel voor vergoeding in aanmerking komt. Een tand zit in het front en komt volgens deze informatie voor vergoeding in aanmerking. Uw tandarts dient hiervoor een aanvraag te doen bij Zilveren Kruis. Als de behandeling valt onder Bijzondere Tandheelkunde dan dient de behandeling voor de 23e verjaardag te zijn uitgevoerd.

Mocht het niet om een frontelement gaan dan kan er ook sprake zijn van een vergoeding. Voor de 18e verjaardag kan er dan een 100% vergoeding komen uit een aanvullende verzekering vanaf 2 sterren. Ook hiervoor dient de tandarts een aanvraag in te dienen bij Zilveren Kruis.

Hopelijk heb je voldoende aan deze informatie. In ieder geval veel succes voor je zoon tijdens de behandeling.