Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Declaratie tandarts, onder welk jaar valt de vergoeding?

Nieuwkomer

Heb in de laatste week van 2015 een behandeling bij de tandarts gehad. De factuur ervan heb ik op 5 januari 2016 ontvangen. Voor declaratie zou ik graag vernemen of deze kosten onder het jaar 2015 of 2016 vallen.

Declaratie tandarts, onder welk jaar valt de vergoeding?

2 ANTWOORDEN

Re: Declaratie tandarts

Fanatiekeling

Pagina 45 polisvoorwaarden boek, onderdeel algemene voorwaarden aanvullende verzekeringen ( https://www.zilverenkruis.nl/VergoedingenDownloads/Voorwaarden-2016-Basis-Budget-Zeker-Exclusief-904...

 

Artikel 2 Wat verzekert de aanvullende verzekering? 2.1 Wat wij vergoeden U heeft recht op vergoeding van uw kosten vanuit de aanvullende verzekering, voor zover u deze kosten heeft gemaakt in de periode waarin deze aanvullende verzekering van kracht is. Bepalend daarbij is de behandeldatum en/of de datum waarop de zorg is geleverd. Het gaat hierbij om de behandeldatum die op de nota staat, niet om de datum waarop de nota is uitgeschreven. Declareert u een behandeling in de vorm van een DBC- zorgproduct? Dan is bepalend op welk moment uw behandeling is begonnen.

 

 

De behandeldatum behoort op de rekening te staan bij elke behandeling. De behandeldatum is bepalend volgens de polisvoorwaarden.

 

PS het is dus zelfs mogelijk dat u één factuur ontvangt voor verschillende behandelingen en van verschillende jaren, dus van december 2015 en januari 2016 bijvoorbeeld. Dan wordt dus niet de gehele factuur in 1 keer afgerekend, maar per behandeling/datum. Die van 2015 tellen voor 2015 mee, die van 2016 voor 2016. 

Groet, Feina.

Re: Declaratie tandarts, onder welk jaar valt de vergoeding?

Webcare
Webcare

Hoi @Yoka, welkom op ons forum!
@Feina heeft helemaal gelijk (bedankt!). De behandeldatum bepaalt onder welk jaar de vergoeding valt. De kosten van de tandartsbehandeling in de laatste week van 2015 vallen dus onder de vergoeding van vorig jaar.

Wil je het antwoord van Feina 'accepteren als antwoord' (paarse button)? Anderen met dezelfde vraag zien dan meteen het juiste antwoord, en het zijn natuurlijk credits voor Feina.

Groet,
Kim

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.