Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding tecfidera

Nieuwkomer

Vergoeden jullie het medicijn tecfidera?

 

Mvg,

 

Cynthia

Vergoeding tecfidera

3 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding tecfidera

Webcare

Hoi @cynt,  Dit is niet 1 2 3 te beoordelen. De apotheek geeft meestal het goedkoopste merk mee van het geneesmiddel dat je nodig hebt De arts schrijft de werkzame stof voor. Als er meer medicijnen met dezelfde werkzame stof dan levert je apotheek standaard een merkloos medicijn 

 

Hierover hebben we afspraken met je apotheek. Je apotheek kan 2 soorten afspraken met ons hebben: een IDEA-contract of een contract met preferentiebeleid (voorkeursbeleid). Je kunt dus het beste navragen bij jouw apotheek of je tecfidera krijgt of een ander geneesmiddel.

 

Op deze website vind je meer informatie over de vergoeding van geneesmiddelen.

 

Je ziet daar of een middel is opgenomen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem en of er vervangend geneesmiddel is wat wordt vergoed.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding tecfidera

Fanatiekeling

@Pauline zei: "Op de website Medicijnkosten vind je meer informatie over de vergoeding van geneesmiddelen."

In de link naar de website zit een fout. Het moet zijn: www.medicijnkosten.nl .

Groet, Feina.

Re: Vergoeding tecfidera

Fanatiekeling

Ik heb de naam opgezocht op de website www.medicijnkosten.nl. De stofnaam is dimethylfumaraat. Afhankelijk van de gekozen toedieningsvorm en sterkte zijn er strenge eisen die gesteld worden. Deze eisen komen voort uit wettelijke regels, ze zijn  iet fkomstig van Zilveren Kruis. Bijvoorbeeld bij specifieke vorm van multiple sclerose of psoriasis: zie de pagina's van de bijlage.

Groet, Feina.