Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Community Manager

Nieuwste informatie (23-06):

 

Het betalen van de eigen bijdrage van Amfexa® is voor mij geen optie. Wat moet ik nu doen?

Het is in dit geval verstandig contact met de behandelaar op  de nemen om te kijken of 5 mg dexamfetamine nog steeds de beste behandelmethode is en welke alternatieven er mogelijk zijn.

 

Mag de apotheker 2,5 mg dexamfetamine leveren als de arts dit voorschrijft?

De arts schrijft het geneesmiddel voor dat het beste bij de patiënt past. Wanneer de arts kiest voor een behandeling waarbij een dosering van 2,5 mg tabletten aan de orde is, dan mag de apotheker die tabletten leveren en worden deze door ons vergoed vanuit de basisverzekering. Dit bevestigt minister Schippers ook in het spoeddebat rondom dexamfetamine. Zie bijlage voor meer informatie hierover.

 

Waarom krijg je geen dexamfetamine 5 mg meer als doorgeleverde bereiding?

Dexamfetamine tabletten van 5 mg werden door apothekers gemaakt. Er was geen geregistreerd geneesmiddel. Daar is sinds kort een einde aan gekomen. Nu zijn de tabletten door geneesmiddelenfabrikant Eurocept officieel geregistreerd onder de spécialité naam Amfexa®. Vergoeding uit de basisverzekering van doorgeleverde apotheekbereidingen is alleen toegestaan als er geen geregistreerd alternatief beschikbaar is in Nederland of in een andere EU-lidstaat. Zodra een fabrikant een geneesmiddel laat registreren, mag het niet meer door apothekers worden gemaakt.

 

Vanaf 1 mei betalen wij Amfexa 5 mg uit de basisverzekering

Helaas geldt hiervoor (naast het eigen risico) een hoge eigen bijdrage. Deze verandering zorgt voor veel onrust en onvrede. De minister heeft namelijk bepaald dat Amfexa® door verzekeraars slechts vergoed mag worden tot aan de prijs van de vergoedingslimiet binnen het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Helaas zijn wij gehouden aan deze regelgeving en

betreuren het feit dat het effect daarvan leidt tot deze hoge eigen bijdrage.

 

Waarom wordt er een hoge eigen bijdrage berekend?

Medicijnen worden in groepen ingedeeld op grond van hun werking. Deze medicijnen zijn ingedeeld in groepen van onderling vervangbare geneesmiddelen. Maar hun prijzen kunnen van elkaar verschillen. Per groep medicijnen geldt een maximale vergoeding uit de basisverzekering. Is de prijs van een medicijn hoger dan deze vergoeding, dan moet je bijbetalen. De vergoedingslimiet is het maximum tot waaraan vergoed mag worden. Deze wettelijke eigen bijdrage wordt de bovenlimietprijs of GVS bijdrage genoemd. In dit geval is Amfexa gegroepeerd met methylfenidaat als vervangbaar middel. Je krijgt uit de basisverzekering het bedrag vergoed dat wordt bepaald door het goedkoopste middel uit het cluster. De rest betaal je als eigen bijdrage.

 

Wij hebben geen invloed op de prijs

De beoordeling van geneesmiddelen loopt via het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (V’NS) en het Zorginstituut Nederland. In Nederland geldt de Wet geneesmiddelenprijzen (WGP), die maximumprijzen stelt. Een fabrikant mag een geneesmiddel niet hoger in de markt zetten dan met de vastgestelde maximumprijs. In Nederland geldt ook het GVS als bijbetalingsregeling. Het GVS is in 1991 ingevoerd om de uitgaven aan geneesmiddelen terug te dringen. Een fabrikant is niet verplicht om zijn prijs te verlagen tot de GVS-vergoedingslimiet.

 

Oude informatie:

Lees hier meer

De afgelopen weken zijn er veel (ook tegenstrijdige) berichten in de media verschenen over de vergoeding van dexamfetamine en Amfexa. Inmiddels is duidelijk hoe de vergoeding vanaf 1 mei is:

 

Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vanaf 1 mei wordt Amfexa 5 mg vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt (naast het eigen risico) een hoge eigen bijdrage.

Tot 1 mei wordt dexamfetamine 5 mg vergoed. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage.

 

Dexamfetamine 2,5 mg wordt ook na 1 mei vergoed uit de basisverzekering zonder eigen bijdrage. Hiervoor is geen geregistreerd geneesmiddel op de markt.

 

Waarom moet ik vanaf nu bijbetalen?

Dexamfetamine werd tot nu toe door apothekers gemaakt. Er was geen geregisteerd geneesmiddel. Zodra een fabrikant een geneesmiddel laat registreren, mag het niet meer door apothekers worden gemaakt.

Er geldt de eerste periode een patent. Daardoor mag alleen deze fabrikant het geneesmiddel maken. De fabrikant bepaalt dan ook zelf hoeveel hij vraagt voor het geneesmiddel.

De overheid bepaalt of het geneesmiddel vergoed wordt uit de basisverzekering. Het komt dan op de lijst met geneesmiddelen die vergoed worden (geneesmiddelen vergoedingssysteem (GVS)). De overheid bepaalt ook of er een eigen bijdrage betaald moet worden.

In dit geval heeft de leverancier gevraagd om Amfexa op de GVS-lijst te zetten. Zij hebben gevraagd om dit groeperen (dit noemen ze ook wel clusteren) met metylfenidaat, als vervangbaar middel, zoals ook andere ADHD-geneesmiddelen (bijv. Ritalin, Concerta en Strattera) geclusterd zijn. In dat geval wordt uit de basisverzekering het bedrag vergoed dat voor het goedkoopste middel uit het cluster geldt. De rest betaal je bij als eigen bijdrage.

 

Gebruik je andere ADHD medicijnen en wil je weten hoe die vergoeding eruit ziet? Bekijk dan hier de vergoedingspagina. 

 

 

Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

70 ANTWOORDEN

Re: vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Nieuwkomer

Dus als je bv 15mg per dag nodig hebt, kan je vanaf 1mei 6x 2,5mg tabletten gebruiken zonder eigen bijdrage? 

Re: vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Starter

Bedankt voor het heldere overzicht. 

Ik kreeg alleen vandaag bij de apotheek te horen dat zij al vanaf 16 april geen dexamfetamine 5 mg meer mogen uitleveren, alleen nog maar Amfexa en dat ik dus nu al zou moeten gaan bijbetalen. Jullie geven aan dat dit pas vanaf 1 mei het geval is.

Zie ook: http://www.apothekersnieuws.nl/9125/dexamfetamine-is-per-16-april-alleen-als-amfexa-beschikbaar/

 

 

Wie heeft er nu gelijk?

 

Hartelijke groet, Marieke

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Medewerker

@JoKim

 

Goede vraag! Ik weet de precieze regelgeving wat dit betreft nu niet. We zoeken het voor je uit en komen hierop terug bij jou, oke?

 

@mariekeh

 

We hebben allebei gelijk!

In eerste instantie was inderdaad de datum 14 april benoemd, later is dit verruimd naar 1 mei.

 

Zie bericht van KNMP:

https://www.knmp.nl/nieuws/amfexa-5mg-per-1-mei-deels-vergoed

(Dit artikel is later gepubliceerd dan de jouwe)

 

Zie bericht van Eurocept:

http://www.eurocept-pharmaceuticals.nl/update-vergoedingsstatus-amfexa.php

Quote uit 2e paragraaf: "Magistraal bereid dexamfetamine 5mg kan tot 1 mei verstrekt worden en zal door de zorgverzekeraars worden betaald."

 


Wordt lid om te reageren en deel te nemen aan deze community.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Community Manager

@JoKim

Zoals beloofd heb jij nog een antwoord van ons tegoed. 
 

De arts bepaalt via het recept in welke dosering dexamfetamine geslikt dient te worden. Dexamfetamine wordt als doorgeleverde apotheekbereiding van 2,5 mg volledig vergoed en als Amfexa® van 5 mg slechts gedeeltelijk, in verband met de eigen bijdrage. 

Nog een kleine toevoeging voor @mariekeh

Het kan ook zijn dat je apotheek het over het volgende heeft:
Vanaf 16 april mogen er door de grootbereiders geen nieuwe voorraden dexamfetamine 5 mg meer worden gemaakt. Dit is omdat er een geregistreerd handelspreparaat beschikbaar is. Bestaande voorraden van dexamfetamine 5 mg (en wij hebben inmiddels begrepen dat die er niet meer zijn) mochten evenwel nog worden uitgeleverd en die vergoeden wij. 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Voorbijganger

Is er bij Zilveren Kruis al iets bekend over de 10mg variant? Vanuit geen enkele nieuwsbron (inclusief Eurocept)  is er tot op heden iets over gezegd. Dit terwijl verschillende apothekers beweren het niet langer magistraal te mogen bereiden (waarschijnlijk in afwachting). Als ik moet kiezen tussen 360 tabletten van 2,5mg nemen of €140 betalen per maand, ga ik natuurlijk voor het eerste maar beide getallen zijn aan de idiote kant.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Community Manager

Hoi @Dgrouwe

Goed dat je hier je vraag stelt. Ik kan me voorstellen dat je opzoek bent naar informatie. Zeker wanneer je aangeeft dat er hierover niks staat in de nieuwsberichten. Alles ook nog in combinatie met de signalen van de apothekers. 

Ik heb daarom ook voor jouw vraag mijn collega van de afdeming farmacie uitgezet. Een reactie volgt zo spoeding mogelijk! 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

Vanmiddag werd ik door mijn apotheek gebeld met dit prachtige nieuws.
Ik krijg normaal 6 x 5mg per dag.
Dat zou me dan zo'n €140,-- per maand gaan kosten.
Voor dat geld kan ik op straat voor een heel jaar speed kopen. 

Daarop heb ik Zilveren Kruis daarover gebeld en ze vertelde me dat 2,5mg wel vergoed wordt en dat ik dat maar bij de apotheek moest aankaarten.

De baliemedewerker vond het voorstel om dan maar 360 x 2,5mg te doen nogal 'kort door de bocht'.
Tja, mensen zonder ADD zijn nou eenmaal een stuk minder creatief ;-)

Hij zou dit bij de apotheker voorleggen en ik zou worden teruggebeld.

Wordt vervolgd... hopelijk.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

Volgens mij kan dit juridisch helemaal niet maar zoals gewoonlijk wijst iedereen naar elkaar, worden er weer ergens zakken gevuld en de patiënt mag betalen.

Voor de patiënt lijkt het me duidelijk:
Deze mag er van uit gaan dat de apotheek gewoon altijd hetzelfde medicijn verstrekt of er zou ruim van te voren duidelijk kenbaar moeten worden gemaakt dat een medicijn in de toekomst niet meer wordt verstrekt. Een maand of drie zou ik redelijk achten maar hoogstwaarschijnlijk zijn hier wettelijk bepaalde richtlijnen voor.
De apotheker zou dan, bij het afhalen van dat medicijn een schrijven moeten meegeven waarin dit aangekondigd wordt zodat je ruim de tijd hebt om te overleggen met de huisarts, de specialist en de verzekeraar.
Een overgangsperiode van een jaar (ipv dat belachelijke gedoogbeleid van 2 maanden) zou meer dan redelijk zijn.

Nu heeft het KNMP per 11 april een apothekersbrief de deur uitgedaan:
http://www.apothekersnieuws.nl/9125/dexamfetamine-is-per-16-april-alleen-als-amfexa-beschikbaar/


Vreemd genoeg blijken voor het vervaardigen van 2,5mg dexamf geen grondstoffen voorradig zijn wat mij sterk de indruk geeft dat de apothekers dit al ruim van te voren wisten. De voorraad 5mg dex is ook op.
Men was dus al veel eerder op de hoogte maar heeft de patiënten niet ingelicht.
Die moeten dus nu opeens 75 tot 150 euro op tafel leggen terwijl ze een paar weken eerder gewoon hun medicijnen konden ophalen.

Volgens mij maakt de apotheker zichzelf hier ook strafbaar mee nog afgezien van het feit dat hij verplicht is de patiënt van medicijnen te voorzien, ook al kan deze niet betalen.
Stel het zou om een directe levensbedreigende situatie gaan...

De apotheker moet dan maar weer aankloppen bij zijn daarvoor bevoegde instantie maar het kan en mag nooit bij de patiënt neergelegd worden.


Daarbij is het ook nog eens zo, dat ik in de hele discussie nergens een onderscheid gemaakt zie worden tussen ADHD en ADD.
De DSM heeft deze twee kort geleden zomaar samengevoegd tot verbazing van velen.
Tevens wordt overal gedaan alsof de DSM een soort van natuurkundig wetboek is maar het is slechts een richtlijn, een houvast en mag derhalve nooit gebruikt worden zoals ook hieronder in de brief van Zorginstituut Nederland aan Edith Schippers van 12 april 2016 als antwoord op haar vraag of " het middel
dexamfetamine (Amfexa®) 5 mg tabletten onderling vervangbaar is met een
middel dat is opgenomen in het vergoede pakket. "

http://www.dexamfetamine.nl/wp-content/uploads/2016/04/Brief-minister-van-VWS-over-Dexamfetamine__Am...


Wat misschien wel het belangrijkste is: wat zit er in die pillen van EUROCEPT uit Ankeveen.
Ik vertrouw het op alle fronten niet en het zou niet de eerste keer zijn dat mevrouwtje $chippers en haar echtgenoot $ander $pijker iets hebben bekokstoofd en zeker niet de eerste keer dat een medicament helemaal fout was.
Ze beweren dat hun medicijn beter is dan de door de apothekers zelf vervaardigde Dexamf maar toon dat eerst maar eens aan.

Ik zeg: wijs de apotheker op zijn leverplicht en laat het ze zelf maar uitzoeken en wees heel voorzichtig met die 'nieuwe' troep.

Follow The Money.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Community Manager

@Dgrouwe

Ik heb meer informatie gekregen over de 10mg variant. De situatie is nu als volgt: 

 

Het is helaas nog onduidelijk of de dexamfetamine-tabletten van 10 mg straks beschikbaar en vergoed blijven.

Dit is mede afhankelijk van het antwoord op de volgende vraag. Kunnen de dexamfetamine-tabletten van 10 mg — met het beschikbaar komen van Amfexa® 5 mg — nog langer worden gezien als ‘rationele’ apotheekbereiding? Immers, een dosering van 10 mg kun je ook samenstellen door twee tabletten van 5 mg te nemen.

Voor de 2,5 mg tablet ligt dat nu wezenlijk anders: Amfexa® 5 mg is niet goed in tweeën te delen waardoor die dosering niet beschikbaar zou zijn zonder een doorgeleverde bereiding in die sterkte.

 

Hansel ik ben benieuwd welk bericht jij van de apotheek terug krijgt met betrekking tot de 2.5mg variant.

Ik verwijs daarom ook nog even terug naar een antwoord wat ik eerder gegeven heb: "De arts bepaalt via het recept in welke dosering dexamfetamine geslikt dient te worden."

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

M.a.w. we zijn nog geen stap verder aangezien, zoals ik hierboven al schreef, er geen grondstoffen zijn om de 2,5mg te produceren.

Waar komen die grondstoffen vandaan en wie heeft ze?

@Eva S:
Ik heb mijn huisarts telefonisch gesproken en die zegt er geen enkel probleem mee te hebben om het recept aan te passen naar 2,5 mg.
Hij begon echter ook meteen te prediken dat dexamf zo snel mogelijk afgebouwd dient te worden wat ik zeer vreemd vind. Ik heb hem gezegd dat ik daar voolopig nog niet aan toen ben en dat dat zeker alleen in overleg met mijn therapeut wordt gedaan.
Ik neem aan dat mijn huisarts aan Ritalin of iets dergelijks meer vediend ;-).

De apotheker ga ik zo zelf maar weer even bellen... ... ... ... ...

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Voorbijganger

@Eva S

Dank je voor je inspanning en het antwoord. Natuurlijk niet het antwoord waar ik op gehoopt, maar ik snap de redenering die jullie volgen. Is er enigzins aanspraak te maken op het financïeel gerelateerde beschikbaarheidsrationeel vanuit de verzekeringsinstanties naar de minister toe? Ik ben mij bewust dat dit met een VVD-minister wellicht op dove oren valt, maar goed.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

Op de weblog van Independer lees ik net dat iemand 90 x 15 mg (3x5mg) in België heeft gekocht voor € 41,--.
De rekening heeft hij naar zijn zorgverzekeraar gestuurd.

Aangezien ik vlak bij de Duitse grens woon, ga ik kijken of dat daar ook mogelijk is.

http://weblog.independer.nl/productnieuws/tips-vergoeding-dexamfetamine/#comment-106418

PS: Mijn apotheker heeft nog niet teruggebeld... ... ... ... ...

---

Volgens een apotheek in Isselburg net over de grens kan dexamf alleen maar in beperkte hoeveelheden verstrekt worden op recept van een Duitse arts.

  5 mg 20 of 50 stuks
10 mg 30 stuks
20 mg 30 stuks

De kosten voor 50 x 5 mg zijn €76,72

Hoe vaak per maand een hoeveelheid besteld kon/mocht worden hangt van het recept van de arts af.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Community Manager

Hoi Hansel,

Ik heb hier nog wat extra informatie voor je m.b.t. je vraag over de grondstoffen.

 

De grondstoffen komen vrijwel zonder uitzondering uit het buitenland. Binnen Nederland zijn er dan 3 a 4 grote bedrijven die deze grondstoffen door verhandelen aan de apothekers. Dit zijn bedrijven zoals Fagron. Als de grondstof daar op is, dan is het altijd even de vraag hoe dat precies is gekomen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Van productie problemen tot problemen met douanepapieren.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

Kan het zijn dat die grondstoffen zijn opgekocht door Eurocept om wat voor reden dan ook?

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

Wat is €dith $chippers toch een schatje maar (begrijpend) lezen kan ze niet.

Cg-hiEnW0AEIsufs.jpg

En vervolgens draait ze het zo alsof de SP het niet begrijpt.
Je zou haast medelijden krijgen met deze 'arme ik' narcist als je dit draaiverhaal leest:
Geachte voorzitter,

In het VAO geneesmiddelen dd 26 april jongstleden is helaas een misverstand ontstaan. Ik heb in dit VAO motie 29477 nr. 372 van het lid Leijten overgenomen in de veronderstelling dat "bewerkstelligen" hier betrekking had op het vragen aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) te onderzoeken of het mogelijk is, "kijken of het kan". Zoals hieronder uit de handelingen van het VAO blijkt, heb ik de motie geïnterpreteerd als een verzoek tot het zoeken van een oplossing.

"Ik wil de grenzen dus wel opzoeken van wat wij binnen Europees verband mogen. Ik doe dat dus iets breder dan in de motie staat omdat ik ook naar andere varianten wil kijken."
"We kijken naar oplossingen en deze zal ik zeker meenemen."

Naar aanleiding van media-uitlatingen van de SP over het overnemen van de motie en het lezen van de handelingen van de Regeling van Werkzaamheden dd 26 april jongstleden werd mij duidelijk dat mevrouw Leijten bewerkstelligen interpreteert als dat het per 1 mei geregeld is. Dat is helaas onmogelijk. De Europese richtlijn 2001/83 zoals geïmplementeerd in de Geneesmiddelenwet verbiedt doorlevering van magistrale bereidingen. Het ter handstellen van magistrale bereidingen aan de eigen patiëntpopulatie mag wel. De motie verzoekt de regering, de IGZ voor te stellen het criterium "eigen patiëntenpopulatie" zodanig te interpreteren dat de aflevering door de speciale bereidingsapotheek gezien wordt als een aflevering aan een eigen patiënt. Daarvan heb ik in het debat aangegeven dat ik bereid ben de IGZ te vragen te onderzoeken waar de grenzen liggen van wat wel en niet kan. Deze toezegging ligt ook in de lijn van het AO geneesmiddelen, waarin ik dat eveneens heb aangegeven.

 

Door de interpretatie die aan de motie wordt gegeven door de indiener, de SP, is deze motie onuitvoerbaar geworden en kan ik de motie niet overnemen. Wel zal ik conform mijn toezegging de IGZ vragen mij te informeren over waar de maximale ruimte zit in de regelgeving met betrekking tot het ter hand stellen van bereidingen aan eigen patiëntenpopulatie.

 

Hoogachtend,

de minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

  1. drs. E.I. Schippers
Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

Ach, het KNMP had het ook al verkeerd begrepen volgens de zoekmachine maar daar is op hun saait niets meer van terug te vinden.
Iedereen is dom behalve Schippers.

zoekmkpmg.jpg

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Voorbijganger

@Hansel 

Ik snap en deel je frustratie volkomen, maar zou het foliehoed-gehalte van je posts iets minder kunnen? Daar schiet niemand iets mee op en wordt je ook niet bepaald serieus genomen. Ik kan even snel de link niet meer vinden, maar op (ik geloof) dexamfetamine.nl stond een reactie van Fagron waarin ontkent werd dat het tekort aan grondstoffen is vanwege het opkopen door Eurocept. Logischer is dat er simpelweg minder besteld/geproduceerd is vanwege de opkomende Amfexa en dat er geen rekening is gehouden met de weerstand die Eurocept op dit moment tegen zich krijgt.

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Vaste bezoeker

@Dgrouwe
Nou, als je het aankaarten van de doortrtaptheid van de Pharma en het in de kou zetten van de patiënten en het hele graaiersbelang van de diverse partijen, de steeds weer terugkomende onkunde van mevr Schippers en de twijfelachtige rol van haar echtgenoot (diverse kamerdebatten met ontwijkende antwoorden), de aangetoonde belangenverstrengenlingen en het door het kapitalisme gestuurde wanbeleid binnen Nederland, Europa en de hele wereld als een te hoog 'folie-hoed gehalte' betiteld dan zijn we natuurlijk gauw klaar en moet je maar gewoon meegaan in deze volksverlakkerij en lekker je medicatie maar zelf gaan betalen voor zo lang als het duurt en in de hoop dat het allemaal wel ghoed komt.

Waar niemand mee gebaat is, is er maar van uitgaan dat al deze mensen alleen maar handelen vanuit een medemenselijk oogpunt zonder enige bijbedoeling.
Door dit soort naïvieteit en alles maar 'geloven' wat er gezegd wordt terwijl al zo vaak is gebleken hoe puppets in machtsposities lak hebben aan het wel en wee van de mensen, zitten we nou juist in deze neerwaartse spiraal van a-sociaal en mensonwaardige 'besturing' door onze verkozen en vertrouwde bestuurders en winstmakers.
Zolang mensen, zoals jij nu, proberen een restrictie op te leggen over de wijze en de richting van een onderzoek naar oorzaken van dit soort bizarre situaties wat door 99% van de mensen niet begrepen wordt, kunnen dit soort schijnheiligen gewoon hun gang blijven gaan binnen onze sorry-democratie waarvan dit weer een mooi voorbeeld is.

Wat jij logisch vindt, dat vind ik verdacht en hoogstmerkwaardig en v.w.b. het mij 'niet bepaald serieus nemen' door anderen: spreek voor jezelf. Het is nogal respectloos wat je zegt.

Wat ik niet serieus kan nemen is deze hele gang van zaken en het weer eens overduidelijk verdoezelen en verdraaien van feiten en wat er gezegd is. Het tijdrekken en kontendraaien zonder enig schaamtegevoel.

Dat mens en vele van haar collega's en aanverwanten, sporen niet en zijn een gevaar voor mens en maatschappij.
Dat is wat ik hier duidelijk probeer te maken in de hoop dat mensen eens gaan inzien dat de oorzaak van dit soort 'symptoompjes' een verborgen oorzaak heeft. 

Door 'politiek correct' op forums na te praten wat iedereen zelf bij de officiële kanalen kan lezen en horen en dit soort empathieloze 'arme ik' bestuurders voor het gemak maar weer het voordeel van de twijfel te geven en een aai over hun bolte geven en vooral niet verder te denken, redeneren en discusseren dan je neus lang is: ja, daar schieten we wat mee op. Lang leve de koning!

Op naar de volgende misstand...

PS: ik ben niet gefrustreerd hoor over dit maar maak me wel al vele jaren zorgen over waar dit allemaal heengaat en laat dat graag horen. Meer voor anderen dan voor mezelf.
Een creatieve oplossing voor dit vind ik heus wel, daar heb ik ADD voor. 

Re: Vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Community Manager

Hoi Hansel. Ik lees in je reacties dat je erg goed op de hoogte bent en weet wat er speelt. Zoals de link naar de kamerbrief van minister Schippers. Hoe gaat dit verder aflopen? Het is op dit moment nog koffiedik kijken. 

Je uit in je reacties je onvrede over de huidige gang van zaken en de manier waarop bijvoorbeeld het zorgstelsel en de politiek werken, niet alleen wat betreft Amfexa. Een gesprek wat best gevoerd mag worden, maar wel op de juiste plek. In dit topic zoomen we specifiek in op Amfexa en dexamfetamine. Laten we daarom ook on topic blijven en niet te veel uitwijken. Zoals bijvoorbeeld de gesprekken over de grondstoffen. Daar reageer ik dan graag ook nog op:

Zoals ik in mijn eerdere post ook aangeef, als de grondstof op is kan dat verschillende oorzaken hebben. In deze situatie zou het ook een soort 'hamsteren' kunnen zijn geweest, waarbij verschillende apothekers/producenten in grote(re) hoeveelheden de grondstoffen voor dexamfetamine hebben opgekocht. Dit vanwege het dreigende tekort en de komende veranderingen. Wat denken jullie Hansel en Dgrouwe?

Wil je graag het gesprek aan gaan met de andere community leden over bijvoorbeeld de zorg en politiek (in het algemeen)? Zoals het bespreken van de zorgen die je hierover hebt, kijkende naar de toekomst. Dan nodig ik je uit om hierover een nieuw topic te starten. 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.