Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Merk medicijn declaratie

Vertrouwd gezicht

Het hoeft niet in een privebericht waar ik ontevreden over ben. Het gaat om het bekende geneuzel over wel merk en geen merk medicijnen waar ik ontevreden over ben en het "zwevende" antwoord daarop denk ik al te kennen. Het gaat hier over 10 euro per 3 maanden zijnde het verschil tussen generieke/preferente rommel of betere chemische troep. Ik koos ervoor om de "duurdere-sic" tabletjes dan maar zelf te betalen hetgeen ik tot 385 euro toch al doe! Van een besparing op de zorgkosten is in dit geval dus geen sprake !! En het verschil vergoeden zal wel op teveel rekenwerk stuiten. Op aanraden van de apotheek deklareerde ik die tabletjes toch bij jullie en kreeg het tot mijn stomme verbazing gewoon uitbetaald.  Mijzelf in de vingers snijdend - natuurlijk - heb ik om opheldering gevraagd en tevens aangekaart waarom de rekening van de apotheek aan mij hoger is dan dat er bij de zorgverzekeraar wordt gedeklareerd. Lekker doorzichtig allemaal vind u niet? Dit speelt meer dan een maand geleden. Men had wat meer tijd nodig om dit uit te zoeken. Ik werd hierover ook telefonisch benaderd. Omdat ik op vakantie in Spanje was en daarom geen lang gesprek wilde voeren zou ik eergisteren-woensdag 5 april- thuis worden teruggebeld. U raadt het al>>niet gebeurd. Wel een min of meer standaard brief ontvangen die kan worden samengevat als: jammer maar helaas en als u een klacht wilt indienen raadpleeg dan de website. Ik ben heel benieuwd of u dit ook gaat plaatsen. 

Merk medicijn declaratie

8 ANTWOORDEN 8
Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Webcare

Goedemorgen Wim, allereerst top dat jij als actief forumlid aan de bel trekt als het niet je zin gaat. Natuurlijk plaatsen we dit. 
Ik pak even de high-lights eruit:

-  nota apotheek
-  "zwevend" niet helder antwoord van ons
-  terugbelactie door ons die niet is gedaan of gelukt
-  brief die kort door de bocht overkomt

 

Ik ga natuurlijk voor je kijken wat hier beter kan. Een antwoord kan misschien teleurstellend zijn maar de uitleg moet wel helder voor je zijn. 
Wim, ik moet echt je polis induiken, stuur mij daarom in een privébericht je relatienummer, postcode en huisnummer.

Hoop dat je ondanks alles een leuke vakantie had, geef svp aan in je privébericht wat je concrete vragen zijn. Ik kijk graag wat ik kan betekenen voor je,

groet, Pauline​​​​​​​

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Nieuwkomer

Waarom zijn de zorgkosten hoog?

Bij Zilveren Kruis heb ik het volgende meegemaakt.

Als chronisch patiënt heb ik regelmatig medicijnen nodig. Zonder aankondiging wordt dit medicijn vervangen door precies hetzelfde medicijn van een andere fabrikant. Op de verpakking staat een prijs die 35% hoger is. De apotheek geeft aan dat dit komt door het preferentiebeleid van de verzekeraar. Zilveren Kruis geeft na een half uur chatten aan dat dit wordt bepaald door de NZA. Die geeft aan dat dit door het Zilveren kruis wordt bepaald. De volgende dag 2 uur gebeld met het Zilveren Kruis om te vragen hoe het zit. Daar hoor ik dat er wellicht prijsafspraken zijn tussen de apotheek, de fabrikant en het Zilveren Kruis. Hierdoor is de prijs die op de verpakking staat, mogelijk niet de prijs die er wordt gedeclareerd. Een andere reden is dat dagelijks de prijzen verschillen. (dat heb ik nog niet kunnen ontdekken, zeker niet met 35%) Na herhaaldelijk contact met de apotheek, Zilveren Kruis en de NZA, heb ik geen zin om de fabrikant van het medicijn te vragen hoe het werkt met prijsschommelingen.

Conclusie: Vage antwoorden leveren nog meer vragen op, een nog grotere helpdesk en een hogere premie / eigen risico. Hopelijk geldt niet voor alle medicijnen bij alle verzekeraars dat preferente medicijnen duurder zijn.

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Vertrouwd gezicht

Prive bericht, hoe gaat dat? Dom misschien maar ik heb ook geen behoefte aan het prive houden. 1 opmerking in uw antwoord vind ik al[weer] storend namelijk "niet gelukt" telefoongesprek! Het is gewoon een niet nagekomen toezegging want een gemist telefoongesprek zou op mijn telefoon zichtbaar zijn geweest. Verder is mijn tekst best duidelijk denk ik. En mijn prive gegevens? Als u W. Koerten niet in uw systeem kan vinden geef ik net zo weinig voor de kwaliteit van uw systeem als voor de generieke preferente rotzooi die de zorgverzekeraars ons als patienten willen laten slikken. Nu een toegift dan. W.B. Koerten uit Den Haag. Moet te vinden zijn.....?

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Webcare

Beste Wim, je stuurt mij een privébericht door op mijn naam te klikken. Je ziet dan een roze tekst: bericht verzenden. We hebben te maken met Wet en Regelgeving.  De Wet Bescherming Persoonsgegevens dwingt om om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Vandaar dat we niet zomaar op naam en woonplaats de gegevens van onze verzekerden traceren. Wij doen een check op meerdere gegevens om je privacy te bewaken.

 

Ik wil je graag helpen, je bent niet gebeld door ons, daar wil ik achteraan. Ik zie je privéberichtje tegemoet met je relatienummer, geboortedatum en postcode.

Pauline

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Webcare

Hallo @hmkt8888, chatten, bellen, ons forum.. Veel moeite die je moet doen om antwoord op je vraag te krijgen hoe het nu zit met die prijsschommeling van je geneesmiddel. Ik wil graag voor je nakijken of ik je verder kan helpen.  Stuur mij svp een privébericht. Dit doe je door op mijn naam te klikken, daar lees je: bericht verzenden.

Stuur mij je relatienummer, geboortedatum en postcode, dan pak ik je polis erbij. Natuurlijk is het de bedoeling dat je helder antwoord krijgt op je vraag. Om je privacy te beschermen vraag ik je deze info in een privébericht, wil je me ook vertellen in dit bericht om welk geneesmiddel het gaat?

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Vaste bezoeker

Ik begrijp de frustratie geheel.

Het originele medicijn Ventolin waar ik goed op reageer is 0,18 cent duurder dan degene die ik voorgeschreven moet krijgen van de apotheker. Die werkt bij mij niet of nauwelijks.

Blijkbaar heeft degene die deze vreemde regel verzonnen heeft het nog nooit benauwd gehad. Want als je dat wel hebt, wil je echt wel een werkend medicijn hebben. En niet één die pas na uren een beetje resultaat geeft.

Voor de 0,18cent per kwartaal (maximaal, want gelukkig heb ik deze niet altijd nodig) moet ik nu een afspraak maken bij de huisarts voor een verwijsbriefje, en afspraak maken bij de longspecialist ( die ik al 3 jaar niet nodig heb gehad omdat ik goed was ingesteld op medicijnen) en heb dan een briefje vragen dat er medische noodzaak is, en volgend jaar begint dan het hele circus weer van voren af aan.

Hoezo geld verspilling!!

Ik heb met jullie gebeld en kreeg toen de dooddoener te horen: "ja, dat is de regel en we kunnen niet voor iedereen een uitzondering maken".

Hoezo niet?? het scheelt toch geld of niet dan??

 

Waarom geen maatwerk, ik betaal er genoeg voor!!

 

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Webcare

Hoi @Alex2 de discussie rond merkmedicijnen blijft een hot item. Je ervaart het als geldverspilling wat er allemaal uit de kast gehaald moet worden om je geneesmiddel te krijgen wat voor jou

a. goed helpt

b. een minimaal prijsverschil is met een vervangend middel.

 

Daarnaast was het antwoord van mijn collega voor jou ook reden genoeg om daar kritische vragen tegenover te stellen. 

Terecht dat je hier meer uitleg over wilt. Geef ons even de tijd. We komen snel met een nieuw topic waarin meer duidelijkheid in ons besluit tot ons geneesmiddelenbeleid. We betrekken hierin een collega van afdeling farmacie die extra inhoudelijke expertise geeft.

We nodigen jou in dit topic o.a. uit om als ervaringsdeskundige je mening te geven. 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Merk medicijn declaratie

Community Manager

Pauline schrijft in haar eerdere reactie over het nieuwe topic over het geneesmiddelenbeleid. Het topic staat nu live: In gesprek over het geneesmiddelenbeleid. We gaan graag met jullie verder in gesprek daar! 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.