Librium (tijdelijk?) niet leverbaar?

Starter

Klopt het dat Librium, al of niet tijdelijk, niet verkrijgbaar is? Apotheek of huisarts weet het ook niet. Volgens laatste bericht van apotheek zou het in week 22 weer verkrijgbaar zijn, maar gisteren was het er nog niet.

Librium (tijdelijk?) niet leverbaar?

3 ANTWOORDEN 3

Re: Librium (tijdelijk?) niet leverbaar?

Webcare

Goedemiddag Tanja,   

 

Librium (Chloordiazepoxide) is bij de meeste apotheken niet meer op voorraad. 

 

Dit medicijn gaat uit de handel. Op deze site kan je daar ook meer informatie over vinden: https://farmanco.knmp.nl/geneesmiddel/1574-Chloordiazepoxide.html  

 

Je arts kan je adviseren welk vervangend medicijn je kan gaan gebruiken.  

 

Heb je zo voldoende antwoord op je vraag Tanja? Als ik nog iets voor je kan betekenen hoor ik het graag.   

 

Groeten Andrea 

Re: Librium (tijdelijk?) niet leverbaar?

Nieuwkomer

Dat het Middel Librium,(Chloordiazepoxide)  Kompleet weg gaat is larie.

het word veel gebruikt in de verslavings zorg tegen alchol verslaving.

het feit is wel dat er hier in nederland. op geen een medicijn nog de hoofd prijs teverdienen valt. omdat ons ministerie van folks gezond heid. gewoon een schandenlijke slechte job doet. een hoop fabrieken kunnen voor de te lage prijzen die MVFG afdwingd bij de fabriekant. niet leveren. als bevoorbeeld een grondstoff duurder word. en dan mag de apotheek nee gaan verkopen. en de zorg verzekering. zecht dan. ja maar in duitsland zijn ze te duur .dus dan mag de patient bij betalen. dat doe ik nu ook. ik heb bij mijn apotheek overlegd. en die besteld het in duitsland van een echte apotheek. dus niet een internet winkel. ik betaal op een flesje van 50 dragees van het merk Librium 10 euro extra . de rest declareerd mjn apotheeker bij mijn zorg verzekeraar.

dit komt voor mijn ongeveer neer op 100 euro bij betalen in de 6 maanden. iets wat zeker opweegd tegen die **** bij werkingen en de stres van het wisselen van medicatie.

dus mijn Advies . denk er even over na en praat dan met je apotheeker. en laat het gewoon bestellen door hun in duitsland.

Ministerie van folks gezondheid heefd aan gekondigd dat dit medicijn gewoon besteld kan worden in alle europese lid staten. zo lang het de zelfde werkzame stoff is. en de zelfde hoeveelheid.

 

groetjes Alex

Re: Librium (tijdelijk?) niet leverbaar?

Webcare

Welkom op ons forum @Alexv  Fijn dat je met Tanja wilt meedenken. Dankjewel voor het delen van jouw persoonlijke ervaring.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.