Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Crestor

Starter

mijn man gebruikte al jaren Crestor 20 mg.nu mag dat niet meer en krijgt hij Rosuvastatine waar hij dus niet tegen kan met gevolg dat hij pijn heeft en moeilijk gaat lopen we hebben de hoogste verzekering en zitten al 40 jaar bij het zilverenkruis ook het advies en recept van de specilist gooien ze naast hun neer zij blijven erbij dat het precies hetzelfde is wat dus niet waar is er zit een stofje in waar hij heftig op reageerde dat is in het verleden al uitgedokterd maar zo lang geleden dat zij dat zelf niet meer kunnen nagaan wat voor keuze heb je dan nog slikken met alle gevolgen of zelf gaan betalen wat met een AOW zonder pensioen niet te betalen is of niet meer innemen en het leven laten voor wat het is want 24 uur per dag pijn in lle spieren is ook geen leven het zilverenkruis zal blij zijn als hij niet meer verder wil dan zijn ze een probleem kwijt

Crestor

6 ANTWOORDEN 6
Highlighted

Re: crestor

Fanatiekeling

Zie ander topic: https://forum.zilverenkruis.nl/t5/Polis-en-beleid/Voorkeursbeleid-medicijnen/m-p/24929#M2096

 

Ik ben ervan overtuigd dat je bij een apotheek met preferentiecontract Crestor zou moeten kunnen krijgen. Immers rosuvastatine staat NIET op de preferente lijst. Verder zijn er geen polisvoorwaarden die voorschrijven dat je alleen recht hebt op het goedkoopste middel. Zilveren Kruis zegt dat ze dit hebben afgesproken met de preferente apotheek., maar dat mogen ze niet doen, want het is niet volgens polisvoorwaarden. ( ook niet in het farmaceutisch reglement  @Corine V.)

 

Is het verschil tussen een apotheek met preferentiecontract en met een IDEA contract duidelijk? U zou dus naar een apotheek met preferentiecontract moeten gaan en tegen de apotheek zeggen dat je geen ander middel dan Crestor wil hebben.

Groet, Feina.
Highlighted

Re: crestor

Webcare

Wat vreselijk dat je man zo veel pijn heeft Moedrie.

Ik begrijp jullie onbegrip heel goed. Na 40 jaar! trouw klant te zijn en dan ineens in deze situatie terecht komen. Het is zeker niet onze intentie dit naast ons neer te leggen.

 

Dat we een beleid hebben op bepaalde medicijnen klopt, maar dat je man 24 uur per dag pijn heeft lijkt me niet de bedoeling.

Heeft de arts of specialist hierover al contact gehad met de apotheker of andersom? 

 

Ik mag vanwege de privacy hier niet al te veel bespreken over medicijnen van je man

Zouden jullie het fijn vinden als ik jullie hierover bel en het e.a. uitleg?
Je man moet dan wel aanwezig zijn om toestemming te geven voor dit gesprek. 

.

Je kan me ook een privé bericht sturen met daarin de gegevens van je man en jullie telefoonnummer. 

Dit doe je door op mijn naam te klikken en vervolgens op "een bericht verzenden te klikken"

 

Ik hoor het graag. 

 

Groet,

Caroline

 

@Feina

Bedankt voor je input over het geneesmiddelen beleid.

Ik laat het voor nu aan @moedrie over of ze nog meer informatie wilt hierover.

 

Groet,

Caroline

Ben je blij met het antwoord wat ik of een ander communitylid heeft gegeven? Accepteer deze dan als oplossing.

Highlighted

Re: Crestor

Nieuwkomer

Ben het volldig met U eens. Sedert 5 weken ook verplicht door Zilv.Kruis over moeten stappen naar Rosuvastatine met als gevolg wederom flinke spierpijnen/ kramp, identiek als toen ik Atorvastatine gebruikte.Op voorschrift afgelopen jaren Crestor gebruikt en geen enkel probleem gehad. Mijn conclusie is dat gezondheid en welbevinden van de patient geen maatstaf is. In mijn contact met Zilv. Kruis werd mij duidelijk gemaakt dat men alleen gaat voor de laagste kosten en men geen enkele ruimte laat voor afwijkingen.Begrijp het beheersen van de zorgkosten een belangrijk item is, maar we hebben het hier over een paar tientjes.Als het moet zou ik het prijsverschil tussen Rosuvastatine en Crestor wel bij willen betalen om van het probleem af te zijn, maar ja dat kan blijkbaar ook niet.        

Highlighted

Re: Crestor

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Welkom op de community @HA12.
Wat vervelend dat je van die nare klachten krijgt van Rosuvastatine.

 

Heb je dit al besproken met jouw apotheker of huisarts?

Mogelijk heeft de apotheker nog een advies wat je tegen de spierpijn/kramp kan doen? In de bijsluiter van Rosuvastatine lees ik ook dat dat je voorzichtig moet zijn met dit middel als je vaak of onverwacht last heeft gehad van spierpijn, spierzwakte of spierkramp. Of als iemand in de familie ooit spierproblemen heeft gehad, al dan niet door het gebruik van een ander geneesmiddel tegen hoog cholesterol. Als je onverwachte spierpijn, spierzwakte of spierkramp heeft, vooral als je je niet lekker voelt of koorts heeft, moet je dit meteen aan je arts vertellen.

Highlighted

Re: Crestor

Nieuwkomer

CRESTOR is indicated as adjunctive therapy to diet to reduce elevated Total-C, LDL-C, ApoB, nonHDL-C, and triglycerides and to increase HDL-C in adult patients with primary hyperlipidemia or mixed dyslipidemia Firstbankcard.

Highlighted

Re: Crestor

Starter
Je moet uitzoeken waarom je bij crestor geen last had en bij rouvastatine wel
Het zit in de bijstoffen hier bleek dat er maisstoffen worden gebruikt en bij crestor niet als je daar allergisch voor ben krijg je idd rare klachten