Cinderella tapering

Bezoeker

Beste allemaal,

Ik heb onlangs een nota ingediend maar deze werd niet vergoed!!! Ik ben bezig met het Cinderella programma,afbouwen van diazepam door tapering. Dat is op zich al moeilijk genoeg en dan word ik ook nog gestraft door ZK door NIET te vergoeden.Grrr

ZK zou heeeeeeeel blij moeten zijn,dat patienten hun medicijnen graag af willen bouwen en uiteindelijk daarmee stoppen. Dit kan het ZK heel wat geld besparen.

Ik wil zelfs nog een stap verder gaan door te zeggen "ZK beloon deze patienten" en niet alleen ik maar velen met mij die willen stoppen met het innemen van die rommel.

Mooie feestdagen toch maar en een gezond ,spetterend 2017

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Cinderella tapering

8 ANTWOORDEN

Re: Cinderella tapering

 Bewerkt 
Moderator

Goed dat je hier je verhaal doet. 

Graag leg ik je uit hoe het zit met deze strips en de vergoeding: 

 

Er zijn twijfels of taperingstrips onder het verzekerde pakket vallen. Wij (Zilveren Kruis) onderzoeken momenteel voor welke groepen medicamenten en onder welke omstandigheden er vergoeding van de strips mogelijk is en wanneer niet.

 

In afwachting van de uitkomsten van dat onderzoek vergoeden wij uit coulance vooralsnog alle soorten taperingstrips. Het verbaast mij dan ook dat je nota is afgewezen. Ik zou graag even willen bekijken wat precies de reden is. Wil je je polisgegevens doorsturen in een privébericht? 

Re: Cinderella tapering

 Bewerkt 
Bezoeker

Hallo,

Ik heb voor de tigste keer gebeld met ZK,vandaag. Ik wordt teruggebeld. Het is en blijft een vreemd verhaal wat betereft de Cinderella tapering. Wel of niet vergoeden???? Of uit coulance??

Mij werd vandaag wederom verteld dat de diazepam tapering NIET vergoed wordt.

Als U zo vriendelijk wilt zijn dit nader te bekijken en ook nog de vergoeding krijg uit coulance dan ben ik daar erg blij mee.

 

Met vriendelijke groet Mara

Re: Cinderella tapering

Moderator

Bedankt voor je gegevens flip1. Ik heb ze voor de zekerheid verwijderd uit je reactie, aangezien dit openbaar is. 


Vandaag heb ik contact gehad met een collega, die gaat over de afhandeling van nota's al deze en de coulance. Morgen gaat ze de nota nog een keer in behandeling nemen en meteen kijken naar de coulance. Je krijgt dan ook een brief hierover. Ik ga er vanuit dat je die brief dan begin volgende week in huis hebt. 

 

Wil je dan nog even laten weten of het opgelost en duidelijk is? Want het is erg vervelend (en niet de bedoeling) dat je nu zo vaak contact hebt hierover! 

Re: Cinderella tapering

Bezoeker

Hallo Eva,

Ik heb met spanning af zitten wachten op een reactie van ZK,maar niks,noppes,nada.

Het hele gedoe gaat me nu wel de keel uithangen. Wordt het nu wel of niet vergoed ?

Ik moet deze nota voor 24 dec. betaald hebben dus uiterlijk 23 dec het bedrag op mijn rekening hebben. Zoniet dan zal ik "als straf" een betalingsregeling aan moeten vragen.

Goede raad of het op mijn rekening zou een mooie uitkomst zijn.

Met vriendelijke groet Mara

 

Re: Cinderella tapering

Bezoeker

Hallo Eva.

Ik heb zojuist weer contact gezocht met ZK. De declaratie stond vermeld als "wordt niet vergoed". De aarddige meneer aan de telefoon heeft een nieuw verzoek ingediend. Kijken wat er nu uitkomt. Coulance, ja of nee. Ik moet er wel bij zeggen dat ik van dit hele gedoe bijna weer naar de pillen zou grijpen. Bah,bah.

Met groet en excuses Flip1

 

Re: Cinderella tapering

Moderator

Hoi Flip, 

Excuses zijn hier zeker niet nodig hoor vanuit jou kant! 

Het is erg vervelend dat dit je zoveel tijd, moeite en energie kost. En ook zeker niet de bedoeling. 


Ik heb mijn collega net nog even gesproken. Er komen toch nog wat extra administratieve handelingen bij kijken. Ze verwacht dat vanuit onze kant alles deze week geregeld wordt (betalingen/brieven). 

 

Laat hier gerust nog even weten hoe het verder afloopt. 

Excuses voor het langere wachten!

 

Re: Cinderella tapering

Bezoeker

Hallo Eva,

Jawel er staat een bedrag van 90,91 op mijn rekening. De administratieve handelingen hebben me dus wel 29,34 gekost.De coulance regeling is toch 100%?

Als dat zo is dan graag de 29,34 nog laten overmaken. Zo niet,ik ben het beu,dan ben ik geen tevreden klant op dit moment.

Dank voor je hulp en mooie dagen en 2017 Flip1

Re: Cinderella tapering

Moderator

Hoi Flip1,

Goed om te horen dat het bedrag nu op je rekening staat!

 

Ik heb even navraag gedaan bij de collega die aan de slag is gegaan met jouw nota. Hoe dat precies zit met de bedragen die jij nu noemt.  Dit heeft te maken met de apotheker en niet gecontracteerde zorg. Omdat het hier gaat over een levering van een niet gecontracteerde apotheker wordt de coulance ook op deze manier uitgekeerd. Namelijk een coulance vergoeding van 75%. 
 

Nogmaals dank voor het signaal. En excuses dat de precieze details van de coulance niet eerder duidelijk zijn geworden en de vele contacten die je hebt moeten hebben hierover. Ik kan me goed voorstellen dat dit ook wat doet met je tevredenheid. Geen oplossing voor jouw situatie, maar ik wil je wel graag laten weten dat we aan de hand van jouw signaal nu bezig zijn om de communicatie over dit onderwerp te verbeteren. 

 

Ik wens je ook hele fijne feestdagen. En ook succes met het verder afbouwen van de medicijnen natuurlijk!