Betalen voor een nieuw medicijn

Starter

Mijn vrouw en ik hebben (de laatste tijd?) een paar maal moeten betalen voor een nieuw medicijn, of voor een medicijn dat we lang niet haalden. Bijvoorbeeld op 22 dec. 2016 15,86 euro voor voorgeschtreven Omeprazol. Hoe is de regeling hiervoor? Ik kon het op de website niet zo gauw vinden.

Betalen voor een nieuw medicijn

4 ANTWOORDEN

Re: betalen voor een nieuw medicijn

Fanatiekeling

Specifiek over omeprazol vond ik op de website www.medicijnkosten.nl de volgende informatie: 

 

Maagzuurremmers in de orale toedieningsvorm, inclusief combinatieproducten die een maagzuurremmer bevatten met uitzondering
van combinatieproducten met antibiotica bestemd voor bestrijding van Helicobacter Pylori Voorwaarde: uitsluitend voor een
verzekerde die blijkens het voorschrift langer dan zes maanden aaneengesloten op het geneesmiddel is aangewezen en voor wie
het geneesmiddel is voorgeschreven ter behandeling van een chronische aandoening, tenzij het betreft een voor de verzekerde
nieuwe medicatie.

Groet, Feina.

Re: betalen voor een nieuw medicijn

Community Manager

@Geabra, Feine quote al een stukje met een uitleg over omeprazol. Bedankt @Feina! Hierin staat eigenlijk omschreven dat omeprazol vergoed wordt wanneer het medicijn langer dan 6 maanden moet worden gebruikt.

 

Ik vraag mij in jullie geval af of dit de situatie is @Geabra. Zou je misschien iets meer toelichting kunnen geven op de situatie? Moesten jullie direct bij de apotheek betalen? Of kregen jullie een rekening van ons? En stond daar een omschrijving bij? ik hoor het graag.

Re: betalen voor een nieuw medicijn

Starter

Sorry. Dat bedrag kan ik niet meer vinden. Wel een nota van de apotheek van 7 jan 2016 van 9,55 voor Omeprazol aan mijn vrouw. Contant betaald in de apotheek. Dat moet een foutje zijn: niet zij maar ik gebruik Omeprazol. Allemaal te lang geleden en over te lage bedragen om verder te onderzoeken.

 

Geabra

Re: Betalen voor een nieuw medicijn

Webcare

Hoi Geabra,
Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk van wie jullie de rekening hebt gekregen. Heeft de apotheek jullie een rekening gestuurd, of hebben jullie een declaratieoverzicht van ons ontvangen waar de geneesmiddelen op staan? Ik haal een beetje uit je bericht dat het laatste het geval is. Klopt dat?

Voor vragen over de rekeningen kan je overigens altijd contact opnemen met je apotheek voor verduidelijking. Als je vragen hebt over een declaratieoverzicht dat je van ons hebt gekregen, dan kijken wij natuurlijk graag even met je mee. Je kunt ons dan wel het beste even bellen, omdat wij hier niet inhoudelijk op jouw zorgkosten in kunnen gaan.

Groetjes,
Bart