Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Worden reiskosten vergoed wanneer ik bestralingen moet ondergaan?

Nieuwkomer

beste zilverkruis,

ik moet straks een aantal bestralingen ondergaan in het AvL te Amsterdam.
woon zelf in Beverwijk. Kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de reiskosten?

met vriendelijke groet,
T P. Jansen

Worden reiskosten vergoed wanneer ik bestralingen moet ondergaan?

OPGELOST
6 ANTWOORDEN

Re: reiskostenvergoeding

Community Manager
ted jansen schreef:
beste zilverkruis,

ik moet straks een aantal bestralingen ondergaan in het AvL te Amsterdam.
woon zelf in Beverwijk.
kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de reiskosten?

met vriendelijke groet,
T P. JansenHoi Ted, welkom op ons forum!

Om voor een vergoeding voor vervoerskosten in aanmerking te komen, kan je contact opnemen met onze vervoerslijn. Zij kunnen bepalen of je recht hebt op een tegemoetkoming. Hier kan je informatie vinden over het declareren van vervoerskosten.

Sterkte met je behandelingen!

Ik verplaats je vraag naar het topic Voorwaarden en Vergoedingen.

reiskostenvergoeding

Bezoeker

Het zijn 2 dingen die ik u wil voorleggen:
[list=1]

  • Volgende week krijg ik een hartkatheterisatie en mag dan niet autorijden of met de bus. Komt dat in aanmerking voor vergoeding? Ik heb geen bekenden die me kunnen rijden.
  • Mijn vrouw is in behandling bij het Oogziekenhuis te Rotterdam. Zij is visueel gehandicapt en kan niet met het openbaar vervoer reizen. Niemand heeft ons er ooit op gewezen dat dat in aanmerking komt voor vergoeding. Kan zij die vergoeding over het nabije verleden alsnog krijgen?
    Voor het eerstvolgende bezoek zullen we bijtijds de vervoerslijn bellen (ik geloof dat dat de weg is om het aan te vragen??)

    Bj voorbaat dank.

Re: reiskostenvergoeding

Fanatiekeling

Er is een brochure met informatie over de vergoeding van vervoer. Op p. 3 van deze brochure is te lezen bij welke medische indicaties u hierop recht heeft. Een hartcatheterisatie geldt niet als indicatie voor de basisverzekering. Wel heeft u volgens deze brochure nog kans om een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering te krijgen. ( eveneens pag. 3 brochure). 
 Uw vrouw heeft volgens de informatie in deze brochure ( ook p. 3 ) in principe wel recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Er is een machtiging nodig. Hierbij wordt beoordeeld of haar handicap haar recht geeft op de vergoeding. Ik vermoed dat zij niet met terugwerkende kracht recht krijgt op deze vergoeding. 

Kijkt u ook eens op p. 25/26, artikel 35, van de polisvoorwaarden. ( gedeelte basisverzekering). Er geldt een eigen bijdrage van ?95 per jaar. 

Op pagina 38 van bovengenoemde polisvoorwaarden, artikel 25,  staan uw rechten op basis van de aanvullende verzekering. Vanaf een aanvullende verzekering met 3 drie sterren bent u verzekerd. Ook hier geldt een eigen betaling van ?95 per jaar. Ook dit moet van te voren aangevraagd worden bij de vervoerslijn ((071) 365 41 54). Voor eenmalig vervoer levert u dit dus geen voordeel op, tenzij u meer ziekenhuisbezoeken verwacht en/of  de taxikosten hoog zijn. 

Re: reiskostenvergoeding

Webcare

Hallo Klaproosje,
Hoe is het gegaan met je in het ziekenhuis? Heb je een goed gevoel over de uitslag?
Elze30, bedankt voor je uitgebreide antwoord.

Klaproosje, heb je de vervoerslijn inmiddels gebeld?
Als we je verder kunnen helpen met vragen, altijd welkom op dit forum.
Ik wens je sterkte.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

chemo, bestaling maar geen taxi

Nieuwkomer

September 2014 kreeg ik te horen dat ik kanker had. Zware operaties van 9 uur gehad, week ziekenhuis,  6 weken niets mogen doen. In december zouden de bestralingen beginnen.  Dagelijks. Daarna de chemotherapie.  Ik gebeld met agis om info te krijgen voor een taxi. Werdt er gevraagd of ik niet met een bus kon gaan.....ik ga maar niet schrijven wat ik toen dacht. Omdat toch mijn kuren werden omgedraaid heb ik weer gebeld en gezegd dat ik begin met chemo om de 3 weken en ik deze 4 keer wel met eigen vervoer zou gaan omdat mn man dan mee ging. Ik zou vd taxi gebruik maken als ik de wekelijkse en dagelijkse kuren zou moeten doen. Nuis het zover dat ik elke week chemo krijg. Ik ben al 2 keer vd 12 geweest. Mn moeder rijdt dan mee omdat ik niet in sstaat ben om zelf terug te rijden. Door de medicijnen ben ik versuft. Ik zit daar van 9 uur tm 15 uur. Parkeren is 10 euro ook niet echt weining. Het zkh verwees mij dat ik de taxi nog kon regelen.  Ik gebeld krijg je een niet nadenkende en luisteren persoon aan de lijn. Ik mijn verhaal gedaan kreeg ik gelijk een afwijzing voor een taxi vergoeding.  Ik moest maar met eigen vervoer. Ze dacht dat ik zelf kon rijden en niet het stressen en parkeergeld wilde. Ik nog tig keer uitgelegd dat ik niet kan rijden en elke keer mensenmoet vragen. Ik kreeg een andere dame aan de telefoon. Die zei dat er een afwijzing was en ze een medische verklaring vd arts nodig hadden. Ik zei ik heb KANKER, CHEMO en zo BESTRALINGEN!!!! Weet je wat dat is vroeg ik..... maar ze bleef volhouden. Ik betaal me eigen suf aan maandelijkse premies,had eerst een akkoord bij agis maar helaas is dit overgegaan naar zilveren kruis. Nu een mutsje niet luisterde en gelijk een afwijzing gaf , roepen ze allemaal nee mevrouw u krijgt geen taxi. Halloooooo ik heb geen grieoje hoor!!!! Dus morgen maar een medische verklaring vragen, terwijl zilveren kruis mijn ziektebeeld en behandeling kanzien. Ze moeten dit toch  ook vergoeden of niet. Ze zijn niet goed hier bij zilveren kruis vanavond maar eens kijken of er nog betere verzekeraars zijn. Ik ga dus maar met iemand weer 3 kwartier zelf in de auto, parkeerplek zoeken in de drukte, vele eurootjes uitgeven aan parkeergeld, niet ontspannen mijn kuur in en na 5 uur dat de persoon die ik zover heb gekregen mij naar huis kan rijden en ik mn roes kan uitslapen.  Terwijl ik anders in een taxi stap voor de deur wordt afgezet vh ziekenhuis,  ontspannen de kuur ondergaat , instap na 5 uur en naar huis kan. Ik hoef niemand lastig te vallen verder. Maar neeeee dat mag niet van de dame in kwestie. Mijn dank is groot en wenshaar alle ggezondheid toe zodat ze niet afhankelijk van een zorgverzekeraar wordt.... @$#€!!!!! 

Re: chemo, bestaling maar geen taxi

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hey San-1970, excuses voor de late reactie. Ik merk boosheid bij je omdat je je niet gehoord voelt. Ik heb navraag gedaan bij mijn collega's van de vervoerslijn. Zij hebben aangegeven dat ze een beoordeling maken op persoonlijke situatie. 

 

Wanneer eigen vervoer mogelijk is word ervoor gekozen om taxi vervoer niet te vergoeden. Daar word dus onderscheid in gemaakt. 

 

Ik denk dat het goed is om opnieuw in gesprek te gaan, zou je me je relatienummer willen sturen in een privé bericht? Dan ga ik het voor je na.