Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Heel veel kosten besparen in de Zorg!

Starter

Er zijn in de zorg echt serieus heel veel kosten te besparen.

De Ziekte van Lyme is een Vergeten Ziekte waar mensen zelfs dood aan/door gaan.Daarbij scheelt het enorm in de Reguliere kosten.Lyme geeft zoveel serieuse klachten die na gekeken worden door artsen,maar niets opleveren.Veel onderzoeken en behandelingen kosten klauwenvol geld, jarenlang.Bij Lyme heb je serieuse klachten die vaak exact hetzelfde zijn als een ziekte.Om 1 voorbeeld te noemen: Fibromyalgie, heeft exact dezelfde klachten als Lyme en Fibromyalgie is niet te genezen en dus heb je voor de rest van je leven medicijnen nodig, Lyme is wél te genezen [op een enkeling na dan] en heeft kosten voor miss. 1 jaar of 2 jaar? Bij Lyme zijn er klachten die komen en gaan en weer terug komen.Ik merk dat artsen er helemaal niets van begrijpen waarom iets opeens weer verdwijnt en maanden of jaren later weer terug komt.Een voorbeeldje? ik had opeens COPD [na longtesten bewezen] ik was ook super benauwd,was al zeer benauwd als ik at of drinkte.Ik kreeg puffers en die hielpen niet echt.Na een paar mnd. ging mijn benauwdheid over en nam ik de puffers niet meer in.Op controle bij de longarts weer een longfunctietest,en die was zoveel beter.Ik had ook geen COPD meer maar Bronchiëctasis.Longarts snapte het niet meer en ik moest over een jaar nog maar een keer terug komen.Al die bezoeken,medicijnen en testen,allemaal voor niks geweest,ze hebben tenslotte niks beter gemaakt.Dat koste ook aardig wat geld,had zelfs een MRI gehad.Behandeling van Lyme is zoveel korter en dus zoveel goedkoper.Ik begrijp echt niet dat niemand dat ziet.Wat is er toch met de Reguliere geneeskunde aan de hand dat ze Lyme niet serieus nemen en het vaak afschuiven op psychisch bij veel patiënten.De Spirocheet is een slimme bacterie, een meester in het vermommen en verstoppen van zichzelf.Mijn vraag is dan ook:  waarom word de behandeling van Lyme die door de Alternatieve  geneeskunde is vast gesteld niet vergoed? mensen hebben écht die klachten,die gaan echt niet voor hun lol pijn lijden of zich zo ziek voelen.De testen in Nederland zijn de goedkope zeer onbetrouwbare testen. Er zou standaard een Levend Bloed Analyse test gedaan moeten worden in ons land om te zoeken naar Lyme.Ga er maar echt vanuit dat bij een insekten of tekenbeet waarbij een kring of rode vlek ontstaat 100% besmetting is.Wel of geen klachten,behandel staandaard tegen Lyme.Zo kan er veel leed én heel veel geld bespaard worden.

Ik ben geen dokter of professor,maar denk er eens over na? het is echt de moeite waard.Daarbij áls jullie hierin zouden mee gaan,zoek dan maar personeel erbij,dan gaan jullie dé Ziektekosten verzekering van het land worden. Zeker weten.

Gr,yvonne.

Een Lyme patiënte??

Heel veel kosten besparen in de Zorg!

2 ANTWOORDEN

Re: Heel veel kosten besparen in de Zorg!

Community Manager

Hoi Hazes, 

Mooi om te zien dat je zo meedenkt met de zorg in Nederland. En dat je hierin ook aangeeft waar juist nog dingen missen. Zo te lezen gaat het in je topic vooraf over de ziekte van Lyme en hoe we in Nederland hiermee omgaan, en welke behandeling er wel of juist niet standaard zijn en vergoed worden. 

 

Een tijd geleden zijn we ook in gesprek geweest over dit onderwerp. 

Heb je dit topic al bekeken? Waarom worden de kosten voor de ziekte van #Lyme niet vergoed

Ik denk de moeite waard aangezien het over hetzelfde onderwerp gaat en er erg veel informatie in het topic staat. 

 

Om tot slot even terug te komen op je vraag: Waarom word de behandeling van Lyme die door de Alternatieve  geneeskunde is vast gesteld niet vergoed? 

Over welke behandeling heb je het dan precies? Is dit ook (een van de) behandelingen die ook besproken wordt in het topic wat ik mee heb gestuurd of toch iets anders? 

 

Ik ben ook wel benieuwd hoe het verder met je gaat Yvonne. Maak ik uit je opmerking op dat je eigenlijk nog niet goed weet welke diagnose de juiste is. Vanwege de vraagtekens. Ik hoop dat het verder goed gaat (ook met je klachten) en je daarom fijn kan genieten van de feestdagen! 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Heel veel kosten besparen in de Zorg!

Starter

Met behandeling bedoel ik een hele lange tijd Anti Biotica en veel vitamine's / supplementen.Deze Supplementen heb je nodig omdat Lyme je weerstand naar beneden gooit,en deze zijn vrij duur bij de Natuurwinkel/ Drogist of Apotheek.Je bent zo een paar honderd euro kwijt per maand.

Omdat de Reguliere lymetesten zo onbetrouwbaar zijn wijken vele uit naar Alternatieve testen,vaak worden ze daar wél positief getest op Lyme,maar bij Regulier dus niet.En dan telt voor regulier alleen hún test.

Maar ze kunnen al jou klachten en ziekte's niet beter maken,vaak komt er geen eens een diagnose uit,terwijl je toch écht heel ziek bent.Vaak word het dan op bestaande ziekte's gegooid zoals MS, ALS of Fibromyalgie.Allemaal ziekte's die niet te genezen zijn,terwijl deze mensen vaak Lyme hebben,en dat is wél te genezen.

Wat ik dus wil zeggen: vergoed ook de Alternatieve testen en de behandelingen hiervan.Des te sneller is iemand genezen van Lyme en komt dus niet meer zowat elke week bij een arts,wat steeds weg gegooit geld is.

Regulier word wel vergoed en alternatief niet, en dát is niet eerlijk.

 

Met mij gaat het nú redelijk goed.Sinds ik vitamine's en mineralen slik gaat het zoveel beter.Ik lig niet meer hele dagen op de bank, geen hoofdpijn meer, geen vermoeidheid, geen oogkas pijn meer,heb weer energie!

Natuurlijk kan het ook een vitamine B12 tekort zijn,geeft dezelfde klachten als Lyme.Alleen krijg je hiervan geen teekje in je rug,rode vlek die groter word,griepachtige verschijnselen,duid toch echt op lyme. H.A. geweest [8 jaar geleden ondertussen] maar die zei,geen kring is geen lyme.Nu weten artsen wel beter,een kring hoeft niet persé.Dus ik blijf in onzekerheid,ik heb immers geen bevestiging w.b.t. wel of geen lyme.Maar ondertussen heb ik 2 x kanker gehad in mijn oog [en er nog niet vanaf ben] en heel veel andere klachten waarvoor ik bij specialisten kom/ben.Kost veel geld en het blijft geld kosten.

Voor die tekenbeet was ik kern gezond!