FysioData: een database die bijhoudt hoeveel fysiotherapiebehandelingen verbruikt zijn

Nieuwkomer

Beste lezer,

 

Na stage te hebben gelopen in de particuliere fysiotherapiepraktijk zijn er een aantal dingen opgevallen waar tegen aan gelopen werd. Voor de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam moet er in het derde leerjaar een product worden ontwikkeld waar behoefte aan is in de fysiotherapie. Het product wat wij willen ontwikkelen is FysioData.

FysioData zal een product worden dat gaat over het aantal behandelingen dat de cliënt al heeft gehad bij een andere fysiotherapeut in dat jaar. Dit zal samenkomen in een database, of in samenwerking met VECOZO. 

Uit onderzoek is gebleken dat cliënten vaak niet weten hoe vaak ze al bij een andere fysiotherapeut zijn geweest in hetzelfde jaar, wat de behandelde fysiotherapeut in gevaar kan brengen. Dit geldt ook voor de cliënt want deze kan tegen onvoorziene kosten aanlopen.  

Door deze enquête in te vullen help je ons meer inzicht te krijgen in de behoefte voor FysioData.

 

https://goo.gl/forms/lMaQUSASwi6ol8qY2

 

Alvast bedankt!

 

Romy Verbaas
Lotte van Hattem
Annewieke Visser

FysioData: een database die bijhoudt hoeveel fysiotherapiebehandelingen verbruikt zijn

3 ANTWOORDEN

Re: FysioData: een database die bijhoudt hoeveel fysiotherapiebehandelingen verbruikt zijn

Community Manager

Welkom op onze community @AnnewiekeVisser. En leuk dat je hier om input vraagt. Het lijkt me een hele uitdaging om de juiste informatie in een app te krijgen omdat er verschillende vormen en vergoedingen voor fysiotherapie zijn. 

 

Ben je bij ons verzekerd en krijg je fysiotherapie?
Bekijk dan hoeveel behandelingen je dit jaar nog vergoed krijgt.

 

Je kunt dit nakijken in Mijn Zilveren Kruis 
In Mijn Zilveren Kruis staat alleen een overzicht van de behandelingen die je al vergoed kreeg. Bekijk daarom eerst op hoeveel behandelingen je recht hebt.

 

Zo werkt het

  1. Log in op de Mijn Zilveren Kruis
  2. Kijk bij 'Mijn Zorgverbruik'
  3. Klik op 'Mijn zorgkosten'
  4. Je ziet nu een overzicht van alle zorg die voor jou gedeclareerd is
  5. Kies bij 'Zorgsoort' voor Fysiotherapie/Paramedisch
  6. Je ziet nu hoeveel behandelingen Fysiotherapie/Paramedisch er voor jou gedeclareerd zijn
  7. Klik op een regel voor meer informatie
  8. Je ziet nu de datum en soort behandeling
  9. Bekijk of de gedeclareerde kosten inderdaad om jouw fysiotherapiebehandelingen gaan of dat het een andere paramedische behandeling is (bijvoorbeeld advies van een dietist)

 

Soms heeft de fysiotherapeut de behandeling(en) nog niet gedeclareerd. Bekijk bij het berekenen van het aantal behandelingen daarom ook altijd de datum van de laatst gedeclareerde behandeling.

 

Tip: Volg je een nazorgtraject of ga je naar een revalidatiecentrum of revalidatieafdeling van een ziekenhuis voor jouw behandelingen? Kies dan bij 'zorgsoort' voor Ziekenhuis/ Specialistische hulp voor een overzicht van jouw behandelingen.

Re: FysioData: een database die bijhoudt hoeveel fysiotherapiebehandelingen verbruikt zijn

Fanatiekeling

Met andere woorden Annewieke: een verzekerde met een zorgverzekering bij zilveren Kruis heeft de te ontwikkelen app niet nodig. 

En ik vind het als patient uit oogpunt van privavy een slecht idee. Ik zal me ertegen verzetten. Ik vermoed dat het ook niet wordt toegestaan door de Autoriteit Persoonsgegevens. Een bestand is alleen toegestaan als de eigenaar daar een aanmerkelijk en redelijk belang bij heeft. Dat is niet het geval met de door jullie voorgestelde database.

Groet, Feina.

Re: FysioData: een database die bijhoudt hoeveel fysiotherapiebehandelingen verbruikt zijn

Uitblinker

Hoi @AnnewiekeVisser,

Lijkt mij ook enigszins privacygevoelig, terwijl je zelf ook ervoor kan zorgen dat je het hof bijhoudt.

In eerste instantie zal een fysio je bij de intake vragen hoe en bij wie je verzekerd bent, om te kunnen aangeven hoeveel behandelingen hij bij jou kan/mag uitvoeren binnen het verzekerde pakket.

Daarnaast kun je zelf toch ook bijhouden hoeveel behandelingen je hebt gehad, in een papieren agenda of in rechtenfaculteit je telefoon (binnen enkele seconden heb je gevonden hoeveel afspraken je hebt gehad) 

Data van mijn zilveren kruis is handig om bij te houden of de juiste afspraken zijn gedeclareerd, niet echt handig om de telling hij te houden(bij mij staat er pas 1 behandeling gedeclareerd, terwijl ik er al 5 heb gehad)

Kortom, een beetje eigen verantwoordelijkheid met een beetje hulp van de fysio zou voldoende moeten zijn, niet nog een extra database

 

Groet mike