0 likes

Podotherapie, fysio, sporten.. zaken die dingen verbeteren of problemen voorkomen in de vergoeding.

Soms begrijp ik er niets meer van... uh.. soms?.. meestal.

 

Had ik een afgescheurd peesje in mijn vinger.. spalk wordt niet betaald.. Als je niet de juiste behandeling krijgt wordt het mogelijk een operatie of een voor eeuwig kromme vinger. Die operatie wordt dan weer wel betaald..

 

last van een achillespeesontsteking? iets anders? huisarts.. specifieke hulp/podotherapeut? helaas.. niet vergoed (2 sterren)

 

Na mijn operatie, fysio.. helaas.. niet vergoed, te weinig sterren.. Verzekering opgehoogd en nu vallen de dingen die ik nu nodig heb er buiten..  Hier is niet tegenop te denken.

 

Dus.. een probleem.. huisarts.. denkt mee.. Ik betaal eventuele adviezen (hakverhogers, kniebrace, etc) en als dat dan niet helpt, heel lang -misschien onnodig- aan het tobben. Verergering van klachten, beperking in dingen die kunnen (sporten, werken). Dit kan niet de bedoeling zijn.. denk ik toch..

 

Ik heb gelezen dat er mensen zijn die een potje per persoon per jaar willen hebben. Meer sterren, hoger bedrag en niet gebruikt meenemen naar het volgende jaar.

Dat kan niet, dat snap ik. Dan zou je eigenlijk 1000 euro (of een ander bedrag) aan spaargeld binnen hebben en zou de premie giga omhoog gaan.

 

Een echte oplossing heb ik ook niet.. soms is een afspraak of 2 ergens genoeg. Specialistisch oog wat diagnose stelt.. adviezen, tips, oefeningen..

Misschien van géén vergoeding naar bijv 2 consulten? Dat je toch even kunt laten kijken/adviseren?

 

 

 

Opmerkingen
Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Welkom op de community @MomaMamo!

 

Goed dat je een 'denk-mee-idee' hebt aangemaakt. Ik probeer even helder te krijgen waarover je precies in gesprek wilt gaan. Zeg ik het goed als ik zeg dat je behandelingen of hulpmiddelen vergoed zou willen zien wanneer deze preventief kunnen zijn of erger kunnen voorkomen? Of bedoel je iets anders?  Of denk je meer richting een eigen budget dat je naar eigen inzichten zou kunnen inzetten? Dat laatste idee komt ook wel ter sprake in het topic 'Welke vergoedingen voor zorg en vitaler leven wil jij graag in de aanvullende verzekering?'.

 

Misschien kun je je 'Denk-mee idee' nog iets meer toelichten? Dan is ook duidelijker waarover je in gesprek wil.

Starter

Ik bedoel inderdaag het bovenste. Preventieve dingen ter voorkoming van erger vergoeden.

dit wat flexibeler.. dat budget naar eigen inzicht gebruiken klinkt leuk, maar dat betekent dat iedereen dit op kan maken. Nodig of niet nodig. Ga bij de pedicure mijn nagels laten doen, omdat ik nog geld over heb.. bijvoorbeeld (sorry voor degenen die naar de pedicure gaan terwijl ze geen klachten hebben, was even als voorbeeld, niet als (voor)oordeel)

 

Dat zou betekenen dat als je hiervoor bijv 250 euro per ster in kunt zetten.. dit per ster ruim 20 euro per maand extra gaat kosten aan aanvullende verzekering voor de klant.. en DAT bedoel ik niet..

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Bedankt voor je toelichting @MomaMamo. Even ter controle: je zou dus graag een vergoeding zien voor preventieve kosten die erger/hogere kosten voorkomen.  Het topic 'vrij te besteden budget' gaat hier ook een beetje over. Mijn collega Eva legt daar uit waarom we besloten hebben dit niet te doen. Geeft dat topic jou voldoende uitleg en toelichting? Of bedoel je toch iets anders?

Starter

Dat dat vrije potje niet werkt had ik ook verzonnen. Zie opmerking in mijn eigen stukjehierboven.. is geen spaargeld..

 

Waar het mij om gaat... voorbeeld uit de praktijk: mallet finger. Peesje afgescheurd. Medische indicatie. Door huisarts naar handenspecialist verwezen. Specialist wordt vergoed, spalkje niet. 1 ster te weinig verzekerd. Hadden er 3 moeten zijn.

Loop-problemen. Achillespees (pijn, zwellling, niet rood dus geen ontsteking, toch? foute stand in voet? geen idee). Huisarts: zegt hakverhoging proberen. En rust. Als het niet over gaat terugkomen..(rekening consult huisarts voor jullie, want lijkt vooralsnog niet beter te worden)

Podotherapie wordt niet vergoed. Ster te weinig. Dus hakverhoging gekocht.. werkte niet.. andere hakverhoging gekocht (samen 49,95 euro) werkte ook niet. Heb er nu 2 op elkaar in mijn schoenen gedaan. Kijken of dat werkt? ik ben leek...Huisarts kan hier verder niets mee. Specialist wordt niet vergoed. Helaas. Dus tobben, zelf middelen betalen. Tot het erger wordt. Dan chronisch (voor mij heel vervelend) ziekenhuis? enge spuiten? operatie? dure consulten! en wordt het wel vergoed..

 

DIT bedoel ik

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Bedankt voor je extra toelichting @MomaMamo.  Ik ben wel benieuwd in welke verzekering je een dergelijke vergoeding zou willen onderbrengen? Zie je dat dan als een extra vergoeding in de aanvullende verzekering? En zie je dat dan bij alle aanvullende verzekeringen? Of vanaf een bepaald aantal sterren? En waarom?

 

Zijn er anderen die het idee van MomaMamo ondersteunen? Laat het hieronder even weten!

Starter

Eigenlijk in de basisverzekering.. Aanvullend, dan denk ik aan brillen,  homeopathie,  zwangerschap,  sportarts,  chronische dingen? Tandarts. 

 

Verwijzing van huisarts noodzakelijk.  Niet voor langdurige dingen... juist om  verergering/langdurige problemen te voorkomen!

En anders bij alle sterren..

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

De inhoud van de basisverzekering wordt bepaald door de overheid @MomaMamo. Zilveren Kruis heeft verschillende basisverzekeringen. In het topic 'Verschil tussen de basisverzekeringen van Zilveren Kruis' kun je daar meer over lezen.

 

De inhoud van de aanvullende verzekeringen kunnen verzekeraars zelf invullen

Misschien staan er interessante suggesties voor vergoedingen in het topic 'Welke vergoedingen voor zorg en vitaler leven wil jij graag in de aanvullende verzekering?' En vind je het leuk ook in ook in dat topic mee te praten, MomaMamo?