Mijn kinderen  zijn meeverzekerd in de 4* aanvullende en de 3* tandaanvullende verzekering van mijn man....waarom geld dan voor mijn man WEL vergoeding van mondbeschermer en NIET voor mijn hockeyende kinderen? Ik snap dat kind-tandarts kosten in de basis verzekering zit en dat dat bij volwassenen niet zo is. Maar met de "gewone" 4* aanvullende polis doen de kinderen toch ook mee voor alle 4*-vergoedingen, waarom dan niet voor de 3* tandarts aanvulling? Gezien het kostenrisico is het vergoeden van een goed zittende mondbeschermer voor kinderen een goed idee. (zoals jullie vrienden van Zorg en Zekerheid ook doen voor alle kinderen in een geZZinspolis die op hockey of kickboxen o.i.d. zitten).

 

Bovendien is het stimuleren van sport bij kinderen een goed idee voor een zorgverzekeraar om gezonde levenstijl te promoten!

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Juby,
Bedankt voor het indienen van je idee. Duidelijk wat mij betreft: een vergoeding voor de mondbeschermers voor kinderen (18-). Het klopt dat er op dit moment enkel een vergoeding is voor volwassenen (18+) uit de tandartsverzekering.

Een vergoeding voor kinderen zou in theorie uit 2 verschillende pakketten kunnen komen: 
Basisverzekering: De meeste tandartskosten voor kinderen worden vergoed uit de basisverzekering. Denk je aan deze verzekering, dan heb je het over een aanpassing van de basisverzekering. Dat loopt niet via ons, maar via de overheid. 
Aanvullende verzekering: Een aantal kosten worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Kosten die niet in de basisverzekering zitten maar waar wij wel een vergoeding voor willen aanbieden. Zoals een kroon of orthodontie. De aanvullende verzekering stellen wij zelf samen.

We hebben ervoor gekozen om de vergoeding van een mondbeschermer voor kinderen niet mee te nemen in de aanvullende verzekering. Dat heeft te maken met kosten. In de praktijk zien we dat die maatwerk bitjes voor kinderen (bijna) elk jaar opnieuw gemaakt moeten worden. De kinderen in de hockey leeftijd wisselen vaak en de mond groeit ook nog iets. Dat wordt te duur, wat weer zijn gevolgen heeft voor de premie. 

Ik ben wel benieuwd hoe de andere leden hierover denken. Wat vinden jullie van het idee van Judy?Zouden jullie ook graag een mondbeschermer voor kinderen in de aanvullende verzekering zien. Ook als je hierdoor wat meer zou moeten betalen? 

Op dit moment wordt de vergoeding niet aangepast, vanwege het financiële argument. Maar als blijkt dat veel meer mensen hier behoefte aan hebben (in de vorm van stemmen en reacties op dit idee). Dan is dit een mooi onderwerp om alsnog weer op de agenda te laten zetten! Dat is de reden dat ik de status aanpas naar 'meer reacties nodig'. 

Community Manager
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig
 
Debutant

Nja, ik kan me voorstellen dat Zorg en Zekerheid de kosten overweegt die het repareren van een kindergebit afweegt tegen het bitje. En het is marketingtechnisch natuurlijk een leuke geste van hen. Want hoeveel bitjes zijn dat nou helemaal op jaarbasis?

 

Judith

 

 

 

 

Voorbijganger

Bij ijshockey is een bitje bij de jeugd verplicht. ter voorkoming van hersenschuddingen. Standaard bitjes voor jeugd bij beter sportzaak te halen. 

Zou beter zijn om ze op maat te hebben. Maar dat kost wel wat ja. 

Petra