Bij mij is fibromyalgie vastgesteld.

Ik heb veel baat bij de zg. Andullatietherapie.

Zie: http://www.homehealthproducts.nl/andumedic

Behandeling door fysiotherapeuten of acu-puncturisten /-pressuristen is voor de fibromyalgie sindsdien niet meer nodig. Ik heb ook geen last meer van ischias, lage of hoge rugpijn en pijnlijke sacro-iliacale gewrichten.

Ik ben verzekerd voor alternatieve geneeswijzen.  

De aanschaf van een Andullatiematras (nuttig voor de rest van je leven) wordt door Zilveren Kruis Achmea (nog) niet vergoed.

Als Zilveren Kruis Achmea de aanschaf van het Andullatiematras (gedeeltelijk) zou vergoeden zou dit kostenbesparend zijn.

Op advies van Chantal gooi ik deze kwestie “in de groep’.

Met vriendelijke groet,

Mandy Sikkens     relatienr:

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Mandy,

 

Wat leuk dat Chantal je het advies geeft om je voorstel hier in de ‘groep’ te gooien! Daar is inderdaad de community een mooie plek voor. Ik heb je vraag verplaats naar het Denk Mee onderdeel op de community. Hier kunnen mensen op jouw idee stemmen! Ben benieuwd hoe andere communityleden hierover denken.

 

 

Community Manager
Status gewijzigd in: Nieuw
 
Geregelde bezoeker

Het probleem bij de preventieve werking van alternatieve zorg is dat preventie niet zo zeer meetbaar is.

 

Zolang ik dichter bij zorg zit, gooi ik daar zo nu en dan een balletje over op. Ook bij reguliere zorg werkt een middel bij ieder wel/niet/anders. Alleen dat is zogezegd echt met wetenschappelijk onderzoek bewezen, zegt men.

 

Nu is de financier van het onderzoek en de gestelde vraag nogal bepalend voor de uitkomst van onderzoek. De kruidenleer, de hulpmiddelen die in Nederland niet gangbaar zijn, kennen helaas onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing.

 

Dat kan ook niet omdat het financieel niet uit kan. Of alle zaden, bomen en planten moeten gepatenteerd worden. Daar zit ik ook niet echt op te wachten. Leven is geen eigendom van wie dan ook.

Een aantal zaken is ook bij wet vastgesteld, daar heeft Zilverenkruis dan niet altijd direct speelruimte om het anders te doen. Soms zit je ook vast aan de mainstream opinie.

 

Een optie zou nog kunnen zijn: een polis die echt groen en duurzaam is, lees alternatief in de aanvullende verzekering. (Kan zijn dat farmaceuten gaan klagen :-). IK BEN VOOR!

 

 

Community Manager
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig
 
Vaste bezoeker

Goedemorgen, 

 

Heel graag wil ik jullie erop wijzen dat extra kosten die in je ivm je ziekte moet maken en die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed vaak wel kunnen worden opgevoerd bij de jaarlijkse belastinaangifte! 

Voorbeeld : alle kilometers of andere vervoerskosten van een bezoek aan artsen (0,19 per km als je met de eigen auto gaat),  therapeuten, extra kosten voor bewassing etc. 

Er zijn voor heel veel zaken aftrekposten en ook gemeentelijke 'potjes'.

Voorbeeld van zo een potje : vervoerskosten vergoeding WMO. 

Het is van belang dat je daar onderzoek naar doet : (chronisch) ziekzijn is duur! 

 

Vaste bezoeker

Kan een van de moderators wellicht een nieuw topic aanmaken betreffende dit onderwerp voor tips en adviezen ?

Financiën,  belasting,  ziektekosten die aftrekbaar zijn oid? ?

Community Manager

Marike mooi idee!

Zit even te denken hoe we dit het beste kunnen doen. Ik kan een topic openen en misschien jouw reactie daarin delen met de vraag of er meer mensen adviezen en/of tips hebben? Daar kan ik de informatie van de website ook alvast in delen: https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/service/betalen/paginas/wettelijke-regelingen.aspx 

 

Of jij mag uiteraard zelf een topic openen en daar je eigen ervaringen in delen om zo mensen verder te helpen.

 

Waar dacht jij aan Marike?

 

 

 

 

Voorbijganger

Ik wil ook even reageren op de topic fibromyalgie en andullatie therapie.

Ik vind het ook jammer dat zilveren kruis dit niet vergoed. Maar er wordt wel apparatuur vergoed voor mensen met lipoedeem en lymfodeem. En dat zijn ook geen goedkope apparatuur. Waarom wordt er zo ligt gedacht over fibromyalgie. En waarom wordt het zo moeilijk erkent. De mensen die fibromyalgie hebben waarvan ik er ook één ben en ik heb er ook nog lipoedeem en lymfodeem bij dus dubbel zoveel pijn in mijn lichaam. Ik voel me soms best wel gediscrimineerd met sommige dingen en behandelingen. Ik heb wel een fysiopraktijk gevonden in Purmerend die aan andullatie therapie doet. Wordt deze behandeling wel vergoed door het zilveren kruis. Ik hoop dat er in de toekomst vanuit zorgverzekeraars meer wordt gedaan voor mensen met fibromyalgie. Voorheen konden we ook naar kuuroorden in het buitenland om daar behandelingen te doen. Maar dat wordt al een paar jaar al niet meer vergoed. Ik zou heel graag weer kunnen functioneren in de samenleving en in de nacht weer lekker kunnen slapen zonder pijn. Maar dat zit er voorlopig niet meer in.

Community Manager

Goed om te zien dat je middels je reactie ook een stem achterlaat voor dit denk mee idee Yol1692!

 

Ik lees, naast je wens voor een vergoeding andullatietherapie, ook nog een andere wens. Namelijk erkenning van fibromyalgie. Dat is niet de eerste keer dat ik dit voorbij zie komen!

Moet meteen denken aan dit topic. Daarin doet ook één van de leden (Marike) de oproep aan de andere leden om de petitie te tekenen. Heb je dit topic ook al gezien? Ken je de petitie zelf ook?

 

Tot slot wil ik nog reageren op de vergoedingsvraag in je reactie. 

Je geeft aan dat je een fysiotherapie praktijk hebt gevonden die ook aan andullatietherapie doet. Met de vraag hoe dat dan zit met de vergoeding. Als de behandeling krijgt via een fysiotherapeut?

 

Als we een rekening krijgen van een fysiotherapeut dan gebruiken ze daarvoor een code. Dit noemen ze een indicatiecode. Afhankelijk van deze code kunnen we opzoeken wat de vergoeding is. Je fysiotherapeut kan je vertellen welke code gebruikt wordt voor je specifieke behandeling. Ik heb net in die lijst met codes gekeken. Kijken of ik er al iets over kan zeggen. Ik zie niks staat wat lijkt te linken met andullatietherapie. In de praktijk betekend dit vaak dat er dus geen vergoeding is voor de behandeling. Maar vraag voor de zekerheid even na bij je fysiotherapeut welke code wordt gebruikt, om het helemaal zeker te weten.