CZ Maakt ziekenhuistarieven openbaar. Zo ziet een verzekerde wat zijn behandeling waar kost. Is deze transparantie iets voor ZK?

Opmerkingen
Community Manager
Community Manager

Hallo Patty,

 

Even contact gehad met onze inhoudelijk experts. Dit is de reactie op jouw idee: 

 

Op je vraag of Zilveren Kruis ook tarieven transparant gaat maken is het antwoord ja. Ook Zilveren Kruis is voornemens om de prijzen van meest voorkomende ziekenhuisbehandelingen te publiceren tot 885 euro. Op die manier krijgen klanten inzicht in hoeveel (vrijwillig) eigen risico zij kwijt zijn. Daarnaast kan het helpen bij hun keuze voor een ziekenhuis. In welke vorm wij tarieven voor klanten openbaar maken en op welke termijn? Daar werken we op dit moment hard aan. Hoe kunnen klanten op dit moment weten hoeveel eigen risico ze kwijt zijn? Klanten kunnen ons bellen en dan helpen onze medewerkers bij het vinden van de code van de behandeling.

 

Wat wij belangrijk vinden is dat de prijsinformatie die wij onze klanten willen geven begrijpelijk en relevant is. We zien het publiceren van prijzen als belangrijke stap op weg naar meer transparantie voor onze klanten. Het helpt de klant om inzicht te geven in wat de zorg kost en wat het hem zelf kost, want we hebben het hier over de portemonnee van de klant. Het is daarbij belangrijk om niet alleen naar prijs te kijken als keuze informatie, maar ook naar kwaliteit. M.a.w. het zorgt voor urgentie om samen met ziekenhuizen te werken de prijsinformatie aan te vullen met kwaliteitsinformatie, zowel medische kwaliteit als patienttevredenheid. Dat zou geweldig zijn voor de klant, laten we daar met elkaar hard aan werken!

 

Groet,

Jan

Community Manager

Hoi Patty!

Ik wil je even laten weten dat wij onze tarieventool nu een tijdje online hebben staan. Deze tool heet de Prijszoeker. 

We beginnen met de kosten voor bloedonderzoek, MRI, röntgen, echo en CT-scan. 

 

Hier een linkje naar de tool.

Wat vind je ervan? 

Community Manager
Status gewijzigd in: Uitgevoerd