0 likes

Gisteravond heb ik een WhatApp-gesprek gevoerd met één van de ZK-medewerkers. Mijn vraag was waarom 'de taart' verdwenen is bij het overzicht van zorgkosten. "De taart" houdt in een circelvorming (taart) symbool met daarin bedragen waarin in één oogopslag is te zien hoeveel zorgkosten je al of pas hebt verbruikt en welke kosten je zelf hebt betaald. Nu, met een andere layout is deze niet meer beschikbaar, zo vernam ik.  Erg lastig en wat mij betreft volstrekt niet-transparant. Ik ben er niet blij mee.  En, daar gaat het toch om, tranparantie? Dit is niet vooruit, maar áchteruit! Je kunt wel je declaraties inzien of zien hoe 't staat met je eigen risico, maar een totaaloverzicht heb je niet meer. Immers, je gaat toch niet de declaratiebedragen optellen om uit te zoeken hoe 't zit? "De taart" was een zeer handig hulpmiddel om inzicht te verstrekken. Ik pleit voor herinvoering van 'de taart'. Wie nog meer? Hartelijke groet, Harry

Opmerkingen
Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Hallo @HJE,

 

Dank voor je signaal via dit 'Denk-Mee idee'. Ik ben gelijk naar de mensen van het team Mijn Zilveren Kruis gelopen. En ik heb goed nieuws: het taartdiagram komt terug. Het team is bezig met het doorvoeren van verschillende verbeteringen. Daardoor zijn ook wat onderwerpen verplaatst of verwijderd. 1 daarvan wat het taartdiagram. We hebben van andere klanten gehoord dat zij de taartdiagram missen. En daardoor zien we in dat meerdere mensen hier behoefte aan hebben en dat het taartdiagram nuttig is. Het nog wel even een uitdaging om het weer terug te plaatsen. Daar zijn wat technische aanpassingen voor nodig in het nieuwe format van Mijn Zilveren Kruis.

 

Misschien vind je het leuk om wat praktischer mee te denken wat beter kan in Mijn Zilveren Kruis? Een van onze ontwikkelaars vraagt mij letterlijk: 'Ik zou het wel leuk vinden om samen met hem te zitten om nog meer verbeterpunten eruit te halen. Misschien vindt hij het leuk om op zo’n manier bij te dragen?' Lijkt je dat wat?

 

Tenslotte: je kunt via Mijn Zilveren Kruis ook gemakkelijk een overzicht in pdf downloaden. Had je dat al gezien? Daar zit geen taartdiagram in. Maar zijn wel alle bedragen opgeteld. Je kunt de pdf downloaden als je inlogt. Je ziet dan onder je naam 5 blokken staan. Kies voor het 2e blok 'Declaraties bekijken'. Daarna kun je verschillende keuzes maken en vervolgens rechtsboven kiezen voor 'Download declaraties (pdf)'. Ben je daar voor dit moment misschien mee geholpen? Laat het me even weten!

Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Hallo allemaal, hier even een korte update:

 

Zoals Corine eerder al aangeeft, zien we dat de taartdiagram weg is en willen we dit graag oplossen. Het staat nog niet zwart op wit hoe we dit exact gaan oplossen. Wordt het een taartdiagram of een andere vorm? 

Hoe dan ook zijn we het er overeen dat we de totalen weer willen laten zien. Maar hoe precies weten we nog niet. Zouden jullie weer een taartdiagram willen of toch iets anders? Suggesties zijn welkom! 

 

Tot slot nog wat meer informatie over een datum: We willen dit graag in het 1e kwartaal van 2018 live hebben staan. 

Vaste bezoeker

Dag Eva. Ik mis het taartdiagram nog steeds. Zo'n handig overzicht en ZK haalt 'm weg!......ben ik niet blij mee. Zoals ik al eerder schreef: handig om in één oogopslag te zien hoe je kosten ervoor staan. De opmerking dat je alles kan downloaden als pdf, of je pagina's van zorkosten kan doorlopen, werkt niet als je in één seconde het overzicht kan zien middels.........het taartdiagram. Of dat een 'taart' moet zijn of een staafdiagram is wat mij betreft om het even. Als het maar in één opslag duidelijk is hoe je er op dit moment voorstaat. Nu het taartdiagram er niet meer is, is mijn nieuwsgierigheid naar de stand van zaken minimaal. Inloggen in mijn account doe ik nog alleen maar als ik iets specifieks zoek. Verder niet meer. Heet geen zin meer. Dus...dames en heren van ZK! I want my cake back! Prettig weekend. Groet, Harry

Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Even een tussenbericht @HJE. Onze collega''s van Mijn Zilveren Kruis bezig met de analyse. En onderzoeken nu welke oplossing het best is, en wat kan? Er komt dus in het 1e of 2e kwartaal wel een vervanger voor de taart. Maar het is nog niet bekend wat dat precies gaat worden.

Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Graag geef ik weer even een update:

We zijn nog bezig met analyse. Dat zit nog in onderzoeksfase: wat is het best, en wat kan? Dit idee zien wij als een 'nice to have'-idee. Daarom gaan de 'need to have'-ideeen nog even voor. Het idee blijft wel op onze backlog staan.

Medewerker

Status update:

Gaat er voorlopig niet komen in taartvorm. Een ander logisch overzicht komt er wel. Dit is in ontwikkeling.