0 likes

Gisteravond heb ik een WhatApp-gesprek gevoerd met één van de ZK-medewerkers. Mijn vraag was waarom 'de taart' verdwenen is bij het overzicht van zorgkosten. "De taart" houdt in een circelvorming (taart) symbool met daarin bedragen waarin in één oogopslag is te zien hoeveel zorgkosten je al of pas hebt verbruikt en welke kosten je zelf hebt betaald. Nu, met een andere layout is deze niet meer beschikbaar, zo vernam ik.  Erg lastig en wat mij betreft volstrekt niet-transparant. Ik ben er niet blij mee.  En, daar gaat het toch om, tranparantie? Dit is niet vooruit, maar áchteruit! Je kunt wel je declaraties inzien of zien hoe 't staat met je eigen risico, maar een totaaloverzicht heb je niet meer. Immers, je gaat toch niet de declaratiebedragen optellen om uit te zoeken hoe 't zit? "De taart" was een zeer handig hulpmiddel om inzicht te verstrekken. Ik pleit voor herinvoering van 'de taart'. Wie nog meer? Hartelijke groet, Harry

Opmerkingen
Moderator
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Hallo @HJE,

 

Dank voor je signaal via dit 'Denk-Mee idee'. Ik ben gelijk naar de mensen van het team Mijn Zilveren Kruis gelopen. En ik heb goed nieuws: het taartdiagram komt terug. Het team is bezig met het doorvoeren van verschillende verbeteringen. Daardoor zijn ook wat onderwerpen verplaatst of verwijderd. 1 daarvan wat het taartdiagram. We hebben van andere klanten gehoord dat zij de taartdiagram missen. En daardoor zien we in dat meerdere mensen hier behoefte aan hebben en dat het taartdiagram nuttig is. Het nog wel even een uitdaging om het weer terug te plaatsen. Daar zijn wat technische aanpassingen voor nodig in het nieuwe format van Mijn Zilveren Kruis.

 

Misschien vind je het leuk om wat praktischer mee te denken wat beter kan in Mijn Zilveren Kruis? Een van onze ontwikkelaars vraagt mij letterlijk: 'Ik zou het wel leuk vinden om samen met hem te zitten om nog meer verbeterpunten eruit te halen. Misschien vindt hij het leuk om op zo’n manier bij te dragen?' Lijkt je dat wat?

 

Tenslotte: je kunt via Mijn Zilveren Kruis ook gemakkelijk een overzicht in pdf downloaden. Had je dat al gezien? Daar zit geen taartdiagram in. Maar zijn wel alle bedragen opgeteld. Je kunt de pdf downloaden als je inlogt. Je ziet dan onder je naam 5 blokken staan. Kies voor het 2e blok 'Declaraties bekijken'. Daarna kun je verschillende keuzes maken en vervolgens rechtsboven kiezen voor 'Download declaraties (pdf)'. Ben je daar voor dit moment misschien mee geholpen? Laat het me even weten!