Opmerkingen
Moderator
Status gewijzigd in: Nieuw

Hallo @AnneBronsveld, welkom op de community. Je snijdt een interessant onderwerp aan. Eigenlijk is dit meer een 'denk mee - idee'. Daarom verplaats ik dit topic ook naar 'Deel je idee'.

 

Ik ben benieuwd wat anderen van jouw idee vinden. Vinden jullie ook dat een zorgverzekeraar gehoorbeschermers zouden moeten vergoeden? Of is gehoorbescherming iets wat ieders eigen verantwoordelijkheid is? Deel jouw mening met ons!

Debutant

Met de toenemende aandacht voor gehoorschade en oorsuizen/tinnitus onder (vooral) jongeren, zou ik (en waarschijnlijk nog vele anderen) graag gehoorbescherming op maat willen aanschaffen. Echter wordt dit niet vergoed, en dan wordt het best wel prijzig om volledig zelf te betalen. Voor mij is dit een reden om dit nog niet aan te schaffen. Echter loop ik in de tussentijd nog steeds rond op concerten/festivals zonder goede gehoorbescherming, helaas net zoals de vele mensen die ik daar tegenkom. Goede gehoorbescherming moet echt een van de prioriteiten zijn (vooral onder jongeren), het is echt belangrijk dat het gehoor beschermd wordt! Ik denk dat vergoeding van gehoorbescherming op maat voor veel jongeren de drempel om het aan te schaffen zal verlagen, en meer jongeren dit dan ook zullen doen. Het zal echt een verschil maken!

Moderator
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Hallo @DonjaR, welkom op de community. Bedankt voor je idee. We hebben jouw idee samen gevoegd met het idee van @AnneBronsveld. Jullie vragen namelijk allebei om een vergoeding voor gehoorbescherming of gehoorbescherming op maat.

 

Op dit moment hebben we inderdaad geen vergoeding voor gehoorbescherming. Onze aanvullende verzekeringen worden jaarlijks bekeken. En als er veel mensen zijn die een vergoeding voor gehoorbeschermers belangrijk vinden dan kunnen we daar mogelijk rekening mee houden. Of we kunnen kijken of er we misschien Zilverkorting kunnen bedingen bij zorgaanbieders waarmee we samenwerken.

 

Dus als er meer mensen zijn die vergoeding voor gehoorbescherming vanuit de aanvullende verzekering of Zilverkorting belangrijk vinden, meld het in dit topic!

Debutant

Helemaal mee eens!

 

Ik kom er net achter dat dit niet is geregeld bij Zilveren kruis in de vorm van een vergoeding of korting. Gehoorschade is iets wat goed preventief voorkomen kan worden.

 

N a.v. Jullie artikel over gehoorschade (2015) ging ik er stiekem vanuit dat er wel aandacht voor was. En er bijvoorbeeld een kortingsactie is met een gehoorspecialist.

 

Gelukkig kan ik nog altijd gaan voor de borstcorrectie, daar is wel korting voor!Smiley Vrolijk