hallo achmea, 

waarom vergoeden jullie geen gehoorbeschermers voor geluid, maar wel gehoortoestellen? 

is dat niet een beetje raar? 

Wilt u niet beter werken aan preventie, en erger voorkomen? 

Bovendien scheelt onder de streep u een hoop geld, als gehoorbeschadiging voorkomen kan worden. 

 

ik hoor graag! 

 

anne 

Opmerkingen
Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Bedankt voor je uitleg en toelichting @BertusS. Mooi om te lezen dat je zelf aan de slag bent gegaan om passend werk te vinden. Die piep- of fluit die je beschrijft, herken ik helemaal. Daar zou preventieve hoorbescherming goed kunnen helpen. 'Plots doof' voorkomen lijkt me lastig als er allerlei redenen zijn waardoor dat kan ontstaan...

Starter

geen dank.

ik zou allen aanraden die telefoonwerkzaamheden de hele dag uitvoert, om zich stipt aan de rustperioden te houden en het geluidsvolume zo laag mogelijk te houden.

 

Hier aan denkende; dit geldt ook voor die personen (met een auto van de baas) letterlijk, LUIDsprekend in de auto bellen.

Nieuwe auto's hebben een zodanig volume dat dit volume zo luid is dat dit mijn radiogeluid, binnenshuis, luid en duidelijk uitkomt. Ik kon zo het gesprek volgen.....

 

Ik ben het hier helemaal mee eens @AnneBronsveld! Mijn gehoor is sinds een aantal jaar flink achteruit gegaan en zit er nu aan te denken om preventieve gehoorbescherming aan te schaffen. De prijs weerhoudt mij ook als student om de stap daadwerkelijk te zetten. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die dit wél vergoeden, maar ze maken het niet makkelijk om dit op te zoeken. Vooral met een aanvullende verzekering ben ik van mening dat deze bescherming vergoed moet worden, omdat de kosten voor daadwerkelijke gehoorschade veel hoger liggen. Laten we hopen dat dit gaat veranderen, zodat we allemaal optimaal kunnen genieten van het festivalseizoen!

Geregelde bezoeker

Beste Corine,

 

In een vorige post schreef je: "Mocht een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering niet lukken dan hoop ik dat er via 1 van onze partners via Zilverkorting iets te regelen is. Gesprekken hierover zijn nu gaande. Ik houd jullie op de hoogte via dit topic."

 

Hoever zijn jullie hier nu in? we zijn al een paar maanden verder, kan dit nu uit de aanvullende verzekering? en hoe is het anders met jullie partners?

 

Mvg,

Arjan

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Bedankt voor je reactie @Abokhorst. Goed dat je even aan de bel trekt! Ik houd nog steeds een vinger aan de pols bij mijn collega's die over de voorwaarden en de kortingen gaan. De discussie die er nu is, is in hoeverre wij als Zilveren Kruis iets kunnen toevoegen. Want aan de ene kant zijn er bij bouwmarkten en drogisten goedkope oordopjes te koop. En aan de andere kant zouden we kunnen kijken of we iets kunnen met Zilverkorting. Dus daarvoor moeten we in gesprek met onze partners. En dat kost tijd. Ik zal eens bij mijn collega's navragen of er al meer informatie is!

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig
 

Dag,

Ik ga heel veel naar festivals en indoorfeesten. Elke 2/3 weken. Hier draag ik partyplugs. Alleen ik merk dat deze niet genoeg bescherming bieden. Ik weet krijg binnen de hardcore scene dit zeer vaak te horen.

 

Wij zouden het prettig vinden als bescherming op maat dan ook (deels) vergoed zou worden.

 

Mvg Daniël van Riswijk

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Welkom op de community @DaniëlvanRiswijk. Jouw reactie had ik even over het hoofd gezien. Vandaar mijn late reactie. Excuus.

 

Ik kan me helemaal voorstellen dat je op festivals meer hebt aan goede, op maat gemaakte gehoorbescherming. Ook jouw reactie geef ik door aan mijn collega's. Hoe meer mensen aangeven hier baat bij te hebben, hoe groter de kans is dat we iets voor elkaar kunnen krijgen. Bijvoorbeeld via een interessante Zilverkorting bij een van partners met wie wij samenwerken.

Debutant

Ik ben ook zeker voor een vergoeding of korting bij bijvoorbeeld beter horen. 

 

Uiteindelijk kom je bij gehoorbeschadiging namelijk ook in aanraking met de verzekering en zijn de kosten vele malen hoger. Dus in het kader van beter voorkomen dan genezen lijkt dit mij erg zinvol.

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Welkom op de community @ElodieElvira en bedankt voor je reactie. Wat een leuke avatar heb je!

 

Ik heb ook jouw reactie genoteerd. Goed om te zien dat er steeds meer mensen het nut zien van gehoorbescherming. Ik geef jullie reacties door aan mijn collega's die over de aanvullende pakketten en over Zilverkorting gaan. Hoe meer reacties hoe beter!