hallo achmea, 

waarom vergoeden jullie geen gehoorbeschermers voor geluid, maar wel gehoortoestellen? 

is dat niet een beetje raar? 

Wilt u niet beter werken aan preventie, en erger voorkomen? 

Bovendien scheelt onder de streep u een hoop geld, als gehoorbeschadiging voorkomen kan worden. 

 

ik hoor graag! 

 

anne 

Opmerkingen
Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Hallo @AnneBronsveld, welkom op de community. Je snijdt een interessant onderwerp aan. Eigenlijk is dit meer een 'denk mee - idee'. Daarom verplaats ik dit topic ook naar 'Deel je idee'.

 

Ik ben benieuwd wat anderen van jouw idee vinden. Vinden jullie ook dat een zorgverzekeraar gehoorbeschermers zouden moeten vergoeden? Of is gehoorbescherming iets wat ieders eigen verantwoordelijkheid is? Deel jouw mening met ons!

Cadet

Met de toenemende aandacht voor gehoorschade en oorsuizen/tinnitus onder (vooral) jongeren, zou ik (en waarschijnlijk nog vele anderen) graag gehoorbescherming op maat willen aanschaffen. Echter wordt dit niet vergoed, en dan wordt het best wel prijzig om volledig zelf te betalen. Voor mij is dit een reden om dit nog niet aan te schaffen. Echter loop ik in de tussentijd nog steeds rond op concerten/festivals zonder goede gehoorbescherming, helaas net zoals de vele mensen die ik daar tegenkom. Goede gehoorbescherming moet echt een van de prioriteiten zijn (vooral onder jongeren), het is echt belangrijk dat het gehoor beschermd wordt! Ik denk dat vergoeding van gehoorbescherming op maat voor veel jongeren de drempel om het aan te schaffen zal verlagen, en meer jongeren dit dan ook zullen doen. Het zal echt een verschil maken!

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Hallo @DonjaR, welkom op de community. Bedankt voor je idee. We hebben jouw idee samen gevoegd met het idee van @AnneBronsveld. Jullie vragen namelijk allebei om een vergoeding voor gehoorbescherming of gehoorbescherming op maat.

 

Op dit moment hebben we inderdaad geen vergoeding voor gehoorbescherming. Onze aanvullende verzekeringen worden jaarlijks bekeken. En als er veel mensen zijn die een vergoeding voor gehoorbeschermers belangrijk vinden dan kunnen we daar mogelijk rekening mee houden. Of we kunnen kijken of er we misschien Zilverkorting kunnen bedingen bij zorgaanbieders waarmee we samenwerken.

 

Dus als er meer mensen zijn die vergoeding voor gehoorbescherming vanuit de aanvullende verzekering of Zilverkorting belangrijk vinden, meld het in dit topic!

Debutant

Helemaal mee eens!

 

Ik kom er net achter dat dit niet is geregeld bij Zilveren kruis in de vorm van een vergoeding of korting. Gehoorschade is iets wat goed preventief voorkomen kan worden.

 

N a.v. Jullie artikel over gehoorschade (2015) ging ik er stiekem vanuit dat er wel aandacht voor was. En er bijvoorbeeld een kortingsactie is met een gehoorspecialist.

 

Gelukkig kan ik nog altijd gaan voor de borstcorrectie, daar is wel korting voor!:)

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Hallo @HeinvanVianen, welkom op de community! We hebben inderdaad veel kortingen, waaronder ook iets rondom een borstlift.

Ik heb mijn collega die de zich bezighoudt met de Zilverkorting al gevraagd of afspraken te maken zijn over korting voor gehoorbescherming. En als er veel mensen zijn die een vergoeding wenselijk vinden dan is er misschien een iets mogelijk in de aanvullende verzekering.

Geregelde bezoeker

Corine, ook ik ben het helemaal eens met de 2 topicstartes.
Gehoorschade kan je beter voorkomen en is inderaad ook een deel eigenverantwoordelijkheid.
Maar dat is naar de tantarts gaan ook, of je medicijnen slikken.

Ik zou hier graag gebruik van willen maken.

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Bedankt voor je support @Abokhorst. Ik heb collaga's van verschillende teams op de hoogte gesteld dat er behoefte is aan goede hoorbescherming. Mocht een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering niet lukken dan hoop ik dat er via 1 van onze partners via Zilverkorting iets te regelen is. Gesprekken hierover zijn nu gaande. Ik houd jullie op de hoogte via dit topic. Meer mensen die dit een goed idee vinden? Meld het hier!

Starter

Ik weet als ervarings deskundige dat je na 16 jaar telefoon werk je gehoor daardoor zeker wordt beschadigd.

Bij mij is dit 70db minder. Dat wil zeggen dat je vanaf dat moment mono hoort en dus wel iedereen hoort maar niet weet waar deze persoon staat en dat is erg vervelend.

Ik gebruik de gehoorbeschermers van betere kwaliteit welke ik bij overmatig muziek gebruik. Deze kosten 15 euro en zijn herbruikbaar. Op maat gemaakte oorbeschermers kosten ca 100 euro.

Dat beschermers ter voorkomin van gehoor schade niet wordt vergoed is vreemd.

Als je naar een muziek feest gaat, maak je zelf de keus, en 15 euro betalen voor bescherming is een schijntje van de entree en consumptie prijs.

Ik gebuik een app om decibel te meten, mijn ipone geijkt met een db meter, en de gemeten waarden kwamen overeen. Hiermee stem ik het gebruik van bescherming op af.

nb. Als mensen telefoneren, en het volume staat op maximaal, zodat de hele trein je gesprek kan volgen, geeft zeker gehoorschade als gevolg, en daar kan eenieder zelf direct iets aan doen!

 

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Want vervelend dat je gehoorschade hebt door telefoon werk @BertusS! Dat kun je via de 'reguliere hoorbescherming' niet makkelijk voorkomen? Hoe heb jij dat nu aangepakt? Of heb je tips voor mensen die dagelijks telefoon werk doen? Ik ben ook benieuwd naar de app waar je het over hebt. Kun je daar ook wat meer over vertellen?

 

De eigen verantwoordelijkheid is inderdaad erg belangrijk. Ik sta zelf soms ook verbijsterd te luisteren naar de herrie die ik uit 'oortjes' van een telefoon hoor komen. Of vanuit een langsrijdende boinkende auto...

Starter

Ja het was zo, ik had aangevraagd om mijn werkzaamheden (technical Support) aan te passen, eventueel gedeeltelijk. Mijn baas was het daar niet mee eens en toen heb ikzelf intern een andere plek gevonden, maar niet meer aan de telefoon. Op het moment dat ik doof werd was ik ook met medicijnen begonnen, met als bijwerkingen oorzuizen en erger. Daar heb ik toen ook melding van gemaakt bij de medicijnenregistratie in die periode. De uitslag is dan standaard, dat is nog niet voor gekomen. Waarom het dan in de bijsluiter stond? daarop kwam geen antwoord. Na een poos ga je je verder zoeken en zo kwam ik bij een internet plaats voor plots-doven.

Er zijn dus mensen die plots doof kunnen worden. Door allerlei redenen. Bij diverse onderzoeken heb ik gezien dat zelfs op een scan bijna niets is te zien, omdat de vaten in je gehoor erg dun zijn en er is nog geen manier om daar nog iets aan te doen.

 

Ik gebruik om decibel te meten op een iphone het gratis programma; Decibel X - dBa geluidsmeter SkyPaw Co. Ltd.

Bij deze meting moet je op een meter afstand van het geluid meten, dan heb je de juiste waarde.

Wil je weten wat dB is, kijk dan naar https://www.youtube.com/watch?v=UcmF9bur9K8

Hierin geeft men aan dat het verschil van een paar dB niet klein maar heel groot is.

Werkgevers moeten hun medewerkers gehoorbescherming geven als er langdurig geluid boven de 83 db is.

Voor mensen die zich zelf willen beschermen gebruik dan gehoorbeschermers die tenminste 23 db demping geven of meer.

Ik gebruik het merk Alpine. Deze oordopjes kan je schoonmaken met een beetje zeep en dan laten drogen om ze weer te kunnen gebruiken. Vorig jaar ging ik op een plaats naar binnen maar bij de deur de meter 107 dB aangaf. Het was er erg gezellig? en iedereen was er aan het schreeuwen. Hierbij een schermpje met overzicht hoeveel geluid iets maakt.

Er is overigens een eenvoudig systeem in ons oor dat aangeeft dat je oor al beschadigd is, de piep of fluittoon die je erna hoort.

Soms gaat die weer weg, maar zoniet dan heb je al een probleem.

 

 

IMG_9997.PNG