0 likes

Het zou handig zijn als mensen die kinderen hebben met beugels kunnen inzien hoeveel van de €2000 al is vebruikt op mijn zilverenkruis. Nu heb je geen idee wat er al gedeclareerd is.

Dan moet je alle declaraties gaan doorspitten. Voor de eigen risico doen jullie dat wel, dus waarom niet daarvoor.

Daarbij vind ik dat mensen tijdig geinformeerd moeten worden wanneer het opraakt. Zo komen ze niet opeens hoge rekeningen.

Opmerkingen
Community Manager

@ErikH1 Bedankt voor je voorstel. Ik ga contact opnemen met de mensen die 'Mijn Zilveren Kruis' beheren om na te vragen of het al op de planning staat. Ik ben ondertussen wel benieuwd naar hoe anderen hier tegenaan kijken. Als het een probleem is waar veel mensen tegenaan lopen kunnen we het misschien sneller oppakken. Ik ben benieuwd.

Starter

Mee eens dat het inzichtelijker moet worden, ik heb zelf alle kosten in de gaten gehouden door af en toe de orthodontist en het Zilveren Kruis te benaderen.

Community Manager

@ErikH1 en @Juliana63 Ik heb even gesproken met de collega die verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van 'Mijn Zilveren Kruis' en ik heb redelijk goed nieuws: het komt eraan, alleen niet op hele korte termijn. Waarschijnlijk wordt het volgend jaar. Mijn Zilveren Kruis is een complexe omgeving waarbij er veel van onze systemen ontsloten worden voor onze klanten. Dat vergt ook een hoop onderhoud waardoor er minder ruimte is voor vernieuwingen, maar het staat hoog op het prioriteitenlijstje.

Geregelde bezoeker

@Raoul Dat klinkt goed, ik denk dat een  hoop mensen daar blij mee zijn. Dan staan ze niet zo snel voor verassingen.

 

Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling
 
Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Een korte update over dit denk mee idee.
Op dit moment zijn onze collega's nog steeds druk bezig om deze functie beschikbaar te krijgen binnen Mijn Zilveren Kruis. Het is al een tijdje mogelijk om een overzicht in te zien van de vergoeding bril en contantlenzen. Dit willen we ook mogelijk maken voor verschillende andere vergoedingen, zoals tandheelkunde en fysiotherapie. 

Momenteel onderzoeken collega's hoe en wanneer we dit het beste kunnen uitvoeren.Het blijkt een lastig 'kunstje' om dit mogelijk te maken. Verschillende factoren spelen een rol en die moeten allemaal meegenomen worden in het systeem hiervoor. Een aantal voorbeelden: Welke aanvullende verzekering heeft iemand? Zijn er extra vergoedingen via de collectiviteit? Hoe werkt het met het wisselen van een pakket? 

De prioriteit heeft het zeker. Maar vanwege de bovengenoemde factoren en onzekerheden is het nog lastig om een exacte datum mee te geven. Onze wens in het eerste kwartaal van 2018. Wanneer we meer informatie hebben of meer zekerheid over een datum, delen we dit hier! 

 

Geregelde bezoeker

@Eva S fijn dat er iets mee gebeurt. De kosten reizen de pan uit voor mensen. Hèt zou dan in ieder geval handig zijn als ze weten wat nog wel of net vergoed wordt, en ze het op een makkelijke manier kunnen zien..

Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Graag deel ik met jullie weer even een update:

Het staat op de planning dit kwartaal op te pakken. Of het haalbaar is weten we nog niet.
Er komt een losse pagina ‘maximale vergoedingen’. Daar komt een overzicht te staan. Heeft iemand geen aanvullende verzekering, dan tonen we geen informatie over de aanvullende vergoeding. Maar wel blok naar Zilverkorting en blok naar vergoedingen- algemeen.

Geregelde bezoeker

Dat klinkt goed, ik geloof dat ik maar voor Achmea moet gaan werken kan ik noch meer ideeen indienen. 😀

Community Manager
Status gewijzigd in: Uitgevoerd

Ik laat hier graag weten dat dit idee is uitgevoerd. 

 

Het is nu mogelijk om je verbruik in te kunnen zien voor de (maximale) vergoeding van orthodontie. Naast orthodontie zijn er nog 2 andere nieuwe vergoedingen bijgekomen: tandartskosten en alternatieve geneeswijzen.

 

@ErikH1 & @Juliana63 hebben jullie dit al bekeken in Mijn Zilveren Kruis? 

Wat vinden jullie ervan?