0 likes

Als ik in mijn declaratieoverzicht kijk zie ik alleen een regel zoals:

 

Behandeldatum:             Omschrijving

22‑03‑2018                    Laboratorium onderzoek (070419)

 

Hier heb ik dus weinig aan. Ik moet nu moeilijk zoeken bij de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) om te weten wat het nummer betekent.

Kan de beschijving die bij de NZA staat niet automatisch gekoppeld worden. De koppeling bestaat toch al want er moet gecontroleerd worden of de zorgverlener de handeling wel mag uitvoeren (en dus declareren). Als alternatief zou het nummer aanklikbaar (met uit het voorbeeld URL:

https://zorgproducten.nza.nl/ZoekZorgproduct.aspx?psId=11&pId=070419) kunnen zijn. Dit is minder gebruiksvriendelijk, maar ook makkelijker te implementeren.

 

Zoals het nu is kan je van niemand verwachten dat ze daadwerkelijk de declaraties controleren!

Opmerkingen
Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Dank voor je suggestie @RobJ. Ik kan me goed voorstellen dat dit moeilijk zoeken is. Daarom ga ik je voorstel intern met mijn collega's bespreken. Ik kom hier zo snel mogelijk op terug.

 

 

 

Medewerker
Status gewijzigd in: Ter beoordeling

We herkennen de vraag dat verzekerden vaker willen vaker weten welke bepalingen er precies zijn gedaan @RobJ. In Mijn Zilveren Kruis kun je zien welke labkosten (welk nummer) gedeclareerd is. Maar de omschrijving meegeven is een ander verhaal. We moeten onderzoeken of dat kan. En of er een koppeling te maken is naar de gegevens die je ziet als je ingelogd bent in Mijn Zilveren Kruis. Dit is niet morgen en ook niet overmorgen geregeld. Maar we zetten het op onze wensenlijst.