0 likes

Hi,

 

Wat ik zelf erg handig zou vinden, is een overzicht waarop je de huidige tandartsvergoeding kunt bekijken.

Vergelijk het met het overzicht van het Eigen Risico.

 

Als voorbeeld voeg ik een afbeelding toe. Zo zou het er (ongeveer) uit kunnen zien. Verder zou er naast 'Vergoed' bijvoorbeeld ook 'Niet vergoed' kunnen worden vermeld.

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Hendrik.

Bedankt voor het delen van je idee! Je voorstel is om in Mijn Zilveren Kruis ook een overzicht van je huidige tandartsvergoeding te kunnen zien. 

 

Jij bent niet de enige die deze wens heeft. En eigenlijk hebben wij deze wens zelf ook. Daarom staat dit idee al op de wensenlijst van aanpassingen / toevoegingen in Mijn Zilveren Kruis. We gaan starten met andere zorgkosten zoals brillen en contactlenzen. Daarvan gaan we, als alles goed loopt, in de loop van dit jaar al van tonen wanneer men dit heeft gedeclareerd en wanneer men weer recht heeft op een nieuwe vergoeding. Ook als nog niet het volledige vergoedingsbedrag is verbruikt willen we dit gaan tonen.


Het is dus de bedoeling dat op termijn van meer zorgkosten getoond gaat worden wat het verbruik en de resterende vergoedingen nog zijn, ook van tandartskosten. Dit gaat helaas niet van de ene op de andere dag. Dit soort aanpassingen, zeker bij tandartskosten, zijn namelijk wel complex.  
 

Wanneer we meer informatie hebben over deze veranderingen, dan houden we iedereen hier op de hoogte. 

 

 

Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling
 
Geregelde bezoeker

Beste Eva,

 

Dank voor het bericht. Leuk om te lezen dat dit idee bij jullie ook op de wenslijst staat.

Goed om te zien, dat jullie deze wens ook willen gaan doorvoeren bij andere zorgkosten.

 

Ik kan in ieder geval niet wachten, totdat jullie hiermee gaan starten. 

Ik hou de berichten hierover dan ook zeker in de gaten.

Community Manager

Tijd voor een korte update: 

 

Op dit moment hebben we voor brillen en lenzen op de homepage van Mijn Zilveren Kruis een tegel met nog resterende vergoeding en wanneer weer recht is op een nieuwe vergoeding.

 

Hieronder een voorbeeldje van de tegel:
bril.png

Vanwege de complexiteit van onze systemen was het wel haalbaar om snel iets op te zetten voor brillen en lenzen. Maar voor andere zorgsoorten is dit veel ingewikkelder. Dit is voor nu even vooruit geschoven, maar staat zeker nog wel op de planning! Ook omdat er nu eerst nog wordt gewerkt aan een vernieuwd scherm voor 'Mijn zorgverbruik, Mijn declaraties en Mijn eigen risico'. 

Geregelde bezoeker

Beste Eva,

 

Dank voor de update. Dat ziet er zeer goed uit, moet ik zeggen. Mijn complimenten.

Uiteraard snap ik, dat dit ingewikkeld kan zijn. Maar dit is in ieder geval een mooi begin.

 

Verder ben ik ook benieuwd naar het vernieuwde scherm voor 'Mijn zorgverbruik, Mijn declaraties en Mijn eigen risico'. :smileyhappy:

Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Een korte update: 

Dit idee wordt nu opgepakt met prioriteit. Collega's zijn op dit moment weer druk bezig om deze functie beschikbaar te krijgen binnen Mijn Zilveren Kruis. Voor tandheelkunde maar ook andere vergoedingen zoals fysiotherapie. 

 

Zoals al eerder aangegeven is dit technisch nog best lastig. Momenteel onderzoeken collega's hoe en wanneer we deze functionaliteit het beste kunnen uitvoeren. Verschillende factoren spelen een rol en die moeten allemaal meegenomen worden in het systeem hiervoor. Een aantal voorbeelden: Welke aanvullende verzekering heeft iemand? Zijn er extra vergoedingen via de collectiviteit? Hoe werkt het met het wisselen van een pakket? 

 

Deze functionaliteit staat dus ook intern hoog op de lijst. Maar vanwege de bovengenoemde factoren en onzekerheden is het nog lastig om een exacte datum mee te geven. Onze wens in het eerste kwartaal van 2018. Wanneer we meer informatie hebben of meer zekerheid over een datum, delen we dit hier! 

Geregelde bezoeker

Beste Eva,

 

Het is alweer even geleden dat ik online was. Ik kreeg een mailtje over een nieuw bericht in dit topic.

Dit klinkt goed. Ik ben erg benieuwd of jullie dit technish allemaal in orde kunnen krijgen.

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Graag deel ik met jullie weer even een update:

Het staat op de planning dit kwartaal op te pakken. Of het haalbaar is weten we nog niet.
Er komt een losse pagina ‘maximale vergoedingen’. Daar komt een overzicht te staan. Heeft iemand geen aanvullende verzekering, dan tonen we geen informatie over de aanvullende vergoeding. Maar wel blok naar Zilverkorting en blok naar vergoedingen- algemeen.

Community Manager
Status gewijzigd in: Uitgevoerd

Hoi @Hendrik. Ik wil je graag laten weten dat het is gelukt!

Het nu mogelijk is om je verbruik in te kunnen zien voor de (maximale) vergoeding van de tandartskosten. Er zijn ook nog 2 2 andere nieuwe vergoedingen bijgekomen: alternatieve geneeswijzen & orthodontie. 

 

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje in Mijn Zilveren Kruis en laat weten hoe het nieuwe systeem je bevalt.