Op ons declaratieoverzicht proberen wij een zo kort en duidelijk mogelijke omschrijving van de verwerkte declaratie te geven. Een van de signalen die wij hebben ontvangen is dat de omschrijving ‘Fysiotherapie’ niet volledig is. Er is namelijk een verschil in vergoeding tussen ’chronische fysiotherapie’ en ‘niet chronische fysiotherapie’. De overheid heeft een lijst vastgesteld met chronische aandoeningen waarbij de fysiotherapeut een chronische indicatie voor fysiotherapie kan afgeven. De lijst vind je hier.

 

Het idee is dat we in plaats van ‘Fysiotherapie’ het onderscheid maken in: ‘Chronische fysiotherapie’ en ‘Niet chronische fysiotherapie’ op het declaratieoverzicht, dat je van ons ontvangt. Echter niet iedereen die chronisch ziek is, heeft recht op chronisch fysiotherapie. Deze wijziging kan voor mensen die wel chronisch ziek zijn, maar geen recht hebben op chronische fysiotherapie, zorgen voor onduidelijkheid.

 

Wat vind jij? Wordt dit verwarrend of juist duidelijker? Like dit bericht als je vind dat deze aanpassing een goed idee is!

 

Voorbeeld oude situatie:

 

dov denk mee oud.jpg

 

Voorbeeld nieuwe situatie:

 

dov denk mee goed.jpg

Opmerkingen
Starter

ik vind  dat het zieken fonds  de volledige behandeling  zou moeten betalen voor mensen  die het echt nodig hebben  niet   zo maar   27 behandelingen  en dat ze de rest zelf moten betalen  ouderen  en chronisch zieken  worden al zo veel  dingen af gepakt  waar ze  zelf voor op draaien  dit kan niet langer  doe weer zo als vroeger  geen eigenbijdragen mee want dat kunnen we niet betalen  die 380  euro  eigen bijdrage

Community Manager
Community Manager

Hallo @veurink,

 

Welkom op de Zilveren Kruis Community. Het klopt dat het eigen risico voor veel mensen een groot bedrag is om in één keer te betalen. Je kunt met ons een betalingsregeling afspreken. In dat geval betaal je het eigen risico aan ons in termijnen.

 

Het is op dit moment niet mogelijk te stoppen met het eigen risico. Wij kijken wel of het mogelijk is een verzekering aan te bieden met een lager eigen risico. Praat jij hier over mee? Een overzicht kun je hier vinden: lager eigen risico  

 

Je kunt bij Zilveren Kruis in de aanvullende verzekering maximaal 40 behandelingen fysiotherapie verzekeren. Dit is in de aanvullende verzekering met 4 sterren. Hier lees je meer over deze aanvullende verzekering. 

 

Heb je een aandoening die staat op de lijst chronisch fysiotherapie?

In dit geval vergoeden wij de behandeling vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering. Het eigen risico is dan wel van toepassing. Hier lees je wanneer welke regeling van toepassing is: fysiotherapie

Community Manager
Status gewijzigd in: Wordt niet uitgevoerd