0 likes

Goedemorgen,

 

Als Alphen Beweegt geven wij beweeglessen voor Senioren om kracht, stabiliteit en coordinatie te bevorderen. Het is puur preventief om te zorgen dat ze fitter en vitaler zijn en blijven. Al vanaf les één zijn er duidelijke verschillen te zien in de vitaliteit van de Senioren. Zij betalen nu 40 euro voor een strippenkaart van 10 lessen. Wij zijn allen gediplomeerde lesgevers die het beste met onze Senioren voor hebben. 

 

Voor de Senioren kan het geld een drempel zijn om te gaan sporten en te blijven sporten, terwijl het zo belangrijk is om te voorkomen dat er iets gebeurd met ze. Onze vraag aan jullie is dan ook of hier een mogelijkheid is dat (aanvullend) verzekerden een vergoeding kunnen krijgen. Wij gaan er ook vanuit dat de kansen dat zij medische hulp nodig hebben, velen malen kleiner wordt door onze beweeglessen. Als jullie hierin kunnen ondersteunen door een deel van de strippenkaarten te vergoeden voor de Senioren, dan kunnen zij langer en vaker beweeglessen volgen en blijven ze langer op de been zonder problemen. De vraag of vergoeding mogelijk is komt ook vanuit de Senioren en daar helpen wij ze graag mee om te kijken wat mogelijk is.

 

Op de flyers die wij verspreiden kunnen wij ook een vermelding doen dat zij een deel terug kunnen vragen via Zilveren Kruis Achmea. Hopelijk ontstaat er dan een win-win situatie.

 

Even ter informatie: wij bereiken in anderhalf jaar tijd al 200 Senioren en dit aantal blijft stijgen. Het kan voor jullie dus ook een mooie promotie zijn.

 

We horen graag wat er mogelijk is.

 

Met vriendelijke/ sportieve groet,

 

Robbin Hielkema

Buurtsportcoach bij Alphen Beweegt

r.hielkema@alphenbeweegt.nl

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Robbin,

 

Wat leuk dat je ons hier hebt gevonden!

Mooi om te lezen hoe jullie bezig zijn met de beweeglessen voor senioren. En hier ook een stapje verder in willen gaan, om nog meer ouderen te kunnen bereiken. Ik ga jouw voorstel voorleggen bij één van onze product managers en kom er op terug.


 

 

Community Manager

@r Hielkema Ik heb misschien goed nieuws voor je. Vanaf 2018 breiden we het aantal aanbieders dat we vergoeden onder de vergoeding 'Bewegen voor ouderen' uit. Vergoeding vindt dan plaats wanneer de lesgever is aangesloten bij VML (de beroepsvereniging van en voor lesgevers met een MBvO diploma, seniorensportleider 55 plus of GALM). Ik kon op jullie website alleen niet vinden of jullie daaraan voldoen.