0 likes

Goedemorgen,

 

Als Alphen Beweegt geven wij beweeglessen voor Senioren om kracht, stabiliteit en coordinatie te bevorderen. Het is puur preventief om te zorgen dat ze fitter en vitaler zijn en blijven. Al vanaf les één zijn er duidelijke verschillen te zien in de vitaliteit van de Senioren. Zij betalen nu 40 euro voor een strippenkaart van 10 lessen. Wij zijn allen gediplomeerde lesgevers die het beste met onze Senioren voor hebben. 

 

Voor de Senioren kan het geld een drempel zijn om te gaan sporten en te blijven sporten, terwijl het zo belangrijk is om te voorkomen dat er iets gebeurd met ze. Onze vraag aan jullie is dan ook of hier een mogelijkheid is dat (aanvullend) verzekerden een vergoeding kunnen krijgen. Wij gaan er ook vanuit dat de kansen dat zij medische hulp nodig hebben, velen malen kleiner wordt door onze beweeglessen. Als jullie hierin kunnen ondersteunen door een deel van de strippenkaarten te vergoeden voor de Senioren, dan kunnen zij langer en vaker beweeglessen volgen en blijven ze langer op de been zonder problemen. De vraag of vergoeding mogelijk is komt ook vanuit de Senioren en daar helpen wij ze graag mee om te kijken wat mogelijk is.

 

Op de flyers die wij verspreiden kunnen wij ook een vermelding doen dat zij een deel terug kunnen vragen via Zilveren Kruis Achmea. Hopelijk ontstaat er dan een win-win situatie.

 

Even ter informatie: wij bereiken in anderhalf jaar tijd al 200 Senioren en dit aantal blijft stijgen. Het kan voor jullie dus ook een mooie promotie zijn.

 

We horen graag wat er mogelijk is.

 

Met vriendelijke/ sportieve groet,

 

Robbin Hielkema

Buurtsportcoach bij Alphen Beweegt

r.hielkema@alphenbeweegt.nl

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Robbin,

 

Wat leuk dat je ons hier hebt gevonden!

Mooi om te lezen hoe jullie bezig zijn met de beweeglessen voor senioren. En hier ook een stapje verder in willen gaan, om nog meer ouderen te kunnen bereiken. Ik ga jouw voorstel voorleggen bij één van onze product managers en kom er op terug.


 

 

Community Manager

@r Hielkema Ik heb misschien goed nieuws voor je. Vanaf 2018 breiden we het aantal aanbieders dat we vergoeden onder de vergoeding 'Bewegen voor ouderen' uit. Vergoeding vindt dan plaats wanneer de lesgever is aangesloten bij VML (de beroepsvereniging van en voor lesgevers met een MBvO diploma, seniorensportleider 55 plus of GALM). Ik kon op jullie website alleen niet vinden of jullie daaraan voldoen. 

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Uitgevoerd
 

Goedemorgen allen,

 

bedankt voor al jullie moeite en top dat jullie het pakket hebben uitgebreid voor de senioren.

Is het voor ons mogelijk, dat als wij onze coordinator van alle Senioren in Beweging laten aansluiten bij VML zodat de deelnemers de lessen (deels) vergoed krijgen?

 

Ik hoor het graag, dan ga ik dat meteen regelen.

 

Met vriendelijke en sportieve groet,

 

Robbin Hielkema

Community Manager

Ik ga voor je uitzoeken wat er mogelijk is in deze constructie, Robbin.

Zodra ik meer weet deel ik het met je in dit topic! 

 

Beste Eva,

 

weet jij toevallig al meer?

Mijn Senioren zitten met smart te wachten op een update.

 

We horen het graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Robbin Hielkema

Community Manager

Hoi Robbin,

Ik ben met mijn collega's in gesprek. Ik verwacht begin deze week wat meer informatie voor je te hebben. 

Helaas neemt het wat meer tijd in beslag vanwege afwezigheid van een aantal personen die ook juist hierover gaan. 

Hoi Eva,

 

geen probleem dan wacht ik het af.

 

Groet Robbin

Community Manager

Bedankt voor je geduld Robbin. Erg vervelend dat je toch al een tijdje wacht op een antwoord. 

De juiste collega's zijn nu gelukkig wel beschikbaar en druk bezig om een volledig antwoord te krijgen op je vraag. Hiervoor is ook wat extra contact en informatie van de VML nodig. 

Daardoor zitten we niet meer in het begin van deze week, helaas. Maar wordt vervolgd! 

 

Community Manager

Hallo Robbin,

Ik geef je alvast een update. Omdat ik op dit moment wel informatie voor je heb waar je - denk ik - mee vooruit kan.

In de reactie van collega Raoul staat het volgende: 

"Vergoeding vindt dan plaats wanneer de lesgever is aangesloten bij VML (de beroepsvereniging van en voor lesgevers met een MBvO diploma, seniorensportleider 55 plus of GALM)."

Ik besef me dat het begrip 'aangesloten' misschien voor de nodige verwarring kan zorgen. Het gaat namelijk niet over lid zijn van VML. Dat is geen vereiste.

Er is een vergoeding (mits men de juiste aanvullende verzekering heeft) voor een programma Meer Bewegen voor Ouderen. En dat kan bij alle aanbieders die deze programma's aanbieden. Hoe kom je nu precies tot dat punt?

Dan is er eigenlijk één belangrijke regel: 

De persoon die de lessen verzorgd moet bevoegd zijn om het programma meer bewegen voor ouderen te kunnen geven.

Op de website van VML is te lezen welke opleidingen er zijn en waar en door wie ze worden gegeven. VML is hier nog wel de aangewezen organisatie. 

Mijn advies zou zijn om zelf contact met VML op te nemen. Om wat duidelijk te krijgen hoe dat zich precies in de praktijk vertaald voor jullie organisatie, cursussen en docenten. Wij hebben op dit moment ook nog de vraag uitstaan bij VML voor wat meer informatie. Nieuwe informatie deel ik in dit topic. 

Tot slot, nog een algemene regel. Misschien al bekend: het is ook belangrijk dat duidelijk op de nota staat dat het gaat over een Meer Bewegen voor Ouderen programma.