0 likes

Er is steeds meer aandacht voor meditatie en mindfulness. Door zilveren kruis worden bepaalde mindfulness trainingen al vergoed. Waarom dan niet een vergoeding vor apps zoals headspace of calm? Voor 100 tot 200 per jaar dagelijks gebruik kunnen maken van zo'n app kan veel mensen overhalen om te mediteren wat uiteindelijk veel kosten kan besparen. 

Like dit bericht als u ook denkt dat mindfulness/meditatie  apps vergoed moeten worden uit het basis/aanvullende pakket!

Opmerkingen
Community Manager
Status gewijzigd in: Nieuw

Interessant idee @Luuk_coolen1.

 

De inhoud van het basispakket is door de overheid vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). De basisverzekering verzekerd niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk. Vanuit dat oogpunt bezien, ben ik benieuwd in hoeverre de kosten voor een meditatie app valt onder zorg valt die 'echt nodig' is? Wat vinden anderen daarvan? En zou een meditatie app volgens jullie iets zijn wat onder de aanvullende verzekering zou kunnen vallen? En ben je dan bereid om hiervoor extra premie te betalen?

 

Zilveren Kruis ondersteunt Actify. Actify is de (online) coach die je helpt om in kleine stappen gezonder te leven. Zou een meditatie app iets zijn dat door Actify ondersteund kan worden?