Er is steeds meer aandacht voor meditatie en mindfulness. Door zilveren kruis worden bepaalde mindfulness trainingen al vergoed. Waarom dan niet een vergoeding vor apps zoals headspace of calm? Voor 100 tot 200 per jaar dagelijks gebruik kunnen maken van zo'n app kan veel mensen overhalen om te mediteren wat uiteindelijk veel kosten kan besparen. 

Like dit bericht als u ook denkt dat mindfulness/meditatie  apps vergoed moeten worden uit het basis/aanvullende pakket!

Opmerkingen
Medewerker
Status gewijzigd in: Nieuw

Interessant idee @Luuk_coolen1.

 

De inhoud van het basispakket is door de overheid vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). De basisverzekering verzekerd niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk. Vanuit dat oogpunt bezien, ben ik benieuwd in hoeverre de kosten voor een meditatie app valt onder zorg valt die 'echt nodig' is? Wat vinden anderen daarvan? En zou een meditatie app volgens jullie iets zijn wat onder de aanvullende verzekering zou kunnen vallen? En ben je dan bereid om hiervoor extra premie te betalen?

 

Zilveren Kruis ondersteunt Actify. Actify is de (online) coach die je helpt om in kleine stappen gezonder te leven. Zou een meditatie app iets zijn dat door Actify ondersteund kan worden?

Debutant

Mee eens! Zou mooi zijn als bijv binnen de aanvullende verzekeringen het jaarlijkse budget aan een mindfullness training ook besteed zou kunnen worden aan een app zoals Headspace. Deze apps zijn laagdrempeliger, maar zeker niet minder effectief (en ik denk zelfs duurzamer) Smiley Vrolijk

Medewerker
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Welkom op de community @KirstenNijland. Leuk dat je reageert in dit Denk Mee-idee! Het topic was een beetje weggezakt zie ik nu. Ik weet niet wat onze plannen voor volgend jaar zijn met een eventuele vergoeding van meditatie of mindfullness apps. Ik ga dat even navragen.

 

Gebruik je zelf een mindfullness of meditatie app? Zo ja, is dat dan een betaalde of gratis app?  En hoe zijn jouw ervaringen daarmee?  En zijn er misschien nog anderen die goede ervaringen hebben met dit soort apps?

Medewerker

Ik heb nog even navraag gedaan @KirstenNijland

 

We gaan mindfulness verwerken in onze nieuwe Actify Vitaliteitscoach app die in december is live gegaan. Deze app is gratis. Wanneer ook mindfulness toegevoegd wordt, is nog niet exact bepaald. Wanneer het zover is, kondigen we dat vanuit Actify aan. Misschien vind je het leuk om de Vitaliteitscoach app te downloaden? En te zijner tijd te vertellen wat je ervan vindt?