Bericht voor Zilveren Kruis zelf: (niet iets om over te discussieren)

Mijn man is polishouder,  ik medepolishouder.  We zijn partners. Hij kan wel mijn zorgverbruik inzien, ik niet dat van hem. Er is geen mogelijkheid te vinden op de site dat mijn man mij toestemming geeft om zijn zorgverbruik in te zien. Erg onhandig, want ik regel de declaraties enz. Kan dit veranderen? Graag! Ik sprak een medewerker en die gaf aan dat inzien van medepolishouder in zorgverbruik van "hoofdpolishouder"  inderdaad niet mogelijk is....

Hij kaart dit intern ook aan. Hoor graag van Zilveren Kruis een reactie

Opmerkingen
Fanatiekeling

Gebruikmakend van zijn Digid lukt het toch zeker wel ? Of vindt u dat niet gepast? 

 

Ik neem aan dat uw man uw zorgverbruik toch niet allemaal kan inzien zonder uw digid te gebruiken?

 

 

Fanatiekeling

Een vraag aan zilveren kruis: kan dit misschien nog een keer uitgelegd worden? 

 

( en daarbij tevens de mogelijkheid van polissplitsing in betrekken en de nadelen en voordelen daarvan).

Medewerker

Hallo Grims, welkom op de community! Je stelt een interessante vraag. Wat jij wil kan inderdaad (nog?) niet.

 

Voor de volledigheid zet ik wel alvast even op 1 rij wat wel kan.

De verzekeringnemer - of polishouder zoals jij dat noemt -  kan gegevens van zichzelf én medeverzekerden inzien en wijzigen. Medeverzekerden kunnen alleen hun eigen gegevens inzien en wijzigen. Meer hierover lees je op de pagina 'wie kan wat'. Op deze pagina zie je bijvoorbeeld ook dat de verzekeringnemer niet het zorgverbruik van de verzekerde kan inzien, @Feina.

 

Wij vinden het belangrijk dat ieders persoonsgegevens beschermd worden. De overheid heeft daar een wet voor gemaakt. De verzekerde moet eerst toestemming geven om gegevens de delen met de verzekeringnemer. Dat geldt zelfs al voor kinderen vanaf 12 jaar.Het kan wel dat de verzekerde de verzekeringnemer machtigt om de gegevens te bekijken. Meer hierover lees je op de pagina 'Machtig een ander'.

 

Ik ga navraag voor je doen
Deze informatie had je waarschijnlijk al wel gelezen. En daarom kaart je dit nu aan op de community denk ik. Ik denk dat de situatie die jij graag wil nu niet mogelijk is. Ik ga dit navragen bij mijn collega's van Mijn Zilveren Kruis. Ik zal ook gelijk vragen wat er eventueel wel kan. En of er ooit een mogelijkheid komt die tegemoetkomt aan jouw wens. Ik kom hier zo snel mogelijk op terug. 

Medewerker

Ik heb al een antwoord van mijn collega gekregen @Grims. Ik knip en plak dit antwoord even hieronder:

 

'Op dit moment kan een medeverzekerde de verzekeringnemer machtigen om al het zorgverbruik te kunnen bekijken. Andersom inderdaad nog niet.Dit is wel iets wat op de backlog/wensenlijst staat.

Het doel is dat een verzekeringnemer een medeverzekerde van 18 jaar of ouder (dus partner of kind >18 jaar) kan machtigen om alle gegevens te raadplegen en dat de verzekeringnemer deze eventueel ook kan machtigen om te muteren in Mijn Zilveren Kruis.
Conclusie: Het staat op de backlog en de planning is om dit nog dit jaar op te leveren, tenzij er echt andere grote zaken tussendoor komen.'

 

Het is dus nog even een kwestie van geduld. Ik meld het hier als de optie om elkaar te machtigen af is! Omdat dit nu meer een 'Denk Mee-idee' geworden is, verplaats ik dit topic ook naar Deel je idee.

 

Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling
 
Medewerker

Statusupdate:

We gaan inderzoeken of dit via bestaande functie van DigiD kan. En of wij dat dan kunnen implementeren. Zodra we meer hierover kunnen melden, doen we dat in dit Denk Mee-idee.