0 likes

Na een maagverkleining heb je twee keuzes.

 

- Of je blijft dun en je lijkt op een ouwe vrouwtje, wanneer je amper 23 jaar bent. Slappe armen, slappe benen, slappe borsten, slappe buik.

 

-of je komt weer aan en dan ben je weer dik, maar is je huid wat strakker.

 

De regel van een bmi van 30 hebben voor een jaar lang, dus een jaar lang als een ouwe vrouwtje leven en dan heb je misschien de mogelijkheid om een buikwandcorrectie te krijgen is echt onvoorstelbaar. 

 

Ten eerste als je het goed wilt aanpakken, geef mensen dan de mogelijkheid om als het ware ''een mommy makeover'' te krijgen. Borst en buik. Tenminste heb je de grote probleem gebieden aangepakt. Blijf niet op een bmi van 30 hangen, wie weet is die persoon al ruim 40 kilo kwijt en kan dan juist met een buikwandcorrectie de laatste 5 kilo eraf krijgen. Soms heb je een middel nodig om je doel voort te kunnen zetten. 

 

Geef mensen de kans om individueel hun verhaal bij de verzekering kwijt te kunnen en daarop gebaseerd een beslissing te maken. 

 

Op gewicht blijven of meer dan 50 kilo af te vallen is lastig als je nog jong bent en je loopt met een bejaarde lichaam rondt. Soms heb je een middel nodig om door te kunnen zetten.

 

Degene die de 30 bmi-regel heeft opgesteld heeft totaal geen ervaring met morbide obesitas/obesitas te zijn en vervolgens veel afvallen en met een bejaarde lichaam rondt te lopen op je 25ste. 

Opmerkingen
Community Manager

Hoi @Silva

Bedankt voor het indienen van je denk mee idee! 

Ik zie dat veel van je suggesties gaan over de voorwaarden voor bariatrische chirurgie, zoals een maagverkleining. Om even je laatste samenvattende zin terug te halen: "Degene die de 30 bmi-regel heeft opgesteld heeft totaal geen ervaring met morbide obesitas/obesitas te zijn en vervolgens veel afvallen en met een bejaarde lichaam rondt te lopen op je 25ste. "

 

Ik begrijp dat je graag zou willen dat er op een andere manier wordt omgegaan met de voorwaarden en de keuze om wel of niet te vergoeden. Namelijk dat de verzekerde zijn of haar verhaal kwijt kan bij de verzekering en dat de verzekering vervolgens een beslissing neemt. 


Op dit moment loopt de beoordeling via de arts. Die kent de voorwaarden en bepaald of dat iemand hieraan voldoet (en dus een vergoeding / operatie krijgt). 

De vergoeding en bijbehorende voorwaarden komen uit de basisverzekering. Met als gevolg dat deze voor alle verzekeraars hetzelfde zijn. Dit kunnen wij dus niet zomaar veranderen. Ook een eventuele buikwandcorrectie wordt alleen vergoed uit de basisverzekering wanneer er sprake is van een medische indicatie. De inhoud van de basisverzekering (inclusief de voorwaarden zoals BMI) komen van de overheid. Dat is in deze situatie de juiste organisatie om bij aan te kloppen, wil je hier echt een verandering in zien. Om deze reden zet ik de status op 'wordt niet uitgevoerd'. 

 

Ik verwijs je graag nog naar het topic over de vergoeding van bariatrische chirurgie voor meer informatie. 

 

Ben nog wel even benieuwd naar je idee van de mommy makeover. Over wat voor soort behandeling heb je het dan? 

Community Manager
Status gewijzigd in: Wordt niet uitgevoerd