0 likes

Ik snurk en dat staat vast.... Ik snurk en ik wordt 5 x per nacht wakker of wakker gemaakt... Dat staat vast. Dat is zowel lastig als vermoeiend dat staat vast.. Echter door mij en mijn familie... niet door een arts.

Een MRA beugel helpt en kost om en nabij de €600,=  Als ik de procedure volg ga ik naar de huisarts, verwijst hij mij naar de KNO arts, die verwijst mij naar een slaap of apneu centrum. Dat kost mij als ondernemer 4 uur en de specialisten kosten dat ook.. dus is de kostprijs vooraf 8 uur X 125 euro  is duurder dan het vervaardigen .. Dus mijn idee... delegeer dit aan de tandarst, en maak het simpeler...

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Tjeerd, 

Bedankt voor het aanmaken van dit denk mee idee! Mooie gedachtegang, kunnen we het proces aanpassen zodat het sneller en goedkoper kan? 

Goede vraag, die ik daarom meteen heb uitgezet bij onze beleidsmakers. Dan hebben we daarna meteen wat meer informatie over dit hele MRA proces, zodat we ook wat beter verder met elkaar in gesprek kunnen. Weet dus dan een meer inhoudelijke reactie volgt! 

Community Manager

Ik heb inmiddels een terugkoppeling Tjeerd. 

Heb gesproken met onze beleidsmaker met betrekking tot dit onderwerp. Dit is zeker iets wat ze op de agenda wil zetten, wanneer de MRA beugel en het beleid weer besproken wordt. Dan neemt ze ook jouw suggesties en ideeën ook mee Tjeerd! 

 

Het beleid voor 2017 is op dit moment al een tijd vastgelegd en akkoord bevonden door meerdere partijen. Het gevolg hiervan is dat het beleid voor nu (dit jaar) vaststaat.  

 

Omdat dit iets is waar wel een periode overheen kan gaan, laat ik dit denk mee idee ook nog even open staan op 'meer reacties nodig', totdat ik wat meer concrete informatie heb over wanneer dit besproken gaat worden. Met de oproep en mogelijkheid voor iedereen om zijn of haar verhalen en suggesties hieraan toe te voegen. Zodat ze tegen die tijd allemaal meegenomen kunnen worden! 

Community Manager
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig
 
Regelmatig

Mijn vrouw werd wakker van het snurken. Ik ook. Niet een keer maar meerdere keren per nacht. Ik naar de huisarts. Die verwees mij naar KNO arts. Die stuurde mij met een koffer meetaparatuur die ik s'nachts moest omdoen en dan de volgende ochtend inleveren. Ik dacht dat dit wel vergoed zou worden. Maar niet heus. De rekening van 737,87 kreeg ik na 4 maanden toegestuurd.

Door dentale problemen kon ik de MRA niet eerder passen dan eergisteren. Bij de informatie die ik kreeg werd door de tandarts gezegd dat de kosten gedekt waren in de basisvergoeding. Deze keer vroeg ik door. Nu bleek dat ik eerst het eigenrisiko deel zelf moest betalen. Aannemende dat ik verder geen medische kosten heb dit jaar komt mij dat weer op ten minste 385 euro. Eigenlijk meer, want anders had ik een verhoogd eigen risiko gekozen en was ik minder maandpremie kwijt geweest. 

Ik begrijp niet dat als je een chocolade reep koopt keurig een bonnetje krijgt waarop gespecificeerd staat wat je hebt gekocht en dat als je een behandeling van 737,87 krijgt alleen na vier maanden de rekening krijgt opgelegd en zelf maar moet uitzoeken waarvoor dit bedrag betaald moet worden. Ik hoop dat deze brief dit probleem onder de aandacht brengt en er iets aan gebeurt.

De beleidsmakers die dit systeem hebben verzonnen kunnen het wellicht ook klantvriendelijker maken..... of niet?

Community Manager

Bedankt voor je reactie @Paul7
Zo te lezen zou jij ook graag wat veranderingen zien als het gaat over het MRA proces.

Tjeerd spreekt in dit denk mee idee over de weg die iemand moet afleggen om een MRA te krijgen. Dus nog voordat je de MRA hebt gekregen. 

In jouw verhaal lijkt het meer te gaan over het einde van het hele proces. Vanaf het moment dat je de rekening hebt ontvangen. Ik probeer er achter te komen waar in jouw verhaal de angel precies zit. 
Bedoel je dat jij de 737,87 euro zelf hebt moeten betalen? Of dat de rekening die je hebt ontvangen onduidelijk was (en pas na 4 maanden)? Of misschien wel beide? 

Ook niet onbelangrijk. Ging het goed met het passen? Hopelijk kan je snel van je MRA gebruik maken, want die heb je natuurlijk niet voor niks! 

Regelmatig

Inderdaad het geldt voor beide omdat er geen voorcalculatie was wist ik niet waar ik financieel aan toe was. En door gebitsproblemen kon ik pas na 2 jaar er mee aan de slag. Dit gaat mij dus in 2019 de tweede x mijn eigen risico kosten. De eerste x zelfs mijn verhoogde eigen risico want ik ben niet voorgelicht over de kosten. Dat is niet de eerste ervaring met specialisten die wellicht goed zijn in hun vak maar het vanzelfsprekend vinden dat je financieel blindelings van hun diensten gebruik maakt. Mijn MRA moet ik nu nog passen want de tandarts constateerde dat de brief van de specialist langer dan een jaar oud was moet ik weer een nieuwe aanvragen.

 

Community Manager

Vervelend inderdaad Paul. Nu kom je dus twee keer je eigen risico kosten tegen. En dat is niet niks. Zeker de 1e keer toen je ook vrijwillig eigen risico had. 

 

Om te beginnen bij het wachten op de rekening. Of eigenlijk de ziekenhuisrekening in zijn algemeen. We krijgen hier wel vaker een vraag over. Ik besef dat het nu achteraf is. Maar misschien kan deze pagina een aantal van je vragen beantwoorden: Ziekenhuis - van behandeling tot rekening

 

Dan blijft er nog een ander onderwerp over. Eigenlijk de informatievoorziening, met name in het begin van het traject. Dus dingen als een voorcalculatie. En het financieel blindelings gebruik maken van de zorg / diensten van een specialist. Dat kan daar allemaal onder vallen. Wie heeft welke rol? Kijkende naar verschillende partijen: zorgverlener, zorgverzekeraar en de patiënt/verzekerde. Een interessante discussie denk ik. Lijkt je dat ook interessant, dan kunnen we altijd een topic hierover openen natuurlijk! Indien nodig help ik je daar graag bij. Geef je het dan even aan?

 

Mijn voorstel dus wel om dit in een ander topic te doen. Aangezien dit idee echt gaat over de weg die iemand moet afleggen om een MRA beugel te krijgen. Langs verschillende zorgverleners, wat ook weer tijd en geld kost. Kan dat niet korter? 
Nu begrijp ik dat jij vanwege je problemen met je gebit 2 jaar hebt moeten wachten. Maar voor zover je dat kan zeggen nu. Heb jij misschien ook nog wat ervaringen of ideeën toe te voegen aan het idee van Tjeerd. 

 

Hopelijk is het snel geregeld met de verwijzing en kan je snel je MRA passen. Heel veel succes ermee!

Cadet

Vervanging MRA beugel.

Na 20 jaar is mijn beugel zo versleten dat het niet meer verantwoord is deze nog te dragen. Ik moet nu wederom dezelfde weg volgens als bij de aanvraag van een eerste beugel. Huisarts ---> KNO arts ---> eventueel onderzoek ---> Tandarts.

Veel kosten dus, terwijl er een vervangingstermijn is van 3 jaar voor hulpmiddelen.

Dit kan toch eenvoudiger, direct naar tandarts.

Community Manager

Welkom Rene2

Zo te lezen gaat het niet alleen gaat over de 1e aanschaf. Maar ook eventuele vervangingen van de MRA beugel. 

Goede toevoeging! 

 

Het is alweer even geleden dat we in gesprek zijn geweest over dit onderwerp. Dus wat mij betreft tijd om de collega's die gaan over dit beleid weer erbij te gaan halen. Wat is de situatie nu? Kunnen we al iets zeggen over de toekomst? 

 

Zodra ik meer weet, lezen jullie het hier! 

 

 

 

Community Manager

Zoals beloofd hier de terugkoppeling. 

In de eerdere reacties lezen jullie we dit idee mee willen nemen wanneer het onderwerp MRA weer uitgebreid wordt besproken. Mijn collega's van zorginkoop hebben aangegeven dat ze dit serieus willen gaan overwegen. Maar dan zou het gaan over (de voorwaarden van) 2021. Voor 2020 is dat niet meer mogelijk. 

 

Dus op dit moment nog geen harde 'Ja' of 'Nee'. 
Maar wel kijkje in de toekomst. In de praktijk zal dit betekenen dat het de komende maanden even wat stiller is. Ik verwacht in de loop van 2020 meer te kunnen vertellen over dit idee. En zal iedereen hier in dit topic op de hoogte blijven houden tegen die tijd. 

Ik pas de status van dit idee daarom aan naar 'Ter beoordeling'. 
Uiteraard is iedereen nog steeds welkom om in de tussentijd mee te blijven praten. Verdere ideeën en tips zijn altijd welkom!