Beste Zilveren Kruis,

 

Ik doe een verzoek: Vermeld alsjeblieft hoeveel de Eigen Bijdrage voor een poliklinische bevalling (meestal) is! Òf betaal als zorgverzekeraar hetgeen een ziekenhuis of bevallingscentrum "teveel" declareert gewoon zelf bij! Er zijn andere zorgverzekeraars die wèl het absolute bedrag durven te noemen. Dat vind ik eerlijker en duidelijker. 

 

Op de website staat nu: "Voor de verloskamer betaalt u alles boven de € 208 zelf. Dit is uw eigen bijdrage.".

Ik kan mij voorstellen dat de meeste vrouwen denken dat €208 ongeveer de werkelijke kosten zijn, zodat ze hoogstens een paar tientjes hoeven bij te betalen. Ben er alsjeblieft duidelijk en eerlijk over! Namelijk, dat in werkelijkheid ca. €350 betaald moet worden! Ik vind dit een schandelijk hoog bedrag!

Voorbeeldtekst van een andere zorgverzekeraar: "

Voor een poliklinische bevalling in een geboortecentrum zonder medische indicatie geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 341,31. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage.

Voor een poliklinische bevalling in een ziekenhuis verschilt de eigen bijdrage per ziekenhuis. Wilt u weten wat de eigen bijdrage is? Bel dan met de afdeling Geboortezorgadvies.

Zie bijgevoegde schermafbeelding

Opmerkingen
Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo @Feina,

Bedankt voor je voorstel. Duidelijk wat je in gedachten hebt en waarom. Ik ga graag aan de slag met jouw idee en leg het voor aan mijn collega's van het online vergoedingenoverzicht. Hier kom ik nog op terug!

 

Dit topic is daarom nu voortaan bij 'Denk-Mee' terug te vinden.

 

Hebben andere lezers nog tips of suggesties hierover? Laat gerust een bericht achter, dan neem ik jullie input ook mee!

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Hallo @Feina,

 

Mijn collega's van de online vergoedingentool hebben de beoordeling van jouw suggestie op de planning van december gezet. Op dit moment gaat alle tijd naar het klaarzetten van de gegevens voor 2018. We komen er nog op terug!

Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling
 
Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Uitgevoerd

Dit topic was in de vergetelheid geraakt. De eigen bijdrage staat inmiddels bij de vergoeding genoemd.

Fanatiekeling
Bedankt, het is duidelijk zo!