0 likes

Een ruimere brilvergoeding voor kinderen zou erg fijn zijn! 2 van mijn 4 kinderen moesten elk half jaar nieuwe glazen. Het zou fijn zijn als de vergoeding ruimer is als ze in de groei zijn (net als met een beugel, extra vergoeding, tot een bepaald bedrag, tot ze uitgegroeid zijn). De sterkte verandert zo vaak op jonge leeftijd, bij volwassenen blijft dat vaak langer stabiel. Eens in de drie jaar voor mijzelf vind ik prima, maar voor kinderen zou minstens 1× per jaar beter zijn. Elke keer een complete bril is natuurlijk overbodige luxe, maar glazen vergoed zou wel erg fijn zijn Smiley Vrolijk

Opmerkingen
Community Manager
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Welkom op de community, @MARisKa1. Je stelt voor om in de verzekering een hogere vergoeding voor brillen / brillenglazen voor kinderen op te nemen. En dat is een lastige discussie. We hebben ervoor gekozen om een extra vergoeding van bril voor kinderen niet mee te nemen in de aanvullende verzekering. Dat heeft te maken met kosten. Zoals je zelf al aangeeft, groeit een kind en veranderen ook de ogen vaker dan bij volwassenen. Daardoor hebben kinderen vaker een nieuwe bril of andere glazen nodig. Om dat voor alle kinderen te vergoeden is simpel gezegd te duur. Dus dan zou de premie omhoog moeten. En daar hebben we nu niet voor gekozen. Wel hebben we geregeld dat je gebruik kunt maken van Zilverkorting. Is dat misschien iets waar je wat aan kunt hebben?

 

Ik ben wel benieuwd hoe de andere leden hierover denken. Wat vinden jullie van het idee van @MARisKa1? Zouden jullie ook graag een extra vergoeding voor kinderbrillen/brillenglazen in de aanvullende verzekering zien? Ook als je hierdoor wat meer zou moeten betalen?

 

Op dit moment passen we de vergoeding niet aan, vanwege het financiële argument. Maar als het zo is dat veel meer mensen hier behoefte aan hebben dan is dit een mooi onderwerp om alsnog weer op de agenda te laten zetten! Dat is de reden dat ik de status aanpas naar 'meer reacties nodig'.

Debutant

Dank je wel Corine.

De vraag om ruimere vergoeding is dezelfde reden als dat die vergoeding er nieg is, uiteindelijk draait het allemaal om geld Smiley Knipoog Iets meer premie zou ik er dan wel voor over hebben. Aan de andere kant, ik ben goed aanvullend verzekerd, dus betaal al flink wat premie. Een verzekering is er juist om dingen te vergoeden die je zelf niet kunt betalen. Misschien inde vorm van een keuzepakket? In mijn huidige aanvullende verzekering zit ook heel veel waar ik nooit gebruik van maak. Is het misschien een optie om de aanvullende verzekering wat persoonlijker te maken dmv aanvinken wat je verwacht nodig te hebben en afvinken wat je nooit gaat gebruiken, en daar de premie op aan te passen? 

Community Manager
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Interessant voorstel om een keuzepakket te maken, @MARisKa1. Er zijn inderdaad meer mensen die voorstellen om een verzekerden een pakket op maat te laten samenstellen. In het topic 'Verschillende pakketten voor verschillende mensen' zijn we hierover in discussie geweest. In dat topic leg ik uit waarom we niet gekozen hebben voor doelgroeppakketten. Voor het gemak zet ik de tekst ook hier nog even neer:

 

Verzekerden wegen de vergoedingen die zij (mogelijk) gebruiken af tegen de kosten van de premie
Een doelgroeppakket (bv voor mannen of een zwangerschapspakket) zou je ook kunnen regelen via een aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering is een vrijwillige verzekering. Het probleem dat dan ontstaat is dat alleen mensen die zo goed als zeker weten dat ze bepaalde zorg nodig gaan hebben, een doelgroeppakket gaan afsluiten. En mensen die weten dat ze die zorg niet nodig hebben, doen dat niet. Daardoor zullen dus minder mensen dat doelgroeppakket afsluiten. Terwijl de kans dat ze de vergoeding gaan gebruiken heel erg groot is. En dat zorgt ervoor dat een doelgroeppakket dus erg duur wordt. En dat willen we niet. En hebben we dus geen doelgroeppakketten.

 

Kun je iets met mijn antwoord? Mocht je nog vragen hebben, laat het me gerust weten!